Person i mitten av scenen skjuter ifrån med armarna åt sidorna. Två personer vid sidorna står på lådor.

Spännande interaktiv teatersäsong för barn och unga

Datum:  2022-08-31

I över ett år har vi under tiden som Hippodromen på Kalendegatan byggs om dykt upp på olika spelplatser runt om i Malmö. Unga Malmö Stadsteater har bland annat synts på Kirsebergsteatern och i höst fortsätter vi spela där, och till våren blir det även en föreställning på Augusten i Augustenborg.

Hur känns det när föräldrarna ska skiljas? Alla vuxna säger att det är jättevanligt med skilsmässa, men för Lova i föreställningen Den stora sprickan är det i alla fall första gången. Föreställningen spelas på Kirsebergsteatern i höst och är en berättelse som många kan känna igen sig i. För alla påhittiga och leksugna barn blir det glitter, glamour och maffiga peruker i den spännande, humoristiska och interaktiva föreställningen Artisten. Och i återuppsättningen av AI-partiet har partiet nu flyttat till Augusten på Augustenborg. Partiets ledare är inte människa, det är en Artificiell Intelligens! Partiet behöver publikens hjälp och kommer och berättar för AI:t hur vår värld ska se ut i framtiden.

Både Den stora sprickan och AI-partiet var föreställningar som med sin relevanta tematik skulle ha nått en stor barn- och ungdomspublik under pandemin, men som på grund av publikrestriktionerna istället fick sändas digitalt för skolorna. Nu ska de äntligen få möta sin unga publik live!

Samarbete med skolorna

Unga Malmö Stadsteater satsar också stort på pedagogiken. I våra teaterpaket för skolan ingår förberedelse inför teaterbesöket, att se en utvald föreställning som följs upp av en fördjupande del där våra dramapedagoger kommer till klassrummet och håller en workshop med dramaövningar, improvisationer och fördjupning av tematiken i föreställningen.

Under det kommande spelåret har Unga Malmö Stadsteater startat ett unikt samarbete med Kirsebergsskolan där alla mentorer och elever mellan F–Åk 6 deltar i en kurs i berättande och gestaltande. Både mentorer och elever kommer att delta i olika skrivar-workshops, testa på att gestalta en berömd saga, och skriva manus till en föreställning som eleverna själva sätter upp på Kirsebergsteatern i januari 2023. Kör- och orkesterverksamheten El Sistema-Kirseberg kommer även vara en del av projektet.

Läs mer om Unga Malmö Stadsteaters föreställningar