Arkitekten Steve Tompkins

Steve Tompkins, teatervärldens nummer 1, vill utveckla teaterlivet i Malmö!

Datum:  2019-01-28

Brittiska The Stage rankar de 100 mest inflytelserika personerna inom scenkonsten i Storbritannien. Bland tunga teaterpersonligheter som kompositören Andrew Lloyd Webber och teaterproducenten Cameron Mackintosh har nu ingen mindre en arkitekten Steve Tompkins rankats som nummer 1 på listan. Steve Tompkins har tillsammans med kollegan Roger Watts gjort en förstudie över hur Hipphuset kan förbättras. De har ritat tre olika förslag av olika omfattning, för att plocka fram husets själ och ta tillbaka Hipp till sitt ursprungliga syfte – att vara en mötesplats för Malmöborna och stadens besökare.

Teaterarkitekten Steve Tompkins är inte ett namn som många i teaterpubliken har hört talas om, men det är få i den brittiska teatervärlden som inte fått sin upplevelse berikad av honom. Steve Tompkins och hans team på arkitektfirman Haworth Tompkins står bakom ombyggnaden av flera av Storbritanniens mest prestigefyllda teatrar. Hans kreativa geni har omvandlat publikupplevelsen och det brittiska teaterlandskapet för teatrar som t ex Londons Royal Court, Young Vic, Bush, National Theatre, Bridge Theatre och Battersea Arts Centre. Han vann dessutom det prestigefyllda Stirlingpriset 2014 för sitt arbete med Liverpool Everyman. Tompkins har också vunnit The Stage Awards två gånger: för Bridge Theatre 2018 och för sitt arbete på National Theatre 2016. 

 

Steve Tompkins har satt sin prägel på en mängd teaterbyggnader och han är utan tvekan vår tids viktigaste teaterarkitekt.

Läs hela The Stage's lista här 

 

Läs mer om planerna att bygga om och återskapa Hipp som nöjes och teaterhus:

Vi drömmer om en bättre framtid för vår publik