""

Intiman

I Teaterparken, vägg i vägg med Malmö Opera, ligger en av landets mest omtyckta teaterscener – Intiman.

En av Sveriges mest älskade teaterscener

Intimans arkitektur är till stor del bevarad i sin ursprungliga form och här får drygt 200 personer plats i salongen, vilket gör den till en liten intim salong där publiken sitter nära skådespelarna. Blandningen av nyskriven dramatik och ­klassiska verk har bestått på Intimans scen genom åren och den lilla teaterscenen verkar ha en särskild plats i Malmöbornas hjärtan. Många av våra besökare har Intiman som sin absoluta favoritscen.

""

Salongsplan

Intiman är en salong där alla sitter nära scenen. 204 platser fördelade på 9 rader samt en plats för rullstol. När du bokar plats har du möjlighet att välja mellan tre platskategorier med olika pris. Alla platser har bra sikt. Platser på sidorna (sidoparkett) har ett lite lägre pris medan platserna i mitten av salongen (mittparkett) ett lite högre pris.

""

INTIMANS HISTORIA

Intiman, som ligger i anslutning till Malmö Opera, byggdes 1944. Målsättningen för Intiman var klar från början. Det skulle spelas experimentell och nyskriven dramatik. Ingmar Bergman gjorde under sin tid som konstnärlig rådgivare i Malmö på 1950-talet flera framstående uppsättningar på Intiman, exempelvis Pirandellos Sex roller söker en författare och Hjalmar Bergman Sagan

Publiken väntar på att ridån ska gå upp 1944.
Publiken väntar på att ridån ska gå upp och föreställningen börja 1944. 

I dag spelas en blandning av nyskriven dramatik och klassiska verk på denna scen. Byggnadens arkitektur är till stor del bevarad i sin ursprungliga form. Den ligger i den engelska parken och har egen foajé och entré. Antalet platser är 204, vilket gör den till en liten salong, där publiken sitter nära skådespelarna.

Vanliga frågor

OM TEATERBESÖKET

Vad händer om jag inte kommer i tid till föreställningen?

För publikens, skådespelarnas och din egen skull är det viktigt att komma i tid. Vi har bara i undantagsfall möjlighet att släppa in efter att föreställningen har börjat. Vi återbetalar inga biljetter på grund av sen ankomst som gör att du missar föreställningen.

Läs mer

Har ni åldersgräns på föreställningar?

Nej, men vi har en rekommenderad åldersgräns som anges specifikt för varje pjäs för att skilja på vuxen- och barnföreställningar. Oftast är 15 år den rekommenderade åldern på våra vuxenföreställningar...

Läs mer

Har ni triggervarningar på era föreställningar?

Vi vill inte avslöja allt för mycket i förhand eftersom det ofta är det oväntade som fängslar, skapar samtal och debatter efter en föreställning. Men vi är också medvetna om att en föreställning kan skapa oro om den innehåller obehagliga eller smärtsamma teman.

Läs mer

Var hittar jag föreställningsprogram?

Du hittar alla våra föreställningsprogram här på vår hemsida under respektive pjäs. 

Läs mer

Får jag fotografera eller filma föreställningen?

Nej, av upphovsrättsliga skäl är all form av fotografering och ljudupptagning inte tillåten.

Läs mer

Finns det garderob på Hippodromen?

Ja, på Hippodromen finns en liten bevakad garderob på entréplan. En trappa ner från foajén finns obevakad garderob och låsbara skåp för värdesaker.

Läs mer

Måste jag stänga av min mobiltelefon under föreställningen?

All elektronisk utrustning som du har med dig, ska vara satt på ett läge så att det inte låter, av hänsyn till övrig publik och de som står på scenen. 

Läs mer

Hur lång är föreställningen?

När vi vet hur lång en föreställning är lägger vi ut det på den aktuella föreställningssidan här på hemsidan.

Läs mer
TILLGÄNGLIGHET OCH ANNAN INFO

Var ligger Intiman?

Intiman ligger vackert beläget i Engelska Parken vid sidan av Malmö Opera. Adressen är Östra Rönneholmsvägen 22. 

Läs mer

Var kan jag parkera när jag ska till Intiman?

Bakom Intiman finns en stor parkeringsplats (vid Gamla Idrottsplatsen). Det finns också platser längs Carl Gustafs väg.

Läs mer

Hur reser jag med kollektivtrafik till Intiman?

Den närmaste busshållplatsen till vår scen Intiman är ”Malmö Opera” och från tågstationen Triangeln är det ca 500 meter gångavstånd. Här kan du leta upp din resa: www.skanetrafiken.se/sok-resa

Läs mer

Finns det rullstolsplatser på Intiman?

På Intiman finns en rullstolsplats längst bak i salongen. 

Läs mer

Erbjuder ni syntolkning på Intiman?

Det gör vi! Föreställningsdatum som syntolkas är markerade med ett öga på hemsidan. Biljetter till våra syntolkade föreställningar bokas senast 14 dagar i förväg via mail till info@malmostadsteater.se.

Läs mer

Erbjuder ni textning av föreställningarna på Intiman?

Vi textar ett antal av våra föreställningar via appen Thea. Dessa föreställningar är markerade med ett T på hemsidan. Du kan ta del av textningen genom att använda din smartphone och egen surf. Ladda ner appen Thea gärna redan innan du kommer till teatern.

Läs mer

Erbjuder ni hörhjälpmedel på Intiman?

Intiman är utrustade med ett trådlöst system för hörhjälpmedel. Detta system bygger på en radiosändare som sänder ut till små lokala mottagare. Det finns två möjligheter:

Läs mer

Kan jag ta med en stödperson via Malmönyckeln eller motsvarande ledsagarkort?

Malmö Stadsteater är med i samarbetet Malmönyckeln – ett kort som ska underlätta för personer med funktionsnedsättningar att ta del av aktiviteter i samhället. 

Läs mer
Läs mer om tillgänglighet på teatern