Aktuellt

Föreställningar

Den fula ankungen

Kvack!

Ateljén
10/5 2023 - 15/6 2023

FÖRSKOLAN Ankmamman ligger och ruvar på sina ägg i Pildammsparken. När äggen kläcks är en av ungarna annorlunda och inte alls lik sina syskon. De andra ankorna är elaka och retas, så ungen ger sig iväg och är med om äventyr både på Ribban och i Folkets park. Det är inte helt lätt att vara alldeles ensam i stan och längta efter mamma – vågar ankungen komma hem igen?

THE CHOSEN HARAM

”LOVE, DRUGS & ISLAM”

Hippodromen
2/6 2023 - 3/6 2023

The Chosen Haram är en kraftfull, stark och sensuell cirkusföreställning framförd på kinesisk påle med ett pumpande soundtrack, kroppar och fysisk ansträngning. I The Chosen Haram berättas historien om två queera män och de sociala, kulturella och personliga barriärer de vill övervinna. Den 2 och 3 juni gästspelar denna häpnadsväckande blandning av cirkus och berättande på Malmö Stadsteater och spelar två föreställningar på Hippodromen, där den ena följs av ett eftersamtal.

De skamlösa

"JAG ÄR VERKLIG"

Intiman
23/9 2023 - 8/11 2023

Regissören Tue Biering har under många år etablerat en nyfiken och provokativ stil i sina teateruppsättningar. I De skamlösa kommer skådespelarna under föreställningen ge sig ut på stan och haffa vanliga människor, intervjua dem kring hur skådespelaren mest rättvist kan gestalta dem, och bäst av allt, få med sig personen tillbaka till Intiman och upp på scenen. Vi lovar, ingen föreställning kommer bli den andra lik – det blir en utmanande happening som måste upplevas!

En familj

”Sluta vara så jävla överkänslig!”

Hippodromen
29/9 2023 - 28/10 2023

Tracy Letts Pulitzerprisbelönade drama om sanningar, lögner, otrohet, missbruk, separationer och kärlek i den dysfunktionella familjen Weston.

THE WORLD IS FULL OF MARRIED MEN
Intiman
14/10 2023 - 16/12 2023

En lustfylld blandning av såpopera, satir, pornografi, dramatik och dockteater där alla rollfigurer måste slå sig fram för att nå sina mål, baserad på Jackie Collins debutroman som gjorde skandal när den kom 1968. Detta samarbete med Malmö Dockteater hyllades av kritiker och publik efter urpremiären i Dockteaterns dåvarande källarlokal i december 2021 - nu kommer den tillbaka i en utvecklad version på Intiman.

Kejsarens nya kläder

"Titta, Kejsaren är naken!"

Hippodromen
25/11 2023 - 27/1 2024

Kejsaren är jättepopulär, klär sig alltid i det senaste modet och är en stjärna på catwalken. Kejsaren har swag! Men modet förändrar sig snabbt. Det fantastiskt vackra fluffiga plagget kejsaren haft på sig på morgonen kan redan på kvällen vara gräsligt och omodernt.  Precis som i den klassiska sagan kommer två kända och coola skräddare till stan och skvallrar om att kejsarinnan i grannlandet snart kommer på snabbvisit. Nu blir tiden knapp att hitta en ny och ännu mer fantastisk outfit till kejsaren.

Evenemang

Vanliga frågor

Om teaterbesöket

Vad händer med min biljett om jag blir sjuk?

Om du blir sjuk så maila till info@malmostadsteater.se senast kl 12.00 samma dag så får du pengarna tillgodo att använda vid ett senare köp. Vi svarar dig inom två vardagar.

Vad händer om jag inte kommer i tid till föreställningen?

För publikens, skådespelarnas och din egen skull är det viktigt att komma i tid. Vi har bara i undantagsfall möjlighet att släppa in efter att föreställningen har börjat. Vi återbetalar inga biljetter på grund av sen ankomst som gör att du missar föreställningen.

Läs mer

Var kan jag parkera när jag ska till Intiman?

Bakom Intiman finns en stor parkeringsplats (vid Gamla Idrottsplatsen). Det finns också platser längs Carl Gustafs väg.

Läs mer

Hur reser jag med kollektivtrafik till Hippodromen?

Den närmaste busshållplatsen till Hippodromen är ”Djäknegatan” och från Malmö centralstation är det ca 650 m gångavstånd. Här kan du leta upp din resa: www.skanetrafiken.se/sok-resa

Läs mer

Finns det servering på Intiman?

I samband med föreställning finns en foajébar där du kan köpa wraps, snacks, kakor, godis, alkoholfria drycker, öl och vin. Baren öppnar en timme innan föreställning och har öppet under paus.

Läs mer

Hur reser jag med kollektivtrafik till Intiman?

Den närmaste busshållplatsen till vår scen Intiman är ”Malmö Opera” och från tågstationen Triangeln är det ca 500 meter gångavstånd. Här kan du leta upp din resa: www.skanetrafiken.se/sok-resa

Läs mer
Tillgänglighet

Erbjuder ni syntolkning på Hippodromen?

Det gör vi! Föreställningsdatum som syntolkas är markerade med ett öga på hemsidan. Biljetter till våra syntolkade föreställningar bokas senast 14 dagar i förväg via mail till info@malmostadsteater.se.

Läs mer

Erbjuder ni textning av föreställningarna på Hippodromen?

Vi textar ett antal av våra föreställningar via appen Thea. Dessa föreställningar är markerade med ett T på hemsidan. Du kan ta del av textningen genom att använda din smartphone och egen surf. Ladda ner appen Thea gärna redan innan du kommer till teatern.

Läs mer

Kan jag ta med en stödperson via Malmönyckeln eller motsvarande ledsagarkort?

Malmö Stadsteater är med i samarbetet Malmönyckeln – ett kort som ska underlätta för personer med funktionsnedsättningar att ta del av aktiviteter i samhället. 

Läs mer