Otherness

Studion
03/03 2023 - 01/04 2023

"VAD ÄR DET FÖRSTA DU KOMMER ATT TÄNKA PÅ NÄR DU HÖR ORDET ANNORLUNDA?"

Av
Magdi Saleh
Ålder
Rekommenderas från 15 år
Längd
1 timme 20 minuter
Spelas med paus
Nej
Drama

Känner du dig annorlunda? På vilket sätt? Vad tänker du på när du hör ordet annorlunda? Är det negativt, positivt eller kanske befriande? 

I en väv av röster får du möta människor som genom sina livshistorier berättar om sin annanhet. Att vara eller känna sig annorlunda till utseendet eller i beteendet än det som är igenkännbart, förväntat eller allmänt accepterat. I berättelser om att vara högljudd eller sitta i rullstol, vara fixerad vid siffror eller vara livrädd för smuts, kommer du att känna igen dig. För någon gång har vi nog alla känt oss annorlunda. Det blir en lekfull och visuell föreställning som tar avstamp i dokumentära berättelser om viljan att bara vara normal och passa in. 

Regissören Magdi Saleh, som till vardags är en del av teaterns ensemble, reste runt i Skåne och intervjuade cirka 40 personer om hur det känns att vara annorlunda. Intervjuerna har kokats ner till ett nyskrivet stycke dokumentärteater och en allmänmänsklig berättelse om annorlundahet. 

I rollerna

Medverkande

Medverkande

Medverkande

konstnärligt team

Scenografi & kostym

Komposition & ljuddesign

Dramaturgi

Dramaturgi

Remote video URL

Teaterintroduktion

Under spelperioden erbjuder vi vid ett par tillfällen Teaterintroduktioner i Ateljén. De startar en timme innan föreställningen börjar och kan innehålla allt från att publiken får se när skådespelarna blir sminkade till att någon ur produktionen berättar om arbetet bakom föreställningen. Via länken ser du vilka datum under spelperioden vi erbjuder Teaterintroduktioner till Otherness samt temat för respektive tillfälle. Teaterintroduktionerna är kostnadsfria, kräver ingen föranmälan eller att du har biljett till föreställningen för att få delta. De är öppna för alla som är nyfikna på teaterkonsten helt enkelt - välkommen!

Speldatum för Otherness
Regissören Magdi Saleh samtalar med skådespelarna i pjäsen Otherness

Vanliga frågor

Om tillgänglighet

Finns det rullstolsplatser på Studion?

Det finns en rullstolsplats på Studion. En anpassad hiss som leder upp till vår scen Studion på plan 5 finns in till vänster efter caféet när du kommer in på Hippodromens innergård. Med den kommer du direkt upp till Studions lilla foajé.

Läs mer

Erbjuder ni textning av föreställningarna på Studion?

För närvarande kan vi inte texta föreställningar på Studion.

Läs mer

Erbjuder ni hörhjälpmedel på Studion?

Tyvärr har vi inga hörhjälpmedel att erbjuda på Studion i nuläget. 

Läs mer
Mer om tillgänglighet

Pressklipp

Du kanske även är intresserad av