Intiman i kvällsljus

Intiman

I Teaterparken, vägg i vägg med Malmö Opera, ligger en av landets mest omtyckta teaterscener – Intiman.

 

Adressen är Östra Rönneholmsvägen 22 i Malmö.

En av Sveriges mest älskade teaterscener

Intimans arkitektur är till stor del bevarad i sin ursprungliga form och här får drygt 200 personer plats i salongen, vilket gör den till en liten intim salong där publiken sitter nära skådespelarna. Blandningen av nyskriven dramatik och ­klassiska verk har bestått på Intimans scen genom åren och den lilla teaterscenen verkar ha en särskild plats i Malmöbornas hjärtan. Många av våra besökare har Intiman som sin absoluta favoritscen.

Karta över alla platser i salongen på Intiman. Med platsnummer och färger för två olika prissektioner.

Salongsplan

Intiman är en salong där alla sitter nära scenen. 204 platser fördelade på 9 rader samt en plats för rullstol. När du bokar plats har du möjlighet att välja mellan tre platskategorier med olika pris. Alla platser har bra sikt. Platser på sidorna (sidoparkett) har ett lite lägre pris medan platserna i mitten av salongen (mittparkett) ett lite högre pris.

""

INTIMANS HISTORIA

Intiman, som ligger i anslutning till Malmö Opera, byggdes 1944. Målsättningen för Intiman var klar från början. Det skulle spelas experimentell och nyskriven dramatik. Ingmar Bergman gjorde under sin tid som konstnärlig rådgivare i Malmö på 1950-talet flera framstående uppsättningar på Intiman, exempelvis Pirandellos Sex roller söker en författare och Hjalmar Bergman Sagan

Publiken väntar på att ridån ska gå upp 1944.
Publiken väntar på att ridån ska gå upp och föreställningen börja 1944. 

I dag spelas en blandning av nyskriven dramatik och klassiska verk på denna scen. Byggnadens arkitektur är till stor del bevarad i sin ursprungliga form. Den ligger i den engelska parken och har egen foajé och entré. Antalet platser är 204, vilket gör den till en liten salong, där publiken sitter nära skådespelarna.

Vanliga frågor

OM TEATERBESÖKET

Vad händer om jag inte kommer i tid till föreställningen?

För publikens, skådespelarnas och din egen skull är det viktigt att komma i tid. Vi har bara i undantagsfall möjlighet att släppa in efter att föreställningen har börjat. Vi återbetalar inga biljetter på grund av sen ankomst som gör att du missar föreställningen.

Läs mer

Har ni åldersgräns på föreställningar?

Nej, vi har ingen åldersgräns på teatern, men vi har ofta en rekommenderad ålder för hur gammal man bör vara för att tillgodogöra sig föreställningen. Oftast är 15 år den rekommenderade åldern på våra vuxenföreställningar. Barn- och ungdomsföreställningar görs för en specifik åldersgrupp. Åldersrekommendationen anges på produktionssidan på hemsidan.

Läs mer

Har ni triggervarningar på era föreställningar?

Nej, inte som regel. Teatern är en plats där stora känslor får finnas. Ofta är det oväntade som fängslar, skapar samtal och debatter efter en föreställning. Om du är orolig över att en föreställning innehåller något du är känslig för, utifrån den information du tagit till dig, är du varmt välkommen att kontakta oss.

Läs mer

Var hittar jag föreställningsprogram?

Du hittar alla våra föreställningsprogram, nedladdningsbara som pdf, här på vår hemsida under respektive pjäs.

Läs mer

Får jag fotografera eller filma föreställningen?

Nej, av upphovsrättsliga skäl är all form av fotografering och ljudupptagning inte tillåten.

Läs mer

Får man ta med sig väska till teatern?

Malmö Stadsteaters föreställningar omfattas inte av det rådande väskförbudet på större evenemang. Men med hänsyn till andra besökares eventuella upplevelse av otrygghet ber vi all vår publik att undvika att ta med större väskor till teatern.

Läs mer

Finns det garderob på Hippodromen?

I Hippodromens foajé finns en bemannad garderob som kostar 20 kr, men vill du hänga av dig dina ytterkläder kostnadsfritt finns också en obemannad garderob i källaren samt låsbara skåp för värdesaker. Det går också bra att ta med ytterkläder in i teatersalongen.

Måste jag stänga av min mobiltelefon under föreställningen?

All elektronisk utrustning som du har med dig, ska vara satt på ett läge så att det inte låter eller lyser, av hänsyn till övrig publik och de som står på scenen. 

Läs mer
TILLGÄNGLIGHET OCH ANNAN INFO

Var ligger Intiman?

Intiman ligger vackert beläget i Engelska Parken vid sidan av Malmö Opera. Adressen är Östra Rönneholmsvägen 22. 

Läs mer

Var kan jag parkera när jag ska till Intiman?

Bakom Intiman finns en stor parkeringsplats (vid Gamla Idrottsplatsen). Det finns också platser längs Carl Gustafs väg.

Läs mer

Hur reser jag med kollektivtrafik till Intiman?

Den närmaste busshållplatsen för stadsbuss till vår scen Intiman är ”Malmö Opera” och från tågstationen Triangeln är det ca 500 meter gångavstånd. Här kan du leta upp din resa: www.skanetrafiken.se/sok-resa

Läs mer

Finns det rullstolsplatser på Intiman?

På Intiman finns en rullstolsplats. Bredvid platsen finns en plats för ledsagare. Platserna kan bokas via hemsidan eller via mail till biljetter@malmostadsteater.se.

Läs mer

Erbjuder ni syntolkning på Intiman?

Det gör vi! Föreställningsdatum som syntolkas är markerade med en syntolkningssymbol i kalendern på hemsidan. Biljetter till våra syntolkade föreställningar bokas senast 14 dagar i förväg via mail till biljetter@malmostadsteater.se.

Läs mer

Erbjuder ni textning av föreställningarna på Intiman?

Vi textar ett antal av våra föreställningar på svenska via en app som heter Thea. Dessa föreställningar är markerade med ett T i kalendern på hemsidan. Du kan ta del av textningen genom att använda din smartphone och egen surf. Ladda ner appen Thea gärna redan innan du kommer till teatern.

Läs mer

Erbjuder ni hörhjälpmedel på Intiman?

Intiman är utrustad med ett trådlöst system för hörhjälpmedel. För att få tillgång till förstärkningen behöver du hämta ut en hörslinga i garderoben i foajén. 

Läs mer

Kan jag ta med en stödperson via Malmönyckeln eller motsvarande ledsagarkort?

Malmö Stadsteater är med i samarbetet Malmönyckeln – ett kort som ska underlätta för personer med funktionsnedsättningar att ta del av aktiviteter i samhället. 

Läs mer
Läs mer om tillgänglighet på teatern