""

Vad gör vi här?

Den här produktionen spelades på Studion 3/3 2017 - fram till 21/4 2017
inför totalt
1597
åskådare Sammanlagt
47
föreställningar
Det är nu det gäller. Får du dåligt nu, får du dåligt sen. Får du bra nu får du bra sen.
Ålder
Rekommenderas från 13 år
Längd
1 timme

EN DOCK-DOKUMENTÄR OM MENINGEN MED SKOLAN 

Vad är meningen med skolan? Varför finns den? Och hur påverkas människorna som befinner sig där varje dag? Det är lätt att ta skolan för given. Det är som en naturlag att den finns. Klassrummet är en hel värld. Här bor lärare och elever. Varje dag. Varje månad. Varje år. Genom att lyssna på olika röster – elever, lärare, rektorer, forskare, kritiker, vill vi spegla en liten bit av den här världen för just er som befinner sig mitt inne i den.

Den här dockteaterföreställningen är en kombination av dokumentär och bildkonst, bl a inspirerad av Peter Tillbergs tavla Blir du lönsam, lille vän?. Föreställningen är baserad på intervjuer, artiklar, skrifter och statistik. Även den mest banala vardagen kan bli till sublim konst.

Erik Holmström

Erik Holmström startade 2015 Sveriges första dockteater för vuxna, Malmö Dockteater. Med uppsättningar som Funktionell dumhet och Golem skapar Malmö Dockteater ett möte mellan bildkonst och teater. Erik Holmström är utbildad skådespelare på Teaterhögskolan i Malmö och har tidigare varit en del av den konstnärliga ledningen på Turteatern i Stockholm. Där har han bland annat stått för regin till uppmärksammade föreställningen SCUM-manifestet.

I rollerna

""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare

konstnärligt team

Regissör

Regi, rum, dockor

Ljusdesigner

Ljus

Dockmakeri

Dockmakeri

Pressklipp