Ultraljudsbild

Direktsänd lunchteater via Zoom

Datum:  2021-03-30

Unga Dramatens konstnärliga ledare Ada Berger har både skrivit och regisserat nyskrivna Hon ska heta Minou, som ges som direktsänd lunchteater via Zoom med premiär den 13 april. Föreställningen är ett samarbete mellan Unga Dramaten och Malmö Stadsteater.
– Det är en pjäs för vuxna men skriven för barnens skull,  säger Ada Berger. 

Hon ska heta Minou utspelar sig på nätet där höggravida Vanna surfar runt för att hitta en barnvagn. Plötsligt öppnas ett fönster med en videochatt, där det sitter en annan kvinna i ungefär samma ålder. Både kvinnan och rummet känns märkligt bekanta. Här inleds ett samtal om moderskap, framtidstro, liv och död.

I rollerna syns skådespelarna Sanna Sundqvist (Dramaten) och Mari Götesdotter (Malmö Stadsteater), som aldrig har träffats tidigare utan som möts för första gången i den här föreställningen.

Under våren ges åtta digitala direktsända lunchföreställningar av Hon ska heta Minou. Premiär den 13 april klockan 12.30, och spelas t.o.m. 29 april. Föreställningen är cirka 30 minuter lång, biljetterna är gratis och bokas via Dramatens hemsida. För att ta del av föreställningen får publiken i god tid innan föreställningen börjar en länk till Zoom. 

Läs mer om föreställningen och boka biljett!