ENSEMBLE

Malmö Stadsteater har en fast ensemble som kompletteras med pjäs- och säsongsanställda skådespelare. Klicka på en skådespelare för mer information. Här kan du också skicka e-post till våra skådespelare!

Petra Brylander

Petra Brylander

Denna säsong medverkar Petra Brylander i följande föreställningar:

Om Petra Brylander

Petra Brylander delade teaterchefskapet på Malmö Stadsteater med Jesper Larsson 2007–2014. Sedan augusti 2014 tog hon över ledarskapet och är Malmö Stadsteaters VD och teaterchef. Hon utbildade sig till skådespelare vid Teaterhögskolan i Malmö mellan 1992–1995. Hon har bland annat arbetat på Norrbottensteatern, Helsingborgs stadsteater och Dramatiska teaterkompaniet i Malmö.

På Malmö Dramatiska Teater/Malmö Stadsteater har Petra haft bärande roller i bl a Revisorn, Antigone, Bubblorna i bäcken, Den ärlige lögnaren, Så tuktas en argbigga, Repeteras: Fröken Julie, Livet kom så plötsligt, Körsbärsträdgården och Rampfeber.

Bland de filmer hon har medverkat i kan nämnas Jägarna av Kjell Sundvall och Stora och små män av Åke Sandgren. I TV har hon medverkat i bl a Carin Mannheimers Fru Marianne samt Ronny Erikssons Lid i natt och Bondånger. Sommaren 2006 syntes Petra i sommarlovsprogrammet Hej hej sommar!

Petra har även undervisat på Teaterhögskolan, både i Malmö och Luleå.

 

Tidigare föreställningar

Kontakta Petra

Mitt namn är
Min e-postadress är
Mitt meddelande till Petra *
* Ditt meddelande vidarebefordras via en administratör