Våra scener

Vanliga frågor

Har ni garderob?

Ja, garderoberna på både Studion, Hipp och Intiman är bemannade och det är kostnadsfritt att hänga in ytterkläderna. 

Vad händer om jag inte kommer i tid?

För publikens, skådespelarnas och din egen skull är det viktigt att komma i tid. En försenad ankomst är störande för alla i salongen. Om du skulle bli sen ta kontakt med någon av våra publikvärdar. På Hipp kan du i mån av plats och beroende på vilken föreställning vi spelar, bli insläppt på balkongen. På Intiman har vi p.g.a. salongens intima karaktär sällan möjlighet att släppa in förrän vid en eventuell paus.

Kan jag förbeställa till pausen?

Om man vill slippa stå i kö under pausen kan man förbeställa i serveringen redan innan våra föreställningar på Hipp och Intiman. Detta gör du genom att kontakta personalen på plats samma kväll. Foajén och serveringen öppnar en timme innan föreställningen börjar. De flesta föreställningar har paus, dock inte alla. Oftast är pausen 20 minuter lång.

Kan jag betala med kontanter på teatern?

Nej, från och med den 1 november 2016 är alla våra kassor på teatern kontantfria och vi tar endast emot kortbetalningar. Det gäller biljettkassan på Hipp, foajékassorna på Hipp och Intiman samt i våra barer.

Får jag ta med mig ett småsyskon när jag ska besöka en föreställning med mitt barn?

Nej, alla oavsett ålder måste ha en giltig biljett när de ska se våra föreställningar. Vi anger alltid en rekomenderad ålder för våra föreställningar på hemsidan och i trycksaker. Du som förälder vet bäst hur teatervant ditt barn är och därför är åldern mest en rekomendation. Men av hänsyn till övrig publik är det aldrig tillåtet att ta med sig barn som inte klarar att sitta på sin plats själva under föreställningen. Det är inte heller tillåtet att ta med sig barnvagnar eller liknande utrustning i teatersalongen. För mindre barn finns sittdynor att låna på teatern.

Tillgänglighet och annan info

Hitta till Hipp

Entrén till Hipp hittar du i gränden som förbinder Kalendegatan och Djäknegatan. Entrén till Studion och Unga Teatern är via samma ingång som till Hipps restaurang på Kalendegatan 12.

Position på Karta

Hitta till Intiman

 

Intiman ligger vackert beläget i den engelska parken runt hörnet bakom Malmö Opera Grill.

På grund av ombyggnadsarbete under våren 2015 kan entrén vara mindre tillgänglig från vissa delar av den engelska parken.

Position på karta

Hitta till Unga Teaterns Studion

Ingången till Unga Teaterns Studio hittar du på Kalendegatan 12, samma entré som till Restaurang Hipp nära vår biljettkassa. Studion finns på femte våningen och nås via trapphuset. 

Se position på karta

Service för personer med rörelsenedsättning på Unga Teaterns Studion

Ingången till Unga Teaterns Studio sker från Kalendegatan genom samma entré som Restaurang Hipp. Dörröppnare saknas men ytterdörren står öppen inför föreställningar och tillgång till ramp finns för trappan vid entrén. I trapphuset finns sedan tillgång till hiss som man vid behov kan använda sig av för att ta sig upp till Unga Teaterns Studio på femte våningen. Publikvärdarna assisterar självklart både med dörröppning och med rampen. Via hissen kan en rullstolsanpassad toalett nås på sjätte våningen. Studion har flexibel lösning för publikplatser vilket inkluderar plats för rullstol i salongen.

Servicen för personer med rörelsenedsättning på Hipp?

Parkering finns utanför. Då byggnaden är kulturminnesmärkt är inte alla delar av våra lokaler på Hipp anpassade efter personer med rörelsenedsättning. Vi rekommenderar därför personer som har svårigheter att gå i trappor att boka platser på parkett istället för på balkong. Vår biljettkassa på Kalendegatan är, av samma anledning, inte fullt anpassad efter personer med rörelsenedsättningar. Ring därför gärna innan du ska besöka biljettkassan, så vi kan ge dig fullgod service. Hipps foajé är däremot helt anpassad efter personer med rörelsenedsättning. I foajén finns också rullstolsanpassad toalett. På Hipp finns även fyra rullstolsplatser på parkett.

Servicen för personer med rörelsenedsättning på Intiman

Parkering finns utanför. Intimans foajé är anpassad efter personer med rörelsenedsättning, men då byggnaden är kulturminnesmärkt finns inte automatiska dörröppnare, vilket gör att man kan behöva assistans. Rullstolsramp finns för entré till salongen, då det är en nivåhöjning på ett par trappsteg. Publikvärdarna assisterar självklart både med dörröppning och med rampen. I foajén finns också rullstolsanpassad toalett. På Intiman finns en rullstolsplats längst bak i salongen.

Syntolkning på Malmö Stadsteater

Vi erbjuder syntolkning under säsongen för de flesta pjäser vi spelar på Intiman och Hipp. Biljetter till våra syntolkade föreställningar bokas senast 14 dagar i förväg via Biljettkassan på Hipp. Biljettpriset är detsamma som till ordinarie föreställningar och varierar beroende på var i salongen man vill sitta. Vår personal hjälper gärna till att rekommendera lämpliga platser. Läs mer om hur vår syntolkning går till och vilka föreställningar som syntolkas denna säsong i vår artikel Syntolkning och textning.

Ta med stödperson via Malmönyckeln eller motsvarande ledsagarkort!

Malmö Stadsteater är med i samarbetet Malmönyckeln – ett kort som ska underlätta för personer med funktionsnedsättningar att ta del av aktiviteter i samhället. Med hjälp av Malmönyckeln får man ta med sig en stödperson till våra föreställningar, utan extra kostnad. Kortinnehavaren väljer själv vem som är stödperson. Läs mer och ansök om Malmönyckeln-kort. Motsvarande kort från andra svenska kommuner gäller också på Malmö Stadsteater för att ge alla som har ett behov av ledsagare samma möjligheter att kunna besöka oss.

Textning av föreställningar

Vissa av våra föreställningar textas för dig som behöver stöd för att tillgodogöra dig replikerna. Du kan läsa texten via en app till din smartphone eller låna en iPod i garderoben. Våra publikvärdar hjälper gärna till att visa hur textningen går till och vi är tacksamma om du säger till att du är intresserad av textning innan föreställningen. Läs mer om textning av säsongens föreställningar i artikeln Syntolkning och textning.

Utlåning av hörhjälpmedel

Sedan 2014 har vi installerat ett nytt och bättre system för hörselstöd som ersätter vår gamla T-slinga. Innan varje föreställning finns mottagare att låna (mot att legitimation lämnas i pant) på Hipp och Intiman. Kontakta en av våra publikvärdar på plats så får du hjälp. Har du egna hörlurar som du trivs bra med går de också bra att använda.

Ladda ner vårt material

Här kan du ladda ner fördjupningsmaterial och presentationer kring våra föreställningar och övrig verksamhet.