Aktuellt

Föreställningar

En midsommarnattsdröm

"Jag gnäggar, grymtar, skäller, ryter, bränner. Jag lockar bort er från den värld ni känner. "

Hippodromen
24/2 2023 - 6/5 2023

Invigningsföreställningen i det ombyggda teaterhuset på Kalendegatan. I En midsommarnattsdröm välkomnar vi dig in en mardrömslik värld där ingenting är riktigt som du tror… Vad händer där de djuriska drifterna är som starkast och natten som mörkast?

Otherness

"Jag vet inte, de flesta säger till mig jag är inte normal, du vet. Men det är bara för att...  jag vet inte. Jag passar inte i den här normalnormen. Fattar du vad jag menar?"

Studion
3/3 2023 - 1/4 2023

Vad tänker du på när du hör ordet annorlunda? Är det negativt, positivt eller kanske befriande? Regissören Magdi Saleh, som till vardags är en del av teaters ensemble, reste runt i Skåne och intervjuade cirka 40 personer om hur det känns att vara annorlunda.

Rädsla urholkar själen

"Fast hon är ju inte heller någon riktig svensk. Emmi Kurowski - vem heter ens så?"

Intiman
4/3 2023 - 1/4 2023

Fassbinders mästerverk är lika aktuellt idag som när filmen kom 1974. Emmi och Salems förhållande provocerar och utmanar normen. Här ställs frågor om intolerans och rasism på sin spets.

AI-partiet

"Kära deltagare, vi bjuder in dig att tillsammans med oss författa ett manifest som vår AI-partiledare kan arbeta med. Till skillnad från mänskligt baserade partier har AI-partiet kapaciteten att hantera oändligt med information, flertalet synvinklar och olika perspektiv. För oss finns det ingenting som är för komplext eller för svårt, vi vill ha allt!"

Augusten
10/3 2023 - 26/4 2023

Det politiska partiet AI-partiet har öppnat kontor på Unga Malmö stadsteater. Partiets ledare är inte människa, det är en Artificiell Intelligens! Publiken får vara med och skapa den nya ledaren genom att lösa olika problem och svara på frågor. Föreställningen är en samproduktion mellan Bombina Bombast och Malmö Stadsteater, och ett samarbete med MKB. 

Monicas vals

”Väldig, vänlig, stark
Har du visat mig världen 
För mig så är den  
Vacker och ljus” 

Hippodromen
24/3 2023 - 27/5 2023

Publik- och kritikersuccén Monicas vals med Mari Götesdotter är äntligen tillbaka. Nu i den jazzklubbsmiljö som var tänkt från början – med en cafésättning av bord på golvet i ombyggda Hippodromen. 

Tears of Malmö

"JA, DET VAR JU SOM EN STAD I STADEN PÅ KOCKUMS. VI HADE JÄRNVÄG OCH EGET LOK, BUSSLINJER SOM KÖRDE OSS RUNT PÅ OMRÅDET."

Anna Lindhs plats
1/4 2023 - 29/4 2023

Tears of Malmö är en ljudvandring som utspelar sig i Kockumsområdet, en viktig historisk plats som vi idag kallar för Västra hamnen. Via en app som du laddar ner till din telefon och ett par hörlurar kommer du vägledas genom en berättelse där du bokstavligen följer den frilansande journalisten Lova i hälarna under ca. 70 minuter.

Kebaben på skäret

Snabbmat, grannar och stammisar – en komedi med extra allt.

Intiman
12/4 2023 - 6/5 2023

En nyskriven komedi om en populär snabbmatsrestaurang i ett nybyggt lyxområde. Kebaben är en naturlig hemtrevlig samlingspunkt och allt är frid och fröjd – ända tills det inte är det. Den hemtrevliga känslan lockar nämligen inte bara områdets invånare och plötsligt tycker de boende att en kebabrestaurang i huset är en mycket dålig idé.

Den fula ankungen
Ateljén
10/5 2023 - 15/6 2023

Ankmamman ligger och ruvar på sina ägg i Pildammsparken. När äggen kläcks är en av ungarna annorlunda och inte alls lik sina syskon. De andra ankorna är elaka och retas, så ungen ger sig iväg och är med om äventyr både på Ribban och i Folkets park. Det är inte helt lätt att vara alldeles ensam i stan och längta efter mamma – vågar ankungen komma hem igen?

Evenemang

Vanliga frågor

Om teaterbesöket

Vad händer med min biljett om jag blir sjuk?

Om du blir sjuk så maila till info@malmostadsteater.se senast kl 12.00 samma dag så får du pengarna tillgodo att använda vid ett senare köp. 

Läs mer

Vad händer om jag inte kommer i tid till föreställningen?

För publikens, skådespelarnas och din egen skull är det viktigt att komma i tid. Vi har bara i undantagsfall möjlighet att släppa in efter att föreställningen har börjat. Vi återbetalar inga biljetter på grund av sen ankomst som gör att du missar föreställningen.

Läs mer

Var kan jag parkera när jag ska till Intiman?

Bakom Intiman finns en stor parkeringsplats (vid Gamla Idrottsplatsen). Det finns också platser längs Carl Gustafs väg.

Läs mer

Hur reser jag med kollektivtrafik till Hippodromen?

Den närmaste busshållplatsen till Hippodromen är ”Djäknegatan” och från Malmö centralstation är det ca 650 m gångavstånd. Här kan du leta upp din resa: www.skanetrafiken.se/sok-resa

Läs mer

Finns det servering på Intiman?

I samband med föreställning finns en foajébar där du kan köpa wraps, snacks, kakor, godis, alkoholfria drycker, öl och vin. Baren öppnar en timme innan föreställning och har öppet under paus.

Läs mer

Hur reser jag med kollektivtrafik till Intiman?

Den närmaste busshållplatsen till vår scen Intiman är ”Malmö Opera” och från tågstationen Triangeln är det ca 500 meter gångavstånd. Här kan du leta upp din resa: www.skanetrafiken.se/sok-resa

Läs mer
Tillgänglighet

Erbjuder ni syntolkning på Hippodromen?

Det gör vi! Föreställningsdatum som syntolkas är markerade med ett öga på hemsidan. Biljetter till våra syntolkade föreställningar bokas senast 14 dagar i förväg via mail till info@malmostadsteater.se.

Läs mer

Erbjuder ni textning av föreställningarna på Hippodromen?

Vi textar ett antal av våra föreställningar via appen Thea. Dessa föreställningar är markerade med ett T på hemsidan. Du kan ta del av textningen genom att använda din smartphone och egen surf. Ladda ner appen Thea gärna redan innan du kommer till teatern.

Läs mer

Kan jag ta med en stödperson via Malmönyckeln eller motsvarande ledsagarkort?

Malmö Stadsteater är med i samarbetet Malmönyckeln – ett kort som ska underlätta för personer med funktionsnedsättningar att ta del av aktiviteter i samhället. 

Läs mer