Aktuellt

Föreställningar

THE WORLD IS FULL OF MARRIED MEN

"UPP PÅ SÄNGEN MED DIG. ÖPPNA UPP. NU BLIR DET ÅKA AV."

Intiman
14/10 2023 - 20/12 2023

En lustfylld blandning av såpopera, satir, pornografi, dramatik och dockteater där alla rollfigurer måste slå sig fram för att nå sina mål, baserad på Jackie Collins debutroman som gjorde skandal när den kom 1968. Detta samarbete med Malmö Dockteater hyllades av kritiker och publik efter urpremiären i Dockteaterns dåvarande källarlokal i december 2021 - nu kommer den tillbaka i en utvecklad version på Intiman.

Kejsarens nya kläder

"Titta, Kejsaren är naken!"

Hippodromen
25/11 2023 - 27/1 2024

Kejsaren är jättepopulär, klär sig alltid i det senaste modet och är en stjärna på catwalken. Kejsaren har swag! Men modet förändrar sig snabbt. Det fantastiskt vackra fluffiga plagget kejsaren haft på sig på morgonen kan redan på kvällen vara gräsligt och omodernt.  Precis som i den klassiska sagan kommer två kända och coola skräddare till stan och skvallrar om att kejsarinnan i grannlandet snart kommer på snabbvisit. Nu blir tiden knapp att hitta en ny och ännu mer fantastisk outfit till kejsaren.

Romeo och Julia

”På kärlekens vingar svävar jag över muren.”

Intiman
2/12 2023 - 27/1 2024

William Shakespeares älskade kärlekshistoria på ett nytt sätt. Med ett stumfilms-grepp som övergår i en färgexplosion får Shakespeares storslagna vackra språk tillsammans med musiken en särskild berusande betydelse.

Underdog

”Det är nåt visst med att ha syskon. Det är som att alltid kunna dra upp två strumpor ur byrålådan och även om de inte är ett par så är det i varje fall bättre än att gå bar på ena foten.”

Hippodromen
21/12 2023 - 16/3 2024

Nu blir Torbjörn Flygts Augustprisvinnande, varma och humoristiska Malmöroman teaterpjäs på Malmö Stadsteater. Skådespelaren Erik Borgeke har dramatiserat romanen till monolog och framför den även själv på Hippodromens scen.

Ögonvittnen
STUDIO
25/1 2024 - 21/2 2024

Stefan Zablocki och Lea Gleitman överlevde Förintelsen – Ögonvittnen är baserad på deras verkliga livsberättelser och en teaterföreställning som levandegör vittnesskildringar från Förintelsen och ger dem nytt liv genom skådespeleri, 3D-ljud och projektioner. 
 

Ellen Babić

GÄSTSPEL FRÅN RIKSTEATERN

Intiman
7/2 2024 - 15/2 2024

Psykologisk dramakomedi om maktspel när arbetet flyttar in i varje hörn av hemmet. Manus och regi av Marius von Mayenburg, som är en av vår tids största dramatiker. Ett gästspel från Riksteatern.

tick, tick... BOOM!
Hippodromen
23/2 2024 - 23/3 2024

Jonathan Larsons självbiografiska rockmusikal om 30-årskrisen och drömmen om det stora Broadway-genombrottet får premiär på Hippodromen den 23 februari 2024. En samproduktion mellan Malmö Stadsteater och Malmö Opera som i Sara Cronbergs regi blir en hyllning till konsten, vänskapen och livet självt.

Bränder

Hur viktig är egentligen sanningen?

Intiman
8/3 2024 - 18/4 2024

Syskonparet Janine och Simon nystar upp ett mysterium kring sin tysta moder Nawal som visar sig dölja en tragedi som kommer att uppsluka hela deras värld. Drömlikt och poetiskt rullas en stor kraftfull berättelse upp om familj, arvsynd, krig och kärlek.

Bang

Succémonologen är tillbaka!

Intiman
6/4 2024 - 17/5 2024

En monolog med Susanne Karlsson som kretsar kring minnesbilder av den svenska journalisten Barbro Alving, alias Bang som blev ”Käringen mot strömmen” med hela svenska folket.

Evenemang

Vanliga frågor

Om teaterbesöket

Vad händer med min biljett om jag blir sjuk?

Om du blir sjuk så maila till biljetter@malmostadsteater.se senast kl 12.00 samma dag så får du pengarna tillgodo att använda vid ett senare köp. Vänligen uppge bokningsnummer (som finns i bokningsbekräftelsen). Vi svarar dig inom tre vardagar.

Läs mer

Vad händer om jag inte kommer i tid till föreställningen?

För publikens, skådespelarnas och din egen skull är det viktigt att komma i tid. Vi har bara i undantagsfall möjlighet att släppa in efter att föreställningen har börjat. Vi återbetalar inga biljetter på grund av sen ankomst som gör att du missar föreställningen.

Läs mer

Var kan jag parkera när jag ska till Intiman?

Bakom Intiman finns en stor parkeringsplats (vid Gamla Idrottsplatsen). Det finns också platser längs Carl Gustafs väg.

Läs mer

Hur reser jag med kollektivtrafik till Hippodromen?

Malmö Stadsteater, Hippodromen ligger ca 650 m gångväg från Malmö centralstation. Den närmaste busshållplatsen för stadsbussar är ”Djäknegatan”. Här kan du leta upp din resa: www.skanetrafiken.se/sok-resa

Läs mer

Finns det servering på Intiman?

I samband med föreställning finns en foajébar där du kan köpa wraps, snacks, kakor, godis, alkoholfria drycker, öl och vin. Baren öppnar en timme innan föreställning och har öppet under paus.

Läs mer

Hur reser jag med kollektivtrafik till Intiman?

Den närmaste busshållplatsen för stadsbuss till vår scen Intiman är ”Malmö Opera” och från tågstationen Triangeln är det ca 500 meter gångavstånd. Här kan du leta upp din resa: www.skanetrafiken.se/sok-resa

Läs mer
Tillgänglighet

Erbjuder ni syntolkning på Hippodromen?

Det gör vi! Föreställningsdatum som syntolkas är markerade med en syntolkningssymbol i kalendern på hemsidan. Biljetter till våra syntolkade föreställningar bokas senast 14 dagar i förväg via mail till biljetter@malmostadsteater.se.

Läs mer

Erbjuder ni textning av föreställningarna på Hippodromen?

Vi textar ett antal av våra föreställningar på svenska via en app som heter Thea. Dessa föreställningar är markerade med ett T i kalendern på hemsidan. Du kan ta del av textningen genom att använda din smartphone och egen surf. Ladda ner appen Thea gärna redan innan du kommer till teatern.

Läs mer

Kan jag ta med en stödperson via Malmönyckeln eller motsvarande ledsagarkort?

Malmö Stadsteater är med i samarbetet Malmönyckeln – ett kort som ska underlätta för personer med funktionsnedsättningar att ta del av aktiviteter i samhället. 

Läs mer

Erbjuder ni Relaxed performance

Ja vi erbjuder Relaxed performance på utvalda föreställningar. 

En Relaxed performance vänder sig till dig som önskar och behöver en friare och mer avslappnad föreställningsupplevelse. 

LÄS MER