""

Invigningen

Under våren återinviger vi vårt älskade teaterhus på Kalendegatan i Malmö. En varm och mer tillgänglig mötesplats med två scener, eget café och en ateljé för skapande verksamhet. På denna sida kommer vi att samla information om kommande föreställningar på scenerna Hippodromen och Studion, invigningsprogram för våren och svar på vanliga frågor.

Föreställningar

Vi presenterar här de föreställningar som kommer att inleda vår invigningsvår för Malmö Stadsteater på Kalendegatan. Missa inte vårt invigningspaket med mängdrabatt om du vill se flera av föreställningarna.

""

En midsommarnattsdröm

I En midsommarnattsdröm välkomnar vi dig in en mardrömslik värld där ingenting är riktigt som du tror… Vad händer där de djuriska drifterna är som starkast och natten som mörkast? Kanske kommer du aldrig igen återvända som den person du var?

Fylld med humor, underligheter, kärlek, spänning och teatervärldens absolut vackraste språk, kliver du in i Hippodromens nya teaterrum – helt i Shakespeariansk anda. I vår värld kan, och kommer, allt att hända. Vad är dröm och vad är verklighet? Är du redo? 

HIPPODROMEN 24/2 - 06/5 2023

Läs mer och boka biljetter

Otherness

Känner du dig annorlunda? På vilket sätt? Vad tänker du på när du hör ordet annorlunda? Är det negativt, positivt eller kanske befriande? 

Regissören Magdi Saleh, som till vardags är en del av teaterns ensemble, reste runt i Skåne och intervjuade cirka 40 personer om hur det känns att vara annorlunda. Intervjuerna har kokats ner till ett nyskrivet stycke dokumentärteater och en allmänmänsklig berättelse om "annorlundahet". 

STUDION 3/3 - 4/1 2023

Läs mer och boka biljetter

Monicas vals

Publik- och kritikersuccén Monicas vals är äntligen tillbaka! Nu i den jazzklubbsmiljö som var tänkt från början – med en cafésättning av bord på golvet i salongen. 

Alla älskar ju Monica Zetterlund! Hennes speciella röst svävar som ett lekande, solrikt soundtrack i vårt kollektiva minne. Men älskade Monica också Monica? I rollen som en av Sveriges mest älskade artister ser vi Mari Götesdotter och med den danska jazzorkestern Benjamin Koppel Quartet, kommer Hippodromen pulsera av låtar signerade Monica Zetterlund. 

HIPPODROMEN 24/3 - 27/5 2023

Läs mer och bokas biljett

BILJETTPAKET FÖR DIG SOM VILL FÅ MER INVIGNING FÖR PENGARNA

För dig som planerar att se flera av vårens föreställningar i det nya teaterhuset har vi skapat ett unikt invigningspaket. Välj 2-3 av pjäserna och få 25% rabatt på ditt biljettköp. Om du redan har ett biljettpaket hos Malmö Stadsteater så bokar du istället tilläggsbiljetter med samma rabatt som ditt nuvarande biljettpaket.

Läs mer om våra biljettpaket och boka här
tre paket

Evenemang & aktiviteter

Invigningen av det nya teaterhuset på Kalendegatan kommer att pågå hela vägen fram till sommaren då vi avslutar med en fest och öppet hus. Vi fyller på med programpunkter under våren så håll utkik på denna sida de kommande månaderna.

Barn sminkad som en tiger i ansiktet springer förbi rader av andra vuxna och barn

TEATERDAG FÖR FAMILJEN

Välkommen till Teaterdag för familjen den 4 och 25 mars samt 10 juni kl 11-15

Vi bjuder in till öppet hus med cirkustema och roliga aktiviteter för hela familjen i våra nya lokaler – det blir kostymprovning, workshops, pyssel, skattjakt, sagohörna och mycket annat.

 

Läs mer
""

Möt arkitekterna bakom ombyggnaden / Meet the architects

Möt arkitekterna från den engelska arkitektbyrån Haworth Tompkins i ett samtal med Mark Issit, arkitekturkritiker, författare och bl a programledare för TV-programmet Grand Designs.

Fri entré, ingen föranmälan krävs.

Lör 13 maj kl 14 i Hippodromen

 

Gammalt foto på två personer som tittar ut genom en teaterridå

Nyfiken på Hippodromens historia?

I vår app Drama is Everywhere har vi skapat en ny ljudguide där du förflyttas till olika tider och situationer i Hippodromens historia. Du får även träffa några av alla de människor som varit verksamma här.

Appen Drama is Everywhere laddar du ner gratis via Google Play eller Apples App Store. Sen är det bara att skanna QR-koderna på de skyltar vi placerat ut i området kring Hipphuset. Alla skyltar är markerade på en karta när du startat ljudguiden i appen. Du kan besöka punkterna i vilken ordning du vill, börja t ex med skylten här bredvid i gränden.

DRAMA IS EVERYWHERE

Är skapad i samarbete med Hi-Story och ljudvandringarna produceras av Malmö Stadsteater i samarbete med våra skådespelare. Passa även på att gå ljudvandringen om Kockums historia, Tears of Malmö, i Västra hamnen. Läs mer om Tears of Malmö här

 

Ladda ner Drama is Everywhere här
""

RUNDVANDRINGAR

Under hela 2023 erbjuder vi rundvandringar i Hipphuset. Datum kommer.

""

SOMMARFEST

Lördagen den 10 juni blir det Grand finale för invigningsvåren. En heldag på teatern med evenemang och aktiviteter som avlöser varandra fram till kvällen. Program kommer att presenteras senare i vår.