""

Stadsteatern i Sveriges tredje största stad har länge legat dold med huvudingången placerad inne i en trång gränd. För att göra teatern mer tillgänglig bjöds de välmeriterade teaterarkitekterna HaworthTompkins in för att ge sina råd och rekommendationer kring hur man kan utveckla den fina kulturhistoriska byggnaden Hipp. De blev direkt förälskade i den gamla Hippodromen och utvecklade, på uppdrag av Malmö Stadsteater, ett mer genomgripande och visionärt förslag på hur det gamla nöjespalatset återigen kan väckas till liv åt Malmöborna.

Deras ombyggnadsförslag klubbades igenom i Malmö Kommunfullmäktige den 31 oktober 2019, dagen innan Hipp fyllde 120 år. På denna sida kan du följa processen från att ombyggnaden påbörjas sommaren 2021 till att huset är färdigt för invigning i februari  2023.

Samtal på scen mellan fyra personer
Ombyggnaden
2023-05-17

Arkitektsamtal

Med utgångspunkt i ombyggnaden av Hippodromen – Malmö Stadsteaters kulturarvsskyddade arkitektoniska pärla nu nominerad till Skånes Arkitekturpris – har vi ett samtal om tillgängliggörande, teater, kultur och demokrati. Kärnan i det stora ombyggnadsprojektet...

Läs artikel