Publik sitter och väntar på att kvällen ska börja. På en storduk visas Klubb Kontras logotyp
Bakom kulisserna

Premiär för Klubb Kontra på Hipp

Den 6 oktober 2015 var det premiär för Sveriges första internationella spoken word-klubb i Malmö. Olivia Bergdahl och Oskar Hanska, som bägge vunnit SM i poetry slam, har arrangerat spoken word-klubben Klubb Kontra på Göteborgs stadsteater där de bjudit in internationella scenpoeter. Nu var det dags att ta konceptet till Malmö. Det blev en lyckad kväll där Hipp fylldes av ända upp till taket av ord och jubel.

 

Initiativtagarna Olivia Bergdahl och Oskar Hanska hälsar publiken välkommen och snart släpps flera mästare i poetry slam upp i manegen på Hipp.

Olivia Bergdahl intar scenen

Oskar Hanska

Deanna Rodger från Storbritannien utmanade publiken.

Sergio Grau, den italienske mästaren i Poetry Slam, for fram över scengolvet som en abstrakt virvelvind av litterärt uppror.

Den Malmöbaserade skånska mästaren i poetry slam, Klara Berg, var självklart på plats denna kväll.

Efter tre raka SM-finaler i Poetry Slam och flertal politiska diktvideor som setts över 200 000 gånger stod även svenska Kata Nilsson på scenen och levererade sävlig, kvick, ironisk och gravallvarlig poesi på en och samma gång.

 

Foto: Emmalisa Pauly

 

Efter en storslagen kväll på Malmö Stadsteater i oktober är det nu dags att boka in nästa kväll som sker onsdagen den 10 februari på Hipp.

KLUBB KONTRA #4 presenterar stolt en litauisk storstjärna, en Goldsmithutbildad spoken wordpoet och en svensk mästare som gör världen lite större