Flera personer sitter i ett rum och läser ur manus

TEATERREADING

Ateljén
30/11 2023 - 23/05 2024

Vi undersöker dramatik tillsammans. Kom och läs och lyssna!

Längd
2 timmar

Kommande tillfällen:

Torsdag 4 april kl 18-ca 20 Vi läser Ett drömspel av August Strindberg

Torsdag 23 maj kl 18-ca 20 Vi läser utvald dramatik som har ungdomar som målgrupp

 

 

Tidigare tillfällen:

Torsdag 30 nov 2023 Vi läser Nobelpristagaren Jon Fosse

Torsdag 1 februari 2024 Vi läser Till Fedra av Per Olov Enquist

På teatern läser vi jättemycket pjäser. Ett fåtal av alla pjäser vi läser blir till slut en teateruppsättning på någon av våra scener, men det är alltid ett intressant och givande arbete att fördjupa sig i exempelvis en dramatikers hela katalog eller en tematik som är högaktuell. Läser du någonsin pjäser? Vill du komma och läsa tillsammans med oss?

Så här går det till:

Vi samlas i Malmö Stadsteaters Ateljé på Kalendegatan 12c.

Läsningen inleds av teaterns sufflör Josefina Johansson eller regissör Hedvig Claesson samt dramaturg Anton Elmgren, som berättar om det material vi ska läsa tillsammans. Därefter sker en rollfördelning bland de medverkande. Några medverkande är med och läser, några kommer enbart att lyssna. (När du anmäler dig meddelar du vilket du föredrar.) Det kan hända att vi turas om att läsa, så att inte samma personer läser hela readingen.

Vi tar en paus mitt i läsningen, tar något att äta eller dricka i Teatercaféet, minglar lite. Sen återgår vi till läsningen. När vi läst klart pratar vi om det vi läst. Var det spännande? Tråkigt? Skrattade vi? Varför tror vi det var så?

Att delta är kostnadsfritt, men vi har begränsat antal platser, så du behöver föranmäla dig. Det gör du genom att klicka på knappen vid det datum du vill delta på och fylla i formuläret.