""
Bakom kulisserna

Vem är vem i Den oändliga historien?

Den oändliga historien är ett hisnande äventyr där du får möta en hel del fantasifulla figurer. Förutom Bastian, krigaren Atreyu och den goda Barnkejsarinnan får du dessutom bl a träffa Barktrollen och lyckodraken Fuchur, den uråldriga Morla som vet allt om alla, den vetgirige professor Engywuck och det Södra Oraklet som har svar på alla världens frågor. Här kan du läsa lite mer om dem.

 

""

BASTIAN
Eller Bastian Balthazar Bux som han egentligen heter är 10 år, bor tillsammans med sin pappa efter att hans mamma dog för ett tag sedan. Han älskar att läsa böcker och gillar att leka med drakar.

 

 

""

ATREYU
10 år gammal jägare och stigfinnare av Gräsfolket, ett jägarfolk som är modiga och stolta, och jagar purpurbufflar. Atreyus föräldrar dödades av bufflar när han var liten. Därför har han blivit uppfostrad av alla Gräsfolkets män och kvinnor. Hans namn betyder Allas son på det stora språket.

 

 

""

ARTAX
Hästen Artax är Atreyus bästa vän som han har ridit på sen han var liten.

 

 

""

CAIRON
Den berömde mästaren i läkarkonst är känd över hela Fantasién. Vid hovet i Elfenbenstornet finns 499 olika läkare, Cairon är den bästa av dem. Han är Barnkejsarinnans närmaste betrodda.

 

 

""

BARNKEJSARINNAN
Hon är den högsta härskarinnan över de otaliga länder som ingår i det Fantásiska riket. Inför henne är alla lika mycket värda. Hon är mittpunkten för allt liv i Fantásien och varje skapelse finns till genom henne. Utan henne skulle de inte finnas längre, lika lite som en människokropp inte kan leva utan ett hjärta.

 

 

""

DRAKEN
Draken heter egentligen Yckyck och är av draksläkten. Han kan flyga snabbt genom luften med sina fladdermusliknande vingar. 

 

 

""

GNOMEN
Gnomens namn är egentligen Blubb och han är av pysslingarnas släkte, ett speciellt småfolk som bygger hela städer under träd och i små hålor. Gnomernas land kallas Ruttenmossen.

 

""

STENBITAREN
Dessa varelser är mycket äldre än de flesta invånarna i Fantasién.  De lever inte bara i ett stort berg som heter Gångberget utan också av det eftersom de äter upp det bit för bit. De tillverkar allt som de behöver av sten och tar sig fram på cyklar gjorda av väldiga kvarnstenar som liknar ångvältar. Stenbitarens namn är egentligen Pjörnrachzarck.

 

""

BARKTROLLEN
Barktrollen håller till i Trollskogen. De är svåra att se eftersom de oftast är orörliga och lätta att ta för riktiga träd. De är oerhört starka och kan kasta varelser långt bort med sina väldiga armar. Barktrollen är mycket skadade av Ingentinget och det finns nästan inget kvar av dem.

 

""

YGRAMUL
Är en jättespindel. Hennes namn betyder De många. Bor på Spindelberget som ligger i landet Döda bergen.

 

 

""

ENGYWUCK och URGL
Är gnomer som lever i ett land där det bara är de två. De är småväxta och går på knäna eftersom de inte har lärt sig att gå med fötterna. Engywuck är självutnämnd professor och Urgl gör medicin som kan läka alla sår.

 

""

FUCHUR
En lyckodrake.Lyckodrakar hör till Fantasiéns allra sällsyntaste varelser. De är skapelser av luft och värme, och är lätta som sommarmoln. Därför behöver de inga vingar. De flyger genom luften på samma sätt som fiskarna simmar i vattnet. Lyckodrakar har mycket tur och kallas den obändiga glädjens barn.

 

 

""

MORLA
Är ett jättestort berg. Hon är den äldsta varelsen i hela Fantasién och har inte pratat med någon på flera tusen år.

 

 

""

AURYN
Barnkejsarinnans smycke av guld där man kan se två ormar, en ljus och en mörk, som biter varandra i svansen och formar en oval. Alla varelser i Fantasién vet vad detta tecken betyder. Auryn skyddar och leder den som bär den.

 

 

 

 

Årets familjeföreställning Den oändliga historien av Michael Ende spelas på Hipp 25 nov 2017 - 3 feb 2018.

Läs mer och köp biljetter här