""

Invigningen

Under våren återinviger vi vårt älskade teaterhus på Kalendegatan i Malmö. En varm och mer tillgänglig mötesplats med två scener, eget café och en ateljé för skapande verksamhet. På denna sida kommer vi att samla information om kommande föreställningar på scenerna Hippodromen och Studion, invigningsprogram för våren och svar på vanliga frågor.

Evenemang & aktiviteter

Invigningen av det nya teaterhuset på Kalendegatan kommer att pågå hela vägen fram till sommaren då vi avslutar med en fest och öppet hus. Vi fyller på med programpunkter under våren så håll utkik på denna sida de kommande månaderna.

Gammalt foto på två personer som tittar ut genom en teaterridå

Nyfiken på Hippodromens historia?

I vår app Drama is Everywhere har vi skapat en ny ljudguide där du förflyttas till olika tider och situationer i Hippodromens historia. Du får även träffa några av alla de människor som varit verksamma här.

Appen Drama is Everywhere laddar du ner gratis via Google Play eller Apples App Store. Sen är det bara att skanna QR-koderna på de skyltar vi placerat ut i området kring Hipphuset. Alla skyltar är markerade på en karta när du startat ljudguiden i appen. Du kan besöka punkterna i vilken ordning du vill, börja t ex med skylten här bredvid i gränden.

DRAMA IS EVERYWHERE

Är skapad i samarbete med Hi-Story och ljudvandringarna produceras av Malmö Stadsteater i samarbete med våra skådespelare. Passa även på att gå ljudvandringen om Kockums historia, Tears of Malmö, i Västra hamnen. Läs mer om Tears of Malmö här

Ladda ner Drama is Everywhere här

TIDIGARE FÖRESTÄLLNINGAR OCH EVENEMANG

Många personer som dansar
""

TEATERDAG OCH AVSLUTNINGSFEST

Lördagen den 10 juni blir det Grand finale för invigningsvåren. Vår ensemble och övriga medarbetare har fyllt teatern med evenemang och aktiviteter som avlöser varandra från förmiddag till midnatt. Teaterdag för familjen kl 11-15 och Teaterfest på kvällen kl 18-00. Välkommen!

Läs mer om programmet för dagen
Barn sminkad som en tiger i ansiktet springer förbi rader av andra vuxna och barn

TEATERDAG FÖR FAMILJEN

Välkommen till Teaterdag för familjen den 4 och 25 mars samt 10 juni kl 11-15

Vi bjuder in till öppet hus med cirkustema och roliga aktiviteter för hela familjen i våra nya lokaler – det blir kostymprovning, workshops, pyssel, skattjakt, sagohörna och mycket annat.

 

Läs mer
""

RUNDVANDRINGAR

Under hela 2023 erbjuder vi rundvandringar i Hipphuset. Rundvandringarna leds av olika medarbetare på teatern med kunskap om både husets historia och teaterns verksamhet. Under vårens rundvandringar hålls av Malmö Stadsteaters tidigare dramaturg Henrietta Hultén.

Läs mer och boka plats
""

Monicas vals

Publik- och kritikersuccén Monicas vals är äntligen tillbaka! Nu i den jazzklubbsmiljö som var tänkt från början – med en cafésättning av bord på golvet i salongen. 

Alla älskar ju Monica Zetterlund! Hennes speciella röst svävar som ett lekande, solrikt soundtrack i vårt kollektiva minne. Men älskade Monica också Monica? I rollen som en av Sveriges mest älskade artister ser vi Mari Götesdotter och med den danska jazzorkestern Benjamin Koppel Quartet, kommer Hippodromen pulsera av låtar signerade Monica Zetterlund. 

HIPPODROMEN 24/3 - 27/5 2023

Läs mer och bokas biljett
""

Möt arkitekterna bakom ombyggnaden / Meet the architects

Möt arkitekterna från den engelska arkitektbyrån Haworth Tompkins i ett samtal med Mark Issit, arkitekturkritiker, författare och bl a programledare för TV-programmet Grand Designs.

Fri entré, ingen föranmälan krävs.

Lör 13 maj kl 13 i Hippodromen

Läs mer
Mari Götesdotter och Benjamin Koppel Quartet på scen från Monicas vals.

Jazzkvällar på Innergården

I slutet av april bjuder vi in till två mysiga jazzkvällar på vår nya inglasade innergård. Benjamin Koppel Quartet kör tillsammans med Mari Götesdotter jazzpärlor ur bl a Monicas vals. Jazzkvällarna är gratis och vårt café är öppet!

Läs mer
""

En midsommarnattsdröm

I En midsommarnattsdröm välkomnar vi dig in en mardrömslik värld där ingenting är riktigt som du tror… Vad händer där de djuriska drifterna är som starkast och natten som mörkast? Kanske kommer du aldrig igen återvända som den person du var?

Fylld med humor, underligheter, kärlek, spänning och teatervärldens absolut vackraste språk, kliver du in i Hippodromens nya teaterrum – helt i Shakespeariansk anda. I vår värld kan, och kommer, allt att hända. Vad är dröm och vad är verklighet? Är du redo? 

HIPPODROMEN 24/2 - 06/5 2023

Läs mer och boka biljetter
""

Otherness

Känner du dig annorlunda? På vilket sätt? Vad tänker du på när du hör ordet annorlunda? Är det negativt, positivt eller kanske befriande? 

Regissören Magdi Saleh, som till vardags är en del av teaterns ensemble, reste runt i Skåne och intervjuade cirka 40 personer om hur det känns att vara annorlunda. Intervjuerna har kokats ner till ett nyskrivet stycke dokumentärteater och en allmänmänsklig berättelse om "annorlundahet". 

STUDION 3/3 - 1/4 2023

Läs mer och boka biljetter