Detalj ur scenmodell från Trettondagsafton.
Bakom kulisserna

Repetitionerna av Trettondagsafton har börjat!

Tisdagen den 2 februari 2016 var det repstart för William Shakespeares Trettondagsafton - vårens storsatsning på Hipp. En klassisk kärlekskomedi med förväxlingar, förälskelse, kostymer, fäktningsscener och andra överraskningar. Regissören Frede Gulbrandsen, som säsongen 2014/2015 regisserade publiksuccén Amadeus, är tillbaka för en ny storslagen produktion på Hipp. Frede berättar för alla inblandade att han vill göra en lustfylld version av Trettondagsafton där publiken ska få lära känna de olika karaktärerna bättre och lämna teatern med en längtan i hjärtat och ett stort leende på läpparna!

 


Regissör Frede Gulbrandsen hälsar alla välkomna till kollationeringen för Trettondagsafton.


Ensemblen är samlad och förväntansfull inför första genomläsningen av manuset. På bilden ser vi Håkan Paaske, Johannes Wanselow, Hannah Canvert och Kardo Razzazi.


Scenograf Tore Sæther och ljusdesigner Thorsten Dahn går igenom skisser på scengolvets mönster.

 


Producent Inger Fransson sätter upp kostymskisser inför genomgången av klädvalen åt de olika karaktärerna i föreställningen.

 


Koreograf Louise Seloy har ansvar för bland annat de fäktningsscener som förekommer i föreställningen.

 


Scenograf Tore Sæther demonstrerar scenografin som bl a innehåller stora lådor och väskor som döljer olika överraskningar och används för att bygga om scenrummet under föreställningen.

 


Låda ur scenografin med texten Shakes on tour vars innehåll inte kan avslöjas i förväg.

 


Camilla Bjørnvad har skapat alla kostymerna till föreställningen och visar här skisser på vad skådespelarna ska ha på sig.

 


Frede Gulbrandsen ger exempel på hur föreställningen genomgående kommer att ha inslag av livemusik. Här i samarbete med lutspelaren Dohyo Sol.

 

Foto: Emmalisa Pauly

 

Trettondagsafton har premiär den 18 mars och spelar till och med 29 april på Hipp.

Läs mer och köp biljetter