""
Bakom kulisserna

Fly Me To Persborg

Affischbilden till föreställningen Fly Me To The Moon är tagen i Persborg i Malmö och i samband med fotograferingen passade vi även på att spela in några extrascener till föreställningen i verkligheten. I detta bildreportage får du följa med filmaren Johan Sundell och teamet från teatern kulisserna under en ganska annorlunda arbetsdag i stadsdelen Persborg i Malmö. Avslutningsvis kan du se de färdiga småfilmerna med huvudkaraktärerna Frida och Ljiljana och få en inblick i vad som sker utanför Karl-Göstas bostad inne på Intiman.

Skådespelaren Sandra Stojiljkovic och fotografen Johan Sundell testar innan tagning hur mycket av börsen och bankomaten som syns i bild samtidigt. För att få med både Sandras ansiktsuttryck och uttaget av pengar måste man göra flera tagningar.

Scenograf Helga Bumsch, till vänster i bild, och skådespelare Susanne Karlsson försöker hålla värmen under den långa inspelningsdagen. Kostymavdelningen har packat ett par kassar med varma tröjor, vantar och självklart finns det gott om kaffe i termosar.

Inspelningsledare Josefin Beischer, till vardags inspicient på teatern, håller koll på att alla är på rätt plats och att teamet håller tiden. Johan Sundell spanar efter bra filmvinklar för nästa scen.

 

Varje scen måste filmas flera gånger, ur flera vinklar och på olika sätt för att få både närbilder och bilder på längre avstånd. Det är viktigt att man går samma väg, har en lika lång cigarett och gör samma sak likadant varje gång för att allt ska stämma när filmaren sen klipper ihop materialet. 

Josefin Beischer, marknadschef Jenny Bång, regissör Maria Löfgren, Sandra Stojiljkovic, Johan Sundell och Susanne Karlsson tittar på en scen i kameran direkt efter inspelning. Det verkar ha blivit lyckat och roligt. 

 

 

Johan Sundell filmar en närbild på Sandra Stojiljkovic för att klippa in i filmen och därmed skapa en mer dramatisk känsla.

Promenad genom Persborg. Först filmas scenen framifrån ett par gånger, en gång på långt avstånd och en gång på nära håll, sedan filmas samma scen bakifrån för att rörelsen ska bli tydlig i den färdiga filmen. Johan Sundell använder ett stabiliseringsstativ som gör att han kan gå samtidigt som han filmar, utan att filmen blir ryckig. 

Klicka på bilden ovan och se det färdiga resultatet i form av världens kortaste dramaserie i 6 delar på Youtube.

Foto: Emmalisa Pauly
Film: Johan Sundell

Fly Me To The Moon spelas på Intiman 2 feb – 7 apr 2018

Läs mer och köp biljetter