Ada Berger läser från ett papper inför en sittande publik.
Bakom kulisserna

Repstart för Blod och eld

Onsdagen den 20 januari 2016 var det repstart för föreställningen och "körverket" Blod och eld, skriven av Liv Strömquist och Ada Berger med musik av Erik Hjärpe. Liv Strömquists pjäs Prins Charles känsla sattes upp på Malmö Stadsteater 2011, vilken blev en stor publiksuccé. Efter hennes och Ada Bergers framgångar med pjäsen Liv Strömquist tänker på dig på Dramaten var alla förväntansfulla på att få börja jobba med detta projekt som handlar om kvinnligt åldrande och den ständiga jakten på evig ungdom. Den enda som saknades denna dag var Liv Strömquist själv, som drabbats av ett inställt flyg.

Blod och Eld har premiär på Intiman den 12 mars och spelas t o m den 14 maj.


Producenten Jerker Pyron hälsar skådespelaren Maria Naidu välkommen.

 


Skådespelaren Katarina Lundgren-Hugg hämtar kaffe innan kollationeringen börjar.

 


Alla är på plats förutom Liv Strömquist som tyvärr fastnat på flygplatsen i Stockholm. Regissören Ada Berger gör ändå tummen upp och arbete med Blod och Eld kan äntligen starta.

 


Ada Berger går igenom manus innan genomläsningen. Det innehåller både talmanus och sångtexter då pjäsen till stor del består av körsånger komponerade av musikern och körledaren Erik Hjärpe. Till vänster kan Erika Magnusson, som skapat scenografin och kostymerna till föreställningen, skymtas.

 


Skådespelarna är redo inför första genomläsningen av manuset tillsammans. Anders Andersson, Erik Olsson, Sissela Benn och i förgrunden syns även Marie Götesdotter ur ensemblen.

 


Susanne Karlsson, Sandra Stojiljkovic, Sven  Boräng och Katarina Lundgren-Hugg var också på plats.

 


Mattias Linderoth gör sig redo.


Anders Andersson läser och Erik Olsson ler.

 En nöjd Ada Berger.

 

 

Foto: Emmalisa Pauly

Läs mer om Blod och eld samt köp biljetter