Lärare och elev

Grävlingen - Relaxed performance

Föreställningen av GRÄVLINGEN den 12 oktober kl 19.00 vänder sig särskilt till dig som känner igen sig som en ”hemmakämpare”; du kanske har en NPF-diagnos, autism eller någon annan form av högkänslighet som gör att teatern är en utmanande plats. Alla är välkomna och det finns inget rätt eller fel sätt att vara publik på.


ANPASSNING

  • Färre platser i salongen (endast 20 platser jämfört med normalt 50) för att göra det möjligt att sitta mer utspritt.
  • Ljudnivån är lägre och det är ljusare i salongen.
  • Föreställningen är 50 min lång utan paus, men salongsdörrarna hålls öppna, du kan gå ut och in under föreställningens gång.

Nedan följer detaljerad information om ditt besök. Vi har även satt ihop kortare instruktioner och bilder för att hjälpa till i planering och förberedelse inför ditt besök. Den hittar du längre ner på denna sida under rubriken STUDION - SÅ HITTAR DU HIT.


INSLÄPP

Insläpp till vår scen Studion på femte våningen kommer att ske från gatan under kupolen ute på Kalendegatan 12b. En publikvärd står och tar emot dig när du kommer och visar hur du ska gå. Från ingången på Kalendegatan 12b går du igenom portarna och upp för trapporna (följ de stora skyltarna som sitter uppsatta på väggen när du tittar upp för trappan) till vår lilla foajé och scen Studion, som är en så kallad blackbox-scen. Salongen med sittplatser består av bänkrader i två nivåer. På bänkarna finns det dynor. Varje sällskap kommer att få hjälp av våra två publikvärdar att ta plats i salongen.

Foajén öppnar 30 minuter innan föreställningen startar. Från och med 30 min innan föreställningsstart är det alltså möjligt att gå direkt in i salongen för dig som inte vill vänta i foajén utan hellre hinna bekanta dig med salong och scenrum i lugn och ro.
Innan föreställningen börjar kommer de två skådespelarna inleda med att presentera sig och sina roller.

Toaletter finns en trappa upp i trapphuset. 


TILLGÄNGLIGHET

Det finns en rullstolsplats i Studion. En anpassad hiss, som leder direkt in i Studion-foajén, finns in till vänster efter cafét när du kommer in på den inglasade innergården. En publikvärd hjälper dig att komma rätt. På innergården finns även en tillgänglighetsanpassad WC.

Rullstolsplatser bokas via mail till biljetter@malmostadsteater.se 

HÖRHJÄLPMEDEL
Tyvärr har vi inget system för hörförstärkning att erbjuda på Studion i nuläget. Salongen är dock ganska så liten så du som publik kan välja att sitta nära skådespelarna.

På vår sida om Tillgänglighet har vi samlat alla vanliga frågor och var kring tillgänglighet på Malmö Stadstater. LÄS MER


FRÅGOR

För frågor om särskilda behov eller önskemål inför bokning kontakta tillgänglighetsansvarig Inger Börjesson
Mail: inger.borjesson@malmostadsteater.se
Telefon:  0769-45 30 72


LÄS OM RELAXED PERFORMANCE

Tonåring med hoodie går förbi grafittivägg

Grävlingen

”HUR DET VAR ATT LEVA PÅ FUCKING JÄVLA HÖGSTADIET? DET ÄR ETT UNDER ATT JAG ÖVERLEVDE.” 

GRÄVLINGEN är en föreställning om de "hemmakämpare" som inte hittar en trygg plats i dagens skola.

Läs mer om föreställningen Boka Relaxed performance 12 okt 19.00

Studion - så hittar du hit

Här hittar du korta instruktioner med bilder inför ditt besök på Studion.

Ingång Kalendegatan 12b. En svart port under en kupol i oxiderad koppar.

Ingång Kalendegatan 12b

Ingång genom porten under kupolen ute på Kalendegatan 12b. En publikvärd står här ute och tar emot dig och visar dig rätt. 

Publikvärdar. Kille med skogsgrön sweatshirt, mörkblond kort hår, tjej med ljusblå sweatshirt, pagefrisyr och lugg

Publikvärdar

Här ser du Ossian och Rakel, två av våra publikvärdar. Alla publikvärdar bär färgglada sweatshirts med Malmö Stadsteater-logga så att du lätt ska se och känna igen dem. 

entréhall Kalendegatan 12b. två bruna portar med glasfönster, marmorgolv, stukatur i tak och pendel-lampa

Entré Kalendegatan 12 c

När du kommer in från den svarta porten går du igenom svängdörrar och ytterligare en port för att komma till trapphuset och trapporna som leder till Studion. 

Trapphuset Kalendegatan 12b. Rakt fram trappa och hiss. Gammalt trapphus med marmorgolv i schackrutor, målad bord längs med väggarna

Trapphuset

Nu är du inne i trapphuset på bottenplan. Till höger om trappan finns en hiss. Vill du ta hissen väljer du våning 5. Annars går du upp för trapporna och följer skyltarna mot Studion (första skylten skymtar du på väggen ovanför första trappan).

ingång Studions foajé. Bruna dörrar i trä, målade väggar grönt med bord av blad. Trappa till höger

Ingång till Studions foajé

Så här ser ingången ut till Studions foajé och scen.
Toaletter finns en trappa upp från Studion (eller en våning upp med hiss).

Foajé Studion. Vitt kapprum, krokar på väggarna, fiskbensparkett, bänkar längs med väggarna med dynor i olika färger

Studions Foajé

Studions foajé består av två små rum. I det första kan du hänga av dig jackan om du vill. I båda rummen finns det bänkar att sitta på.

Foajé Studion. svart gummimatta, lampor i taket med skärm. i olika färger, bänkar längs med väggarna med dynor i olika färger, teckningar på väggarna

Studions foajé, inre rummet

Ingång till scenrummet sker genom den dörren till vänster, som kommer att stå uppställd som på bilden när det är insläpp. Denna dörr kommer att vara stängd under föreställningens gång men olåst, så du kan gå ut och in efter behov.

Från och med 30 min innan föreställningsstart är det möjligt att gå direkt från gatan upp och in i salongen för dig som inte vill vänta i foajén, utan hellre hinna bekanta dig med rummet och ta plats i lugn och ro.

scenrum. Abstrakt visuellt som en skolgård. svartvitt golv, tejpade linjer som en bollplan, bänkar till höger och vänster i två nivåer.

Ingång till Scenrummet

Så här ser scenrummet ut när du går in från foajén. Du kan sitta på både höger och vänster sida och välja att sitta nära eller längre bort från skådespelarna, beroende på om du sitter nere eller uppe i bänkraden. Publikvärden hjälper dig att ta plats. Vi kommer att lämna luft mellan varje sällskap.

 

scenrum i helhet. Abstrakt visuellt som en skolgård. svartvitt golv, tejpade linjer som en bollplan, bänkar till höger och vänster i två nivåer.

Scenrummet i sin helhet

Så här ser scenrummet ut för GRÄVLINGEN i sin helhet. De två skådespelarna rör sig på hela scenen (den sträcker sig fram till strax innan bänkraderna börjar).

Dörr till toaletter. Trädörr i valnöt, handtag mässing, målade väggar med bord av blad. målat text Toaletter

Studions Toaletter

Toaletter finns innanför denna dörr, en våning upp i trapphuset från Studions ingång. Toaletterna nås via trappa eller hiss.

rum med dörrar in till toaletter, på bild två dörrar, ett trappsteg upp, vita väggar, fiskbensparkett

Toaletter

Här finns fyra toaletter, varav en är anpassad för alla. 

Ingång Kalendegatan 12c. Svart port, innanför glasdörrar. Ovanför en skylt med stora bokstäver, står Malmö Stadsteater i versaler.

Ingång för dig med rullstol eller permobil

Om du har rullstol eller permobil sker ingång via Kalendegatan 12c, som bilden visar. En publikvärd hjälper dig att komma rätt.

 

Gång Kalendegatan 12c, tegelgolv och väggar, stora fönsterparti in till café vänster, ateljé höger. Innergård skymtar rakt fram

Gång in till innergården

När du kommit in genom porten ska du gå rakt fram förbi cafét som ligger på vänster sida. Då kommer du in på vår inglasade innergård. När du gått förbi cafét ska du svänga vänster.

På innergården finns en tillgänglighetsanpassad WC till höger. 

bildmontage gång till anpassad hiss och hissdörr.

Väg till anpassad hiss

Hissen ligger till vänster efter cafét när du kommer in på den inglasade innergården. Här på bilden skymtar du ingång till hiss och hissdörren

montage hissknappar och utgång Studions foajé. Öppen dörr visar in i scenrummet

Hiss och dörr in till Studions foajé

Studion ligger på våning 5 och hissdörren leder dig direkt till Studions inre foajé. Rakt fram ligger dörren in i scenrummet. En publikvärd hjälper dig hela vägen upp från gatan och in i salongen.