Erik Holmström med docka

Jackie Collins debutroman blir barnförbjuden dockteater!

Datum:  2021-10-13

The World Is Full of Married Men är Jackie Collins debutroman som gjorde skandal när den kom 1968. Nu blir den barnförbjuden dockteater i ett samarbete mellan Malmö Stadsteater och Malmö Dockteater.

I en dockskåpsvärld i barbie-storlek utspelar sig en historia full av lögner, passion och maktbegär. På hotellrum, nattklubbar, filmstudios och takterasser i 1960-talets London frotterar sig miljonärer, fotomodeller och hollywoodregissörer. Livet handlar om karriär, party och sex. Den unga modellen Claudia Parker har precis blivit Miss Beauty Maid i en reklamkampanj för tvål och kommit i kontakt med den notoriskt otrogne David Cooper. Hon vill bli filmstjärna och går över lik (inklusive sitt eget) för att lyckas.

Erik Holmström med dockorna

Malmö Dockteaters konstnärliga ledare regissören och dockmakaren Erik Holmström vill att publiken ska lämna prydheten hemma när de besöker Malmö Dockteaters scen i en källare i Sofielund, där han ger liv till Jackie Collins värld:

– Jag startade Malmö Dockteater framförallt för att utforska teaterkonsten och ett samarbete med en större institution som Malmö Stadsteater ger oss möjlighet att göra större satsningar än annars, samtidigt som Malmö Dockteater finns till för att befinna sig i en småskalig och spontan process på ett sätt som institutionsteatrar inte kan. 
I dockteater tycker jag att det är kul att jobba med olika genrer. Jackie Collins arbetar med en tydlig, underhållande och ibland provocerande estetik som är kul att ta sig an. Varje gång jag skapar en ny föreställning så försöker jag hitta en egen form för den. En sak som ska bli spännande är att se hur långt man kan komma när det gäller det erotiska med dockorna, om det går att skapa någonting som liknar en kåt stämning i rummet, säger Erik Holmström.

Föreställningen får urpremiär på Malmö Dockteater den 11 december 2021. Malmö Dockteater blir en av många spelplatser där Malmö Stadsteater kommer att dyka upp under ombyggnaden av vår huvudscen Hipp, som pågår t.o.m. januari 2023.

Läs mer här och boka biljetter!