""

Movements

Den här produktionen spelades på Hippodromen 5/5 2017 - fram till 3/6 2017
inför totalt
6621
åskådare Sammanlagt
21
föreställningar
Ålder
Rekommenderas från 12 år
Längd
2 timmar

Rörelse är liv. Vi lever så länge vi rör oss. Och så länge det finns rörelse så finns det hopp. Med teatern, dansen och cirkusens magiska språk utmanar Movements hinder i rörelsens väg.

I en scenvärld av vatten, skuggor, träd och eld rör sig artisterna på flytande öar. På varje ö finns en riktig människas liv, minnen och erfarenheter. För Movements börjar i berättelser från de människor på flykt som anlände till Malmö hösten 2015, och de volontärer som tog emot dem.  Ensemblen består av cirkusartister, skådespelare och dansare med ursprung i Afghanistan, England, Iran, Irak, Palestina, Sverige, Syrien, Tjeckien, Turkiet och Österrike. Cirkusnummer och erfarenheter har vävts ihop med artisternas personliga berättelser och upplevelser. Med engagemang och nycirkusaktivism skapas en föreställning om medmänsklighet och gränsöverskridande.

Movements skapas för Hipps unika teaterrum och är sista delen i den trilogi som inleddes med Malmösuccén Borders 2015, och fortsatte i turnéföreställningen Limits 2016. 

Ett samarbete mellan Malmö Stadsteater och Cirkus Cirkör.

Bygger på flyktingars egna berättelser!

Movements startar i parallella berättelser från de människor på flykt som anlände till Malmö hösten 2015, och de volontärer som tog emot dem. Det är också en föreställning om hur ett andrum kan sticka hål på medmänskligt engagemang och skapa tomrum med utrymme för rädsla, misstro och splittring. Berättelserna hörs som enskilda röster, körer och genom cirkusens fysiska språk och magi.

– När vi gjorde föreställningen Borders bestämde jag mig för att jag skulle fortsätta jobba med gränser och gränsöverskridande tills den dagen det inte längre behövs! Att få möjligheten att återkomma till Hipps fantastiska cirkuslokaler där vi byggde broar av galler kort innan id-kontrollerna infördes, är både en gåva och ett ansvar som vi tar på största, lustfyllda allvar, säger Tilde Björfors på Cirkus Cirkör.

Föreställningsfakta

Movements regisseras av Tilde Björfors och kompositören Irya Gmeyner skriver musiken och medverkar på scen. Ensemblen består av cirkusartister, skådespelare och dansare med ursprung i Afghanistan, England, Iran, Irak, Palestina, Sverige, Syrien, Tjeckien, Turkiet och Österrike.

I Movements har ensemblen arbetat gränsöverskridande och medskapande. Cirkusnummer och erfarenheter har vävts ihop med personliga berättelser och upplevelser.

 

konstnärligt team

""
Författare

Regi

Författare

Dramatisering

Scenograf

Scenografi

Scenografi och kostym

Medkompositör

Pressklipp