Publiken går upp på scenen och hälsar på skådespelarna.
Bakom kulisserna

Familjedag på Hipp 2015

Lördagen den 14 november 2015 var det öppet hus och familjedag på Hipp vilket lockade drygt 450 teaternyfikna i olika åldrar. Temat för dagen hängde som vanligt samman med vår stora familjeföreställning som i år blir ett äventyr i den grekiska mytologins värld. I teaterfoajén blev det sminkning, utklädning, gåtor, fika och teaterpyssel. Dagen avslutades med en smygtitt på 2015 års familjeföreställning Hjältar, gudar, monster och möte med skådespelarna på scenen efteråt. 


Det fanns mycket att göra i foajén under årets familjedag på Hipp och ibland blev det nästa lite svårt att välja.

 


Athenas pysselhörna lockade både stora och små att släppa lös sin kreativitet.

 


Teatermasker pyntas noggrant för att skapa rätt känsla åt den som ska bära den.

 


I Midas kostymhörna fanns teaterns samling med guldkläder och få kunde motstå frestelsen att sätta lite guldkant på tillvaron.

 


Ibland är det svårt att välja bland alla fantastiska kostymer.

 


Ibland blev det trångt i Olympens fotohörna när både släkt och vänner ville vara med på samma kungliga bild.

 


I Apollons gåthörna blev det både knasiga råd och märkliga gåtor när Unga Teaterns Anders Andersson bjöd in de modigaste hjältarna i teaterfoajén.

 


Årets familjeföreställning Hjältar, gudar, monster presenterades av pjäsförfattaren och regissören Pontus Stenshäll. Efter smakprov ur föreställningen var publiken välkommen upp på scenen för att träffa skådespelarna och få prova hur det känns att stå på en riktig teaterscen.

 


Många ville träffa våra gudar och hjältar på scenen. Skådespelarna Sandra Stojilkovic och Erik Olsson fick svara på många frågor. Hur får man på sig den där dräkten? Tar det lång tid att sminka sig innan? Får jag ge dig en kram?

 Vi hoppas att alla ni som kom till familjedagen hade lika roligt som vi som jobbar på teatern. Hoppas vi ses fler gånger i gudarna och hjältarnas magiska värld på Hipp i vinter!

Familjeföreställningen Hjältar, gudar, monster spelades för alla över 7 år under perioden 28 nov 2015 - 13 feb 2016

 

En julklapp i snön Illustration: Hanna Albrektson

Familjedag på Hipp 2016

Nästa familjedag blir den 12 november 2016 och då är det Karl-Bertil Jonsson som bjuder in till förfest inför familjeföreställningen 2016 som blir Tage Danielssons klassiska saga Karl-Bertil Jonssons julafton som spelas på Hipp 26 nov 2016 - 4 feb 2017.

 

Foto: Emmalisa Pauly