Mun med tandställning

MALMÖ SKRIVER 2022

Datum:  2022-09-07

Har du något du vill berätta om? Om ditt liv, din stad och om hur det är att leva här? Det är hög tid att ge plats för de ungas röster. För vem kan mer ärligt och uppriktigt berätta om hur det är att växa upp i Malmö än DU som faktiskt är ung och lever i staden.  

På Malmö Stadsteater vill vi fånga upp historier i staden vi lever i och att ungdomarna själva delar med sig av sina berättelser och erfarenheter. Därför söker vi dig mellan 15-19 år som gillar att skriva och har något att berätta och som är Malmöbo. Kraven är inte större än så. Kanske blir just din berättelse till ett stycke brännande och berörande dramatik!  

I höstas genomförde vi ett pilotprojekt av Malmö Skriver där en av deltagarna sa så här: 

”Superspännande att få sina texter lästa av skådespelare - Blir en morot till att skriva.”  

Är du den vi söker?
Malmö skriver är en workshop för dig som är mellan 15-19 år, bor i Malmö och som gillar att skriva och som är nyfiken på dramatik. En dramapedagog från Malmö Stadsteater kommer leda workshopen vid 11 tillfällen, där du kommer få en introduktion till dramatik och prova på att skriva och utveckla en kortare dramatisk text för teater. Du kommer att lära dig att skapa karaktärer och spännande situationer. Du kommer också få möjlighet att se en film, åka till Helsingör på en inspirationsresa, titta på två föreställningar, träffa en dramatiker och lära dig mer om hur Malmö Stadsteater arbetar för att skapa dramatik. Du behöver vara intresserad av berättande och vara nyfiken på människor och världen runt omkring dig, men du behöver inte ha tidigare erfarenhet av teater.  Tänk på att detta handlar om din glow, det spelar ingen roll hur din skrivstil är, i nuläget söker vi bara ungdomar som har något spännande att berätta för omvärlden. 

HAR DU NÅGON KOMPIS SOM SKULLE KUNNA VARA INTRESSERAD? SPRID GÄRNA! 

MER INFO OM MALMÖ SKRIVER 2022

VAD: Skrivarkurs unga Malmöbor
NÄR: 5/10 - 30/11 2022 (11 träffar)
VILKEN TID: Kl 17:30 - 20:30
VAR: Stadt Hamburgsgatan 1
DEADLINE FÖRMÄLAN: 30 september. 
ANMÄLAN ÄR STÄNGD
PSST! Vi bjuder på pizza och läsk vid varje tillfälle.

SPARA ALLA KURSTILLFÄLLEN: 

5/10 
12/10
19/10 
26/10
1/11 
2/11 
3/11
9/11
16/11
23/11
30/11 

Är du nyfiken på förra upplagan av Malmö Skriver? Klicka HÄR för att läsa mer kring deltagarna, deras förväntningar och lärdomar kring kursen som vi genomförde under hösten 2021 som ett pilotprojekt.