""
Nyfiken på
Bakom kulisserna

Dylansällskapets favoritskivor

Dylansällskapet, av Dennis Magnusson, är en nyskriven dramakomedi om att vara medelålders man i vår egen tid. De fyra männen i pjäsen kan sägas ha stannat i tiden då de hade det som bäst. De har fastnat i den perioden då de toppade, när de trodde de kunde revolutionera världen. Ju mer de läser, lyssnar och snackar om Bob Dylan håller de sig kvar och känner att idolens coolhet färgar av sig på dem. De har stannat upp i en dröm, men verkligheten och livet och döden bankar på. Deras gemensamma relation till Bob Dylan ger dem dock en möjlighet att prata om livet och sig själva via sin idol. I detta reportage presenterar Markus, Konrad, Bror och Erik sina personliga favoritalbum av Bob Dylan. Hör deras motiveringar, lyssna på låtexempel och lär på så sätt känna de fyra karaktären i denna tragikomiska historia.

Biograph

Markus beskriver sin favoritskiva:

”Det är ju väldigt svårt att välja en favoritskiva, men samlingen Biograph innehåller ju alla av hans viktigaste låtar från 60-talet, men även tidigare outgivna låtar som t ex ”Lay Down Your Weary Tune” - en fantastisk låt, kanske Dylans bästa!”

Lyssna på låten Lay Down Your Weary Tune

 Markus spelas av Håkan Paaske

Desire 

Konrad beskriver sin favoritskiva:

Desire som släpptes på trettondagsafton 1976 är I MITT TYCKE Bob Dylans starkaste album. Den är oerhört vacker och faktiskt även hans mest sålda genom tiderna. Här samarbetar han med både Jacques Levy, Emmylou Harris, Scarlet Riveras och Eric Clapton vilket gör detta till ett historiskt unikt album.”

Lyssna på låten Isis

Konrad spelas av Göran Dyrssen

"Love and Theft"

Bror beskriver sin favoritskiva:

”Jag gillar ju Bob Dylans mellanskivor och framförallt "Love and Theft" har en speciell betydelse för mig. På den vågar han testa lite större ackompanjemang och tar in både bluegrass, rockabilly och jazzswing.”

Lyssna på låten Summer Days

Bror spelas av Hans-Peter Edh

Highway 61 Revisited

Erik beskriver sin favoritskiva:

”Bob Dylan har ju gjort väldigt många skivor och alla är ju inte lika bra. Men Highway 61 Revisited är lite rockigare och innehåller även låten Like A Rolling Stone som ju rankas som nr 1 i musiktidningen Rolling Stones lista The 500 Greatest Songs of All Time."

Lyssna på Like A Rolling Stone

Erik spelas av Erik Olsson

 

Dylansällskapet spelas på Intiman 16 mars - 5 maj 2018
Läs mer och köp biljetter

 

Foton: Emmalisa Pauly