Porträtt på två personer bredvid varandra

Låt oss skapa Malmös största bokcirkel!

I december blir Torbjörn Flygts prisbelönande roman Underdog teaterföreställning på Malmö Stadsteaters scen Hippodromen. Tillsammans med Bokförlaget Polaris och författaren Torbjörn Flygt, bjuder vi nu in till att bilda Malmös största bokcirkel kring romanen.

Bokcirkeln är ett erbjudande som innehåller ett bokmingel den 29 november med författaren där deltagarna får sina böcker signerade. Alla som är med i bokcirkeln läser sedan Underdog inför en specialvisning av föreställningen den 25 januari, då även Malmö Stadsteaters mysiga café är öppet efter föreställningen med möjlighet att träffa och mingla med andra bokcirkeldeltagare. Bokcirkeln avslutas den 10 februari då deltagarna samlas igen för att möta författaren Torbjörn Flygt och skådespelaren Erik Borgeke för att prata om berättelsen, som de upplevt både som bok och teaterföreställning. Denna avslutning av bokcirkeln blir ett författarsamtal på Hippodromen som leds av Stephen Farran-Lee, Torbjörn Flygts mångårige förläggare och förläggare för Underdog.

”Jag har umgåtts med Johan Kraft i över två decennier nu, och har långt ifrån tröttnat. Det ska bli intressant att få diskutera med läsarna hur de ser på honom, bokens handling och den samhällsutveckling som skildras. Lägg där till att vi får ta del av både boken och pjäsen och jag tror att det finns mer än goda förutsättningar för att det ska bli väldigt intressanta diskussioner”, säger Torbjörn Flygt.

I arbetet med föreställningen Underdog har skådespelaren Erik Borgeke själv gjort dramatiseringen och skapat en monolog som dessutom förhåller sig till att det gått 20 år sedan boken gavs ut. Underdog är en uppväxtskildring om Johan Kraft och hans familj som utspelar sig på Borgmästargården i Malmö under 1970- och 80-talet. Den gavs ut 2001 och tilldelades Augustpriset samma år. Den berättar om en folkhemsvärld som är på väg spricka, och ett Malmö många kan känna igen sig i. Teaterföreställningen kommer också att koppla tillbakablicken i boken till vår egen tid och hur Malmö förvandlats från industri- till universitets- och kunskapsstad.

Bokcirkeln är ett läsfrämjande projekt som även tillsammans med publiken vill utforska litteraturens och teaterns likheter och olikheter som berättarformer. Bokcirkeln är ett samarbete mellan Malmö Stadsteater och Bokförlaget Polaris.

Läs mer om bokcirkeln och anmäl dig här!

Boken Underdog