Entrén till Intiman

Nu drar teaterhösten igång!

Datum:  2022-08-22

I över ett år har vi under tiden som Hippodromen på Kalendegatan byggs om dykt upp på olika spelplatser runt om i Malmö. På Intiman har allt varit nästan som vanligt med mycket härlig dramatik, och idag släpper vi biljetterna till våra föreställningar på Intiman och på Stadt Hamburg det kommande spelåret. Det blir till exempel allt från svängig musikdramatik om döden av Erik Gedeon till Ibsens psykologiska klassiker Hedda Gabler, och utmanande mästerverk av Fassbinder. 

På Malmö Stadsteaters scen Intiman kommer publiken det kommande spelåret att få engagera sig i och njuta av den magiska kärleksberättelsen Halva månen, det lekfulla och absurda sångdramat Meningen med döden, Ibsen-klassikern Hedda Gabler, verklighetsbaserade dramat Adressat okänd, och Fassbinders mästerverk om utanförskap Rädsla urholkar själen. Dessutom spelar vi två monologer på Stadt Hamburg: Mitt namn är Lucy Barton och Bang, efter texter av Barbro Alving. Två starka kvinnoporträtt men två helt olika berättelser.

Det kommer med andra ord att bli ett intensivt och innehållsrikt teaterår även under väntan inför Hippodromens nyinvigning till våren, vars program vi presenterar senare i höst. Intiman är även i höst platsen för vår biljettkassa, men du bokar som alltid dina biljetter enklast på hemsidan.

Teaterchef Kitte Wagner ser fram emot ett härligt teaterår på Intiman:

Vi är en teater som aldrig står stilla. Samtidigt som vi håller på med ombyggnadsprojektet av Hippodromen och ser fram emot en storstilad nyöppning till våren har vi ett fullspäckat program på Intiman som bjuder på dramatisk teater i hela sin bredd. Allt från en specialskriven samtida pjäs av en av Europas mest hyllade dramatiker, absurd rolig musikdramatik till en av Ibsens mest kända och spelade klassiker. Dessutom ett nytt spännande samarbete med Kulturhuset Stadsteatern, samt en nytolkning av Fassbinders mästerverk Rädsla urholkar själen, säger teaterchef Kitte Wagner.

LÄS MER OM VÅRA FÖRESTÄLLNINGAR