ENSEMBLE

Malmö Stadsteater har en fast ensemble som kompletteras med pjäs- och säsongsanställda skådespelare. Klicka på en skådespelare för mer information. Här kan du också skicka e-post till våra skådespelare!

Petra Brylander

Petra Brylander

Om Petra Brylander

Petra Brylander delar sedan 2007 teaterchefskapet på Malmö Stadsteater med Jesper Larsson. Hon utbildade sig till skådespelare vid Teaterhögskolan i Malmö mellan 1992–1995. Hon har bland annat arbetat på Norrbottensteatern, Helsingborgs stadsteater och Dramatiska teaterkompaniet i Malmö.

På Malmö Dramatiska Teater/Malmö Stadsteater har Petra haft bärande roller i bl a Revisorn, Antigone, Bubblorna i bäcken, Den ärlige lögnaren, Så tuktas en argbigga, Repeteras: Fröken Julie, Livet kom så plötsligt, Körsbärsträdgården och Rampfeber.

Bland de filmer hon har medverkat i kan nämnas Jägarna av Kjell Sundvall och Stora och små män av Åke Sandgren. I TV har hon medverkat i bl a Carin Mannheimers Fru Marianne samt Ronny Erikssons Lid i natt och Bondånger. Sommaren 2006 syntes Petra i sommarlovsprogrammet Hej hej sommar!

Petra har även undervisat på Teaterhögskolan, både i Malmö och Luleå.

PL120228

Tidigare föreställningar