""

Hanna Englund

Om Hanna

Hanna Englund är född och uppvuxen i Falun, men bor sedan 1998 i Köpenhamn. Hon avslutade sina studier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med en diplomexamen 2003 och har senare tagit en extra kandidatexamen i Tidig Musik på barockcello.

2014 komponerade och framförde hon musiken till föreställningen Metamorfoser i Det Røde Rum på Det Kongelige Teaters Skuespilhus. Den belönades med det danska scenkonstpriset Årets Reumert för bästa föreställning och sattes upp igen våren 2016.

2015 turnérade hon med Det Flydende Teater i föreställningen Døden og Grinet om den danska poeten Halfdan Rasmussen. 2013 var hon vikarie i bandet på Aveny-T's Kim Larsen-föreställningen Dagen før.

Hanna har i många år arbetat på Det Ny Teater, och har medverkat i bland annat Phantom of the Opera, Love never dies, Annie, Singin´ in the Rain, Sound of Music och Beauty and the Beast

Utöver teatermusik har Hanna i perioder arbetat mycket med wienklassicistisk kammarmusik och barock på tidstrogna instrument. Hon spelade i flera år elcello i ett band och medverkar som studiomusiker på ett flertal skivor och soundtracks till spel- och dokumentärfilmer.

Medverkande som skådespelare

Medverkande som konstnärlig team