Ensemble

""
Anders Andersson

Anders Andersson har ett förflutet i humorkollektivet Varanteatern som hade sin verksamhet i Lund under 1990-talet och början av 2000-talet.
Till vardags är Anders dramapedagog vid Unga Teatern på Malmö Stadsteater där han också skriver, regisserar och spelar teater.

""
Alba August

Alba August är praktikant från Den Danske Scenkunstskole där hon går skådespelarutbildningen.

Hon började som barnskådespelare och har medverkat i flera filmer som t ex i Bille Augusts En sång för Martin (2001), Pernilla Augusts Svinalängorna (2010) och William Olssons Förtroligheten (2013), samt i TV-serierna Morden i Sandhamn (2013) och Jordskott (2015).

""
Anders Blentare

Anders Blentare är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö 2004-2008 och på Fridhems Folkhögskola, Teaterlinjen 2001-2003. 

På Malmö Stadsteater har Anders tidigare medverkat i En midsommarnattsdröm (2014) i regi av Anna Bergmann på Hipp.  

Han har dessutom arbetat på Teater Foratt, Teater InSite, Teater Sagohuset och Drömmarnas Hus. 

På TV har Anders medverkat i Bron 3 och Halvvägs Till Himlen.

 

""
Andrea Edwards

Andrea Edwards har efter avslutad teaterhögskola år 2000, arbetat i Stockholm på bl a  Stockholms Stadsteater, Teater Tribunalen, Teater Galeasen, Dramaten m fl, samt på olika länsteatrar. Under fyra år i rad har hon arbetat med Shakespeare på Romateatern, Gotland. 

I Malmö har Andrea arbetat på Malmö Dockteater med föreställningen Funktionell Dumhet (2015), som nu blir TV-film.  Hon har också medverkat i diverse filmer och TV-serier. För närvarande spelar hon in Hassel för TV. Andrea har gjort succé med monologen Scummanifestet som från och till spelar för fulla hus i Sverige och i Norden sedan 2011, senast på Färöarna. Andrea älskar också kaniner.

""
Anette Lindbäck

Anette Lindbäck utbildade sig till skådespelare vid Teaterhögskolan i Malmö 1986–89. Hon har jobbat med både teater, film, TV och radio.

På teaterscenen har Anette synts i bl a Peep med Teater Blå och i uruppsättningen av Cristina Gottfridssons Alkohålet i regi av Göran StangertzHon medverkade i En midsommarnattsdröm med teatern.nu och The Full Monty – Allt eller inget på Malmö Opera och Musikteater.

Anette har medverkat i flera filmer och TV-produktioner, bl a i Wallanderfilmerna Mannen som log och Byfånen samt TV-serien Labyrinten efter Henning Mankells böcker. Hon var också med i Peter Birros och Lukas Moodyssons uppmärksammade film och TV-serie Det nya landet. Anette medverkade också i filmerna Svinalängorna (2010), samt För kärleken (2010).

Anette har skrivit och regisserat barnföreställningen Gosedjuren rymmer som 2006 spelades runt om i södra Sverige med Musik i Syd. Anette turnerar också med sin föreställning Är du nykter?, en pjäs baserad på hennes egen uppväxt.

Anette gästade oss första gången i föreställningen Inget växer utom Stig (och Molly) på Intiman (2006), och medverkade därefter i Arkitekten på Intiman (2006). Säsongen 2015/2016 medverkar Anette i I Came To See You på Intiman och i Kojan på Unga Teatern.

""
Annika Kofoed

Annika Kofoed är utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg 1992-95 och tillhör Helsingborgs stadsteaters fasta ensemble.

På Helsingborgs stadsteater har hon regisserat Nils Holgerssons underbara resa och Pelle Erövraren samt under senare år bl a medverkat i Resan till Melonia, Under hallonbusken, Hamlet, Alice i underlandet, Min fru går igen, Det blåser på månen, Den inbillade sjuke, Vår Klass och Det blåser hela tiden.

Under säsongen 2016/2017 medverkar Annika i På Gränsen och Pelle Erövraren – den stora kampen.

""
Ashtar Muallem

Cirkusartist med tyg och handstående som specialitet. Ashtar är född i Jerusalem. Hennes föräldrar driver Ashtar Theater i Ramallah så hon är uppvuxen med teater och dans. Som tonåring började hon träna cirkus vid den nystartade Palestinian Circus School. De var åtta engagerade ungdomar i den första klassen som efter tre veckor visade upp sin första nycirkusföreställning; Circus Behind the wall.

För att utvecklas ytterligare flyttade Ashtar utomlands och under fyra år studerande hon cirkus i Frankrike vid National Center of Circus Arts, CNAC. Efter examen medverkade hon i Bavid Bobées This is the End samt turnérade under två år med det belgiska kompaniet Les Ballets C de la B’s dansföreställning Badke.

Efter turnén med Badke bildade Ashtar och Fadi ett eget kompani och turnerar med sin egen föreställning, B-Orders, som prisades under Edinburgh Fringe Festival 2015.

""
Bill Hugg

Bill Hugg gick ut Statens scenskola i Malmö 1978 och har bland annat spelat på Malmö Stadsteater, Unga Teatern, Bruksteatern och Riksteatern. Han hade rollen som Terje i den svenska uppsättningen av musikalen Mamma Mia!.

För den stora flertalet är han känd som Rasmus Fagerlind i SVT:s dramaserie Andra Avenyn.

""
Cecilia Lindqvist

Cecilia Lindqvist utbildade sig vid Teaterhögskolan i Malmö 1993-96. Sedan dess har hon arbetat vid Älvsborgsteatern, där hon gjorde turnerande barn- och ungdomsteater samt på Nya Skånska Teatern med vuxenteater, kabaré och barnteater.

Cecilia har arbetat med nyskriven svensk dramatik på Dramatiska teaterkompaniet i Malmö och medverkat i föreställningen Peep av Fredrik Ekelund på Teater Blå i Malmö. På somrarna har hon spelat sommarteater på Pildammsteatern och på Krapperups slott.

Hon var med i SVTs Mankell-filmatisering Villospår samt i rysarserien De drabbade. Cecilia har dessutom medverkat i Teatern.nu:s uppsättning av Som man vill ha det i regi av Ronny Danielsson, samt i musikalprojektet Fanny, också det i regi av Ronny Danielsson.

Våren 2014 medverkade hon i Teater Insites uppsättning Via Dolorosa på Bastionen i Malmö.

På Malmö Stadsteater har hon medverkat i tjugotalet uppsättningar, med bärande roller i bl a Inget växer utom Stig (och Molly) (2006), Maria Stuart (2009), Carmen (2009), Kung Oidipus (2011), Bergmanvariationer (2011), Here Comes the Sun (2012), Fanny och Alexander (2012), Misantropen (2013), Malmö for the fittest (2014), Ottar i Ottar och kärleken (2014) på Intiman, och i Trettondagsafton på Hipp (2016). Under säsongen 2016/2017 spelar Cecilia monologen Ni kan kalla mig Ernst om författaren Victoria Benedictsson/Ernst Ahlgren.

""
Christine Albeck Børge

Christine Albeck Børge är utbildad på Skuspillerskolen vid Odense Teater (2000). Hon har medverkat i många uppsättningar på Mungo Park där hon också är projektledare bakom experimentkonceptet Mungo Lab. Christine har arbetat på flera danska teatrar som t ex Teater Grob, Det Danske Teater, Mammutteatret och Odense Teatret. 2014 blev hon nominerad till en Reumert för sin prestation i Boys Don’t Cry på Det Kongelige Teater/Eventministeriet.

Christine Albeck Børge har dessutom medverkat i långfilmerna Manden bag døren (2003),  Grønne hjerter (2006), och i TV-serierna Nicolai og Julie (2003), Försvarsadvokaterna (2004), Anna Pihl (2006), Livvakterna (2010), Livet på Lærkevej (2010) och Bron (2015).

""
David Eriksson

David kommer från den lilla byn Nyland i Ångermanland. Han har levt och verkat som artist de senaste 20 åren och turnerat på alla kontinenter som har bofast mänsklig befolkning, flera gånger om. På sin resa runt världen har han uppträtt på allt ifrån det gamla flottningskontoret på Sandslån till slutsålda säsonger på ikoniska Sydney Opera House. 

 

Med Cirkus Cirkör-föreställningen Wear it like a crown uppträde han för hundra tusentals åskådare men cirkuspubliken känner även igen honom från kompanier som La Soirée och hans eget kompani David & Fofo. 

 

Han har tilldelats en Olivier Award (som delas ut av the Society of London Theatre), en Herald Angel Award (vid Edinburgh Fringe Festival) och nyligen kröntes han till King of Cabaret och Best Circus vid Fringe World Perth, Australien. 

 

David är en mångfacetterad artist som blandar akrobatik, jonglering och humor med en scennärvaro som endast 1000-tals uppträdanden på världens scener kan ge.

 

""
Elin Rusk

Elin Rusk kommer ursprungligen från Österbotten i Finland och är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö 2012-2015. På Helsingborgs Stadsteater gjorde hon titelrollen i Frankenstein och medverkade i Det blåser på månen (2014). Elin har medverkat i dansteaterföreställningen Kirsten på Teater Sagohuset (2015), i Golem på Malmö Dockteater (2016) och i Teater Insites De upplysta (2016). Hon har dessutom medverkat i två av Bruksspelets musikaler i Klippan (2015-2016).

På Malmö Stadsteater har Elin tidigare medverkat i Stockholms blodbad (2016).

""
Erik Borgeke

Erik Borgeke är utbildad vid Teaterhögskolan i Luleå 2005-2009. Därefter har han bl a arbetat på stadsteatrarna i Malmö, Helsingborg och Uppsala. Han har medverkat i flera uppmärksammade föreställningar bl a Den enfaldige mördaren, Stillheten, Scener ur ett äktenskap och Inte hela världen?.

Erik tilldelades Carl Åkermarks stipendium 2016. 

""
Erik Hjärpe

Erik Hjärpe är keyboardist i Damn! sen 90-talet och turnerar med Timbuktu sedan 12 år tillbaka. Med Damn! har han varit med och komponerat och producerat skivorna Youth Style och Let’s Zoom In. För Full Ära med Timbuktu fick vi en Grammis för bästa hiphop-album.

Han har skrivit mängder av musik till TV-serier. Senast till Bokstavslandet (CD:n sålde guldskiva), Mattelandet och Fosterland (Kristallenpris för bästa Fakta).  Erik har också skrivit musik till serierna Cleo, Vintergatan, och Starke Man. Tillsammans med kollegor från Damn! har han producerat musikvideos till humorserien Gabba Gabba.

Erik är körledare för Klubbkören i Malmö. En kör som har samarbetat med bl a Emil Jensen, Looptroop Rockers och Rikard ”Skizz” Bizzi.

Han tycker att dans är det bästa sättet att förklara musik. Med Timbuktu har Erik dansat för skolbarn i Svalbard, för pensionärer i Harlem, för bybor i Malawi och för stadsbor i Visby. Och dans förmedlar funk lika bra överallt.

Erik hoppar dessutom in som skådespelare emellanåt, bl a som kantorn i Halvvägs Till Himlen, jazzflöjtist i Starke Man, gympalärare i Mina Pinsamma Föräldrar och en massa karaktärer i Gabba Gabba.

Han har jobbat med att kompa improvisationsteater i många år på Månteatern i Lund.

Under namnet Voz Vibrante gör Erik beats och remixer.

""
Erik Olsson

Erik Olsson gick på Teaterhögskolan i Malmö 1996–2000. Efter examen startade han och tre vänner från skolan teatergruppen Teater Terrier tillsammans. Där var Erik med-dramatiker och med-regissör i flera av uppsättningarna. Några av de Teater Terrier-produktioner han medverkade i var Plocka kottar själv, gubbjävel!, Jag skulle ha ropat för länge sen, Hamlet, Söndag och Om det dom gjorde. Erik har också medverkat i Lady Pygmalion på Skillinge Teater.På film har han synts i Wallander - Skulden, Per Flys Arvet och i Fyra Kvinnor av Baker Karim. Tillsammans med kollegorna i Teater Terrier fick Erik Kultur Skånes kulturstipendium, Thaliapriset och Nöjesguidens Malmöpris.

På Malmö Stadsteater har Erik bl a medverkat i Loranga, Masarin och Dartanjang, Kung Oidipus, Fanny och Alexander, Nora, Malmö for the fittest, En midsommarnattsdröm, Ottar och kärleken, 9,3 på Richterskalan, Ägget, Hjältar, gudar, monster och Karl-Bertil Jonssons julafton på Unga Teatern, samt Blod och eld.

""
Ester Claesson

Ester Claesson är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö 2007-2010. Ester har arbetat på Helsingborgs Stadsteater 2011-2016 och medverkade där bl a i Tjuvar, Den unge Werthers lidanden, Den enfaldige mördaren, Körsbärsträdgården och Som ni vill ha det. Ester har arbetat på Teater Galeasen och medverkade där 2016 i uppsättningarna Winterreise och Flyktdjur. Under 2015 var hon på Uppsala Stadsteater och medverkade i Att röra vid solen. Hon har dessutom arbetat på Malmöteatrarna Teatr Weimar, Teater Foratt och Teater Insite.

""
Evamaria Björk

Evamaria Björk tillhör sedan 1994 Helsingborgs stadsteaters fasta ensemble.

Under de senaste åren har hon bl a medverkat i föreställningar som , Den enfaldige mördaren, Alice i underlandet, Min fru går igen, Pelle Erövraren, Den besynnerliga händelsen med hunden om natten, Mio min Mio, Vår klass, Det blåser hela tiden och Som ni vill ha det.

Under säsongen 2016/2017 medverkar Evamaria i På gränsen och Pelle Erövraren – den stora kampen.

""
Fadi Zmorrod

Cirkusartist från Palestina som specialiserat sig på kinesisk påle och att balansera på stolar.
Fadis passion för cirkus började 2006 när han var med och grundade Palestinean Circus School i Jersualem. För att utvecklas mer inom cirkusen sökte han sig utomland och medverkade i workshops vid välkända cirkusskolor i Frankrike (CNAC) och Belgien (ESAC) innan han flyttade till Italien och studerade cirkus i två år vid Circus School.

Efter examen turnérar Fadi det belgiska kompaniet Les Ballets C de la B’s dansföreställning Badke och är en av sex cirkusartister som följs i dokumentären Grazing the Sky.
Efter turnén med Badke bildar Ashtar och Fadi ett eget kompani och turnerar med sin egen föreställning, B-Orders, som prisas vid under Edinburgh Fringe Festival 2015.

""
Fredrik Gunnarson

Fredrik Gunnarson är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö 1992-95. Efter examen arbetade han ett år på Norrbottensteatern och sedan på Nya Unga teatern i Malmö. Sedan 1997 har Fredrik återkommande jobbat på Malmö Stadsteater, och har på senare tid kunnat ses i bärande roller i bl a Mordet i Midlands, Maria Stuart, Häxjakten, Måsen, Bergmanvariationer, BASTARD – En familjesaga, Fanny och AlexanderAmadeus, Folkets fiende och Livläkarens besök.

Fredrik har även jobbat på Stockholms Stadsteater – där han bl a medverkat i dansteaterföreställningen Tjechovträdgården i regi av Birgitta Egerbladh och Natten är dagens mor, kaos är granne med gud (2007) av Lars Norén – och på Göteborgs Stadsteater där han spelade huvudrollen i Molières Den inbillningssjuke 2010. Under 2015/2016 medverkade Fredrik i Josephson Theatre Companys uppsättning Tigern, som turnerade genom Sverige och Europa.

Fredrik medverkade under flera år i filmerna om kriminalkommissarie Wallander. På TV har han även synts i samhällsprogrammet Tredje makten, som visades och uppmärksammades under våren och sommaren 2002, och under vintern 2016/2017 hade han en av de större rollerna i SVTs serie Delhis vackraste händer.

Vintern 2004 regisserade Fredrik barnföreställningen Hunden som kom in från kylan på Teater 23. Våren 2005 bearbetade, regisserade och spelade han i enmansföreställningen Vincent på Teater Terrier. Samma sak gjorde han även 2009, då han under titeln Förbannelser spelade två monologer av Jörgen Dahlqvist och Christina Ouzounidis på Intiman. 

I monologen Kontrabasen regisserade Fredrik sig själv hösten 2000 och våren 2002. Den spelades i två omgångar på Odromen och på Verkstan. Uppsättningen belönades med Kvällspostens Thaliapris och Nöjesguidens Malmö/Lundapris. I somras spelade Fredrik åter Kontrabasen på sin egen teater, Bjärnum Stadsteater, och i januari 2016 hade den nypremiär på Intiman.

""
Göran Dyrssen

Göran Dyrssen är utbildad vid Calle Flygares teaterstudio och vid Scenskolan i Göteborg. Han har arbetat på flera teatrar runt om i Sverige: Götateatern, Skånska Teatern, Riksteatern och Helsingborgs stadsteater. Han har spelat i pjäser av bl a Norén, Tjechov, Strindberg, Shakespeare, Synge, Schwab, O’Neill, Wederkind.

Han har också medverkat i flera film- och TV-produktioner, t ex Räven och Ronny och Julia – adventskalendern år 2000. 

På Malmö stadsteater/Malmö Dramatiska Teater har man bl a kunnat se Göran som Jörg Haider i Avskedet, som Skalle-Per i Ronja Rövardotter, som den goda häxan i Trollkarlen från Oz, som president George W. Bush i Sånt händer på Intiman, som Walter i Skimmer och som John Hale i Arthur Millers Häxjakten. 2010 satte han upp sin egna Let’s be Frank med sig själv i huvudrollen. Göran var också med i hyllade All We Need is Love på Intiman 2010-2011.

Under 2014/2015 medverkade Göran i Vilja väl, som var en del av Malmö The True Story-projektet. Under hösten 2016 spelade han en av huvudrollerna i I väntan på Godot på Intiman.

""
Håkan Paaske

Håkan Paaske är utbildad på Statens scenskola i Göteborg 1978-81. Han har arbetat på Västernorrlands regionteater, Jönköpings länsteater, Malmö Musikteater och Malmö Dramatiska Teater/Malmö Stadsteater. Håkan tillhör Malmö Stadsteaters ensemble och har haft många ledande roller genom åren. Han har varit med i två uppsättningar i regi av islänningen Gísli Örn Garðarsson: Förvandlingen på Hipp 2011, och Bastard – En familjesaga som spelades i Reykjavik, på Mölleplatsen i Malmö och i Fælledparken i Köpenhamn.

På TV och film har Håkan bl a synts i Det nya landet, För kärleken och i filmerna om kriminalkommissarie Wallander. Håkan medverkar ofta i radioteaterproduktioner samt läser Dagens dikt i P1.

1987 gjorde Håkan regidebut med Fool for love på Verkstan. Efter det har han regisserat Harold Pinters Beställningen (The Dumb Waiter) i Hipps repsal, Killar skulle aldrig göra så på Intiman, klassrumsföreställningen Blästrad och berättarprojektet Om inte nu så när, om inte vi så vem?.

Under hösten 2015 medverkade Håkan i Göteborg Stadsteaters uppsättning av Markurells i Wadköping.

""
Hanna Englund

Hanna Englund är född och uppvuxen i Falun, men bor sedan 1998 i Köpenhamn. Hon avslutade sina studier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med en diplomexamen 2003 och har senare tagit en extra kandidatexamen i Tidig Musik på barockcello.

2014 komponerade och framförde hon musiken till föreställningen Metamorfoser i Det Røde Rum på Det Kongelige Teaters Skuespilhus. Den belönades med det danska scenkonstpriset Årets Reumert för bästa föreställning och sattes upp igen våren 2016.

2015 turnérade hon med Det Flydende Teater i föreställningen Døden og Grinet om den danska poeten Halfdan Rasmussen. 2013 var hon vikarie i bandet på Aveny-T's Kim Larsen-föreställningen Dagen før.

Hanna har i många år arbetat på Det Ny Teater, och har medverkat i bland annat Phantom of the Opera, Love never dies, Annie, Singin´ in the Rain, Sound of Music och Beauty and the Beast

Utöver teatermusik har Hanna i perioder arbetat mycket med wienklassicistisk kammarmusik och barock på tidstrogna instrument. Hon spelade i flera år elcello i ett band och medverkar som studiomusiker på ett flertal skivor och soundtracks till spel- och dokumentärfilmer.

""
Hans-Peter Edh

Hans-Peter Edh började uppträda redan som barn och turnerade i början av 1960-talet i folkparkerna tillsammans med bland andra Ulla Sallert, Pekka Langer och Sonja Stjernkvist. 1974 gick han ut musikdramatiska linjen vid Statens scenskola i Göteborg och arbetade därefter på Upsala-Gävle stadsteater samt vid Sandrews i Stockholm där han träffade Nils Poppe. Samarbetet som följde varade i över tio somrar på Fredriksdals friluftsteater i Helsingborg. Bland uppsättningarna där kan nämnas Vita HästenTvå man om en änkaMin syster och jagBlomman från Hawaii och Fars lille påg. Sommaren 2008 var Hans-Peter med i Fredriksdalsteaterns uppsättning av Rabalder i Ramlösa och 2012 i Arsenik och gamla spetsar.

1980 kom han till Malmö Stadsteater. För sin rolltolkning av Mephistofeles i Faust fick han Kvällspostens Thalia-pris år 2000. Parallellt med arbetet på teatern har Hans-Peter spelat revy i Arlövsrevyn, Tommarpsrevyn och på Törringelund tillsammans med Östen Warnerbring, Lill-Babs, Stefan Ljungkvist med flera.

Han har även arbetat på Lisebergsteatern med Hagge Geigert och med Stefan och Krister i Falkenberg. En rad produktioner i radio och TV har det också blivit, såsom Från Boston till pop, musikunderhållningsserien Kväll på Östarp, Mankell-filmatiseringen Den femte kvinnan och Änkeman Jarl.

2012 syntes Hans-Peter i en av huvudrollerna i nypremiären av Åke Catos Sova på marmorgolv på Hipp, hösten 2013 spelade han en av huvudrollerna i Konst på Intiman och våren 2013 spelade han Herr Schultz i Cabaret. De senaste åren har han dessutom medverkat som Kejsare Josef II av Österrike i Amadeus på Hipp, som religionslärare och pastor i Martyrer på Intiman, i vårt stora samarbete med Cirkus Cirkör – Borders, samt i Tolvskillingsoperan. I höstas medverkade han även i Stockholms blodbad på Hipp. 

""
Helen Al Janabi

Helen är en syrisk-irakisk skådespelare som är född och uppvuxen i Damaskus. 2009 flydde hon till Sverige och sedan dess är Stockholm hennes hemort. Hon har fått sin skådespelarutbildning vid teaterhögskolan i Damaskus, medverkat i flera filmer, TV-serier och teateruppsättningar i Mellanöstern.

I Syrien var livet som skådespelare svårt på grund av censur, i Sverige var det språket som blev ett stort hinder. Helen bytte därför bana och arbetade under sina första år inom vården.  Återkomsten till teatern skedde 2015 då hon var en del av föreställningen I Came To See You på Malmö Stadsteater. Samma år grundade hon Arabiska Teatern, Europas första och enda professionella arabisktalande teatergrupp.

Idag är Helen konstnärlig ledare för Arabiska Teatern och både skådespelare samt medregissör till  deras uppsättning av Den lilla prinsen

""
Henrik Svalander

Henrik Svalander började spela amatörteater hemma i Uppsala som 15-åring. Han studerade på teaterhögskolan i Luleå 2003-2007. Praktiken gjorde Henrik 2006 på Ung Scen/Öst i projektet Vårslakt, och spelade då i Hamlet, Don Juan och Visst gör det ont. Som slutproduktion på Teaterhögskolan medverkade han i Före/Efter av Roland Schimmelpfennig.Hösten 2007 spelade Henrik i Stefan Larssons uppsättning av Tjechovs Måsen på Elverket/Dramaten. Sommaren 2008 arbetade Henrik med Måns Herngrens film Allt flyter om manliga konstsimmare. 2009 medverkade han i Ulf Malmros film Bröllopsfotografen. Vintern 2009 var Henrik med i En fröjdefull jul på Regionteatern Blekinge Kronoberg. Våren 2012 medverkade han i Kritcirkeln på Smålands Musik och Teater.

På Malmö Stadsteater har Henrik tidigare bl a medverkat i Roberto ZuccoRampfeber, De dödas skrik, Mycket väsen för ingenting, Gengångare & Zombies, Konst, Gusten Grodslukare, Sitcom – En TV-fri kväll, Ottar och kärleken, Martyrer, Kasimir och KarolineHjältar, gudar, monster och Sagorna.

Sommaren 2011 framförde han monologen Den komiska tragedin på Hipps innergård, för vilken han nominerades till Nöjesguidens Malmö/Lundapris 2011. Den komiska tragedin hade nypremiär på Studion våren 2013 och gästspelade därefter i Kristianstad och Stockholm.

""
Ibraheem Manaem

Skådespelare uppvuxen i Damaskus. Intresset för teater fanns med från tidig ålder, barndomens imitationer av föräldrarna ledde vidare till en teatergrupp för barn och slutade temporärt när han fyllde 15. Hans far förbjöd honom att fortsätta. Planen var att Ibraheem skulle bli läkare så de kommande åren höll han skådespelandet hemligt för familjen. Intresset för teatern växte starkare och när det var dags att söka högskola vägrade Ibraheem att fortsätta läkarstudierna, det slutade med att han rymde hemifrån och kom inte tillbaka förrän han fått sin fars tillåtelse att börja studera teater vid Higher Institute of Dramatic Arts i Damaskus. 

I Syrien arbetade han som skådespelare och varvade roller i TV-serier och filmer med att hålla workshops. Flykten från Syrien tog honom 2015 till Sverige och Gullspång. Här bodde han sina två första år och skaffade sig många vänner bland de enda han upplevde ville prata med honom, Gullspångs pensionärer.

Nu bor han i Sverige och är en del av Arabiska Teatern där han bland annat setts i föreställningen Den lilla prinsen.

""
Irya Gmeyner 

Irya är sångerska och kompositör, som 5 åring flyttade Irya med sina föräldrar från England till Delsbo. Med utländska föräldrar och judiskt påbrå var det inte helt lätt att passa in på den Hälsingska landsbygden så redan som tonåring började hennes resande musikaliska liv. Som 16-åring var hon tillbaka i England och försörjde sig som balalajkaspelande gatumusikant. Englands gator byttes sen mot Stockholms och här bildade hon bandet Urga och var samtidigt med och startade Cirkus Cirkör. 

Urga var ett banbrytande band som blandade musikaliska influenser från alla världens hörn och sjöng låtar på det egna språket, Urganska. Urga turnerade över större delen av världen, släppte tre skivor och var liveband i Cirkus Cirkörföreställningarna Ur kaos föds allt och Trix. Urga lever idag en inslumrande tillvaro och Irya är istället aktiv i det egna bandet Irya’s Playground som bland annat varit en del av Cirkus Cirkörföreställnignen Inside Out och haft har med ett flertal låtar i amerikanska film- och tv-serier som 90210 – Beverly Hills, The Neighbors och Vendetta m.fl. 

Tillsammans med sin medkompositör i Movements, Povel Olsson, har Irya tilldelats Lund Kommuns Innovationspris för projektet Gipomusic, ett musikprojekt för att inspirera och stötta unga tjejer. 

""
Jannie Faurschou

Jannie Faurschou är utbildad på Skuespillerskolen vid Odense teater (1974). Hon har gjort många filmroller genom åren, bl a Ulvetid (1981) och Springflod (1990), och är också känd från TV-serierna Strandvaskaren (1978) och Hjem till fem (1995-1997) och Borgen (2010-2013). Under 2016 har hon medverkat i den tyska filmen Ein Sommer in Dänemark och spelat i One woman show på Warehouse 9 i Köpenhamn.

Jannie har arbetat på flera danska teatrar t ex Det Kongelige Teater, Nørrebro Teater, Rialto Teatret , Aveny Teatret och Teater FÅR 302.

Hon har tilldelats flera priser, bl a en Reumert för bästa kvinnliga huvudroll för Så enkel er kærligheden (2001), och Den Blå Engel-priset på Berlins Filmfestival för filmen Små Ulykker (2002). 2005 tilldelades hon Lauritzen-priset.

Jannie har också varit medlem i den danske rockgruppen Made in Denmark.

""
Javid Heidari

Handstånde och straps-artist som går andra året på Cirkus Cirkörs cirkusgymnasium i Alby. Han är född i Afghanistan men flydde som sjuåring med sin familj till Iran efter förföljelser från Talibanerna. De följande åren levde han som papperslös innan han som fjortonåring bestämde sig att fly till Europa och Sverige. En lång och farlig resa som bland annat tog honom till Grekland där han tio gånger per dag försökte komma med en båt till Italien utan att bli upptäckt och slagen. Efter sju månader lyckades han.

Javids resa till Sverige har tidigare berättats i Cirkus Cirkörs föreställning Limits, där hans röst är en av de två som hörs i föreställningen. Nu har Javid bott i Alby i fem år och tränar för en framtid inom nycirkusen.

""
Jesper Riefensthal

Jesper Riefenstahl är utbildad vid Skuespillerskolen vid Odense Teater 2006. Han tilldelades Reumerts talangpris 2008 för sin prestation i föreställningen Solidaritet på Teater Momentum i Odense.

Sedan 2009 ingår Jesper i ensemblen på Mungo Park i Kolding. Där har han bl a medverkat i Seest, Grenzen, Mungo Park – Manden bag navnet, Vi hater København, Honningkagebyen, Tjenerne på Sans Soucy, Nabokrig, Rindal och Elle Belle Bolle. På Mungo Park har Jesper dessutom regisserat föreställningen De rejsende, och skrivit manus till monologen Tudsen, som ingår i föreställningen Monologer.

Jesper har också medverkat i långfilmerna Hvidsten Gruppen (2012), Kvinden i Buret (2013) och i TV-serierna Dicte (2013) och Badehotelet I & II (2014).

""
Johan Hafezi

Johan Hafezi är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö och tog sin examen 2015. Han gjorde sin praktik på Stockholms Stadsteater och medverkade i Diplomati i regi av Philip Zandén (2014), och i Lolita i regi Nora Nilsson (2014). Under 2016 har Johan Hafezi bl a medverkat i Turteaterns uppsättning Dinosauria i regi av Nils Poletti (2016).

""
Johannes Wanselow

Johannes Wanselow är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö 2002–2006. Efter utbildningen medverkade Johannes bland annat i Utvandrarna (2006/2007) i regi av Farnaz Arbabi på Riksteatern/Regionteatern Kronoberg. Han har också medverkat i Re:union (2007) på Ung scen öst i regi av Dritero Kasapi, och i Gertud Larssons Glasjesus (2014) på Regionteatern Blekinge Kronoberg. På Riksteatern har Johannes bl a medverkat i Lång dags färd mot natt (2011), Streber (2013) i samarbete med Dramaten, samt senast i Bröderna Marx (2014). 

Johannes har jobbat med flera film- och TV-produktioner. I filmen Monica Z (2012) spelade han Beppe Wolgers, och på TV har han medverkat i De halvt dolda (2008) av Jonas Gardell, och Livet i Fagervik (2008) i regi av Harald Hamrell, Kjell Sundvall och Mikael Syrén. Johannes har också medverkat i SVTs Fröken Frimans krig (2013), julkalendern Gyllene Knorren (2010), och i Barnkanalens program Pináta (2014).

På Malmö Stadsteater har Johannes tidigare medverkat i Folkets fiende, Direktören för det hela, En ny revy, TrettondagsaftonStockholms blodbad, familjeföreställningen Karl-Bertil Jonssons julafton, och senast i Livläkarens besök.

""
Josefin Iziamo

Josefin Iziamo gick på Teaterhögskolan i Malmö 1997-2001. Hon gjorde sin praktik på Helsingborgs stadsteater, där hon spelade Claire i Bernard-Marie Koltès Västra kajen.

Bland de teaterproduktioner Josefin medverkat i kan nämnas Majgull Axelssons Helgonlegender (2007) och Den tatuerade mamman (2008) på Dramaten; Jonas Hassen Khemiris Ett öga rött (2004) på Angereds teater; Pilot (2001) och Dagen då min bror inte kom hem (2001) på Ung scen/Öst.

Josefin har synts i diverse filmer och TV-produktioner, bl a Wallanderfilmatiseringarna Skulden (2008) och Steget efter (2005), Guldbaggebelönade kortfilmen Hur man gör (2008) samt Mikael Håfströms Leva livet (2001).

På Malmö Stadsteater har Josefin bl a medverkat i Att döda ett tivoli, Förvandlingen, Prins Charles känsla, Fanny och Alexander, Love and Information, En midsommarnattsdrömStockholms blodbad och senast i Karl-Bertil Jonssons julafton.

 

""
Karin Lithman

Karin Lithman är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö mellan 1998–2002. Därefter har hon arbetat på Dramaten där hon medverkade i Trettondagsafton i regi av Johan Caird och Anders Molanders uppsättning Krinoliner, korsetter & möss i peruken. Karin har också jobbat på Regionteatern i Blekinge Kronoberg och på Unga Riks.Hon har synts i flera filmer, TV- och radioproduktioner, bl a Succéduon med Anders och Måns, Paragraf 9 i regi av Kjell Sundvall, Talismanen för TV4, Allt om min buske i regi av Martina Bigert samt rollspelsprogrammet Barda på SVT. Våren 2007 hördes hon också i radioteaterns Laurenti tårar.

På Malmö Stadsteater har Karin bl a medverkat i Trollkarlen från Oz, Jenny from Hörby, Måsen, Att döda är tivoli, Prins Charles känsla, Bergmanvariationer, Nora, Mitt unga idiotiska hjärta, Kasimir och Karoline, Borders med Cirkus Cirkör, Petra von Kants bittra tårar och senast i Livläkarens besök.

Hösten 2014 medverkade Karin Lithman i komedin Jobba för två på Nöjesteatern i Malmö.

""
Katarina Lundgren-Hugg

Katarina Lundgren-Hugg har jobbat på Malmö Stadsteater, Unga konstnärliga teatern, Ensembleteatern och Malmö Dramatiska Teater. Hon har spelat mycket radioteater, bl a pjäserna Elektra och Tabomcabaret, Skämmerskans dotter samt läst Dagens dikt i P1. Hon har också haft flera film- och TV-roller, till exempel i ZornRonny och Julia (julkalendern 2000), samt i den danska TV-serien Väninnor. Sommaren 2002 spelade hon i Värmlänningarna i Ransäter. 2007 medverkade Katarina i Beckfilmen Den japanska Shungamålningen

Hon har några roller som hon tycker känts fantastiska att göra på teatern, nämligen Indras dotter i Ett drömspel av August Strindberg, Lady Macbeth i Shakespeares Macbeth, Hill i Hill och Gargamella av Cristina Gottfridsson och Babbelibjäfs i Sagornas Hav av Salman Rushdie. 

Katarina gästade Helsingborgs Stadsteater hösten 2009 och medverkade där i Kvinnan från förr av Roland Schimmelpfennig i regi av Melanie Mederlind. Hon syns också som Drottning Belawin i rollspelsprogrammet Barda på SVT. Hon har dessutom flera gånger framfört sin sång- och diktföreställning Fröding var en hipp poet.

De senaste åren har hon haft bärande roller i bl a INGVAR! En musikalisk möbelsaga (2010), Förvandlingen (2011), Min vän fascisten (2012), Misantropen (2013), Mitt unga idiotiska hjärta (2014), Ottar och kärleken (2014), Martyrer (2014), Tolvskillingsoperan (2015) och i Liv Strömquists Blod och eld (2016).

""
Kerstin Andersson

Kerstin Andersson utbildade sig till skådespelare vid Statens Scenskola i Malmö 1979-82. Hon känns igen som polischef Lisa Holgersson från TV:s Wallander-filmatiseringar år 2001-2006: Villospår, Den femte kvinnan, Mannen som log, Steget efter, Brandvägg och Pyramiden.

På 1980-talet och början av 90-talet arbetade Kerstin på Malmö Stadsteater och ingick även i Studioteaterns professionella ensemble. I Malmö har hon bl a även arbetat på Moomsteatern, Teatern.nu, Skånes Dansteater och på Teater Theatron. Kerstin har också arbetat på Göteborgs Stadsteater där hon medverkade i Markurells i Wadköping 2015.

Under åren 1994-2000 drev Kerstin och kollegan Dan Bratt en egen produktionsgrupp, Teater Stella, där de satte upp pjäser som t ex Mirad – en pojke från Bosnien, Fröken Julie och Closer.

2009 medverkade Kerstin i Pernilla Augusts film Svinalängorna och hon har dessutom medverkat i ett stort antal radioproduktioner, bl a läser hon ofta Dagens dikt i P1 och har även läst in många ljudböcker.

Hos oss har Kerstin tidigare medverkat i Mohamlet och Häxjakten på Hipp, samt Dröm om hösten och Karriär, båda på Intiman.

""
Kristian Holm Joensen

Kristian Holm Joensen är utbildad på Skuespillerskolen vid Aarhus Teater 1992, och debuterade på teatern samma år i Richard III. Han var under flera år knuten till Aarhus Teater, och har därefter arbetat på Odense Teater och Det Kongelige Teater.

Han har medverkat i flera filmer t ex De skrigende halse (1992), Når mor kommer hjem (1998), Den blå munk (1998) och Grev Axel (2001), och i TV-serier som Bryggeren (1996-97), Vladimir og Kennedy (1997), Langt fra Las Vegas (2001-2003) och Live fra Bremen (2011).

Kristian har medverkat i flera julkalendrar på dansk TV, samt regisserat och medverkat i flertalet revyer i Danmark.

""
Lars-Göran Ragnarsson

Lars-Göran Ragnarsson tillhör Malmö stadsteaters fasta ensemble. Han gick Teaterhögskolan i Malmö 1971-74. Därefter var han engagerad vid Uppsala-Gävle stadsteater. 1976 anställdes han vid Malmö Stadsteater, där han arbetade med barn- och ungdomsteater såväl som vuxenteater. 1993 började han på Malmö Dramatiska Teater. Hans favoritroll på Malmö Dramatiska Teater var den som Mercutio i Romeo och Julia 2002. De senaste åren har han synts i bl a Ronja RövardotterFödelsedagsfesten,Den ärlige lögnarenTartuffe, KarriärDödsdansen, Zlatans leende, Rampfeber, Prins Charles känsla, Nora och I väntan på Godot.

Lars-Göran har även medverkat i TV- och radioproduktioner, bl a Torsten och Greta,VeberödsmannenLabyrintenYermaTribadernas natt och Den femte kvinnan.

 Lars-Göran har även spelat sommarteater i Pildammsparken.

""
Li Brådhe

Li Brådhe gick ut skådespelarutbildningen vid Teaterhögskolan i Malmö 1975. Sedan dess har hennes yrkesverksamhet varit omfattande på såväl scen och film som i TV. Hon har varit anställd vid bland annat Regionteatern Blekinge/Kronoberg, Länsteatern i respektive Örebro och Jönköping, Östgötateatern och Turteatern.Hon har spelat många stora roller som till exempel En kvinna av Dario Fo, Julia i Romeo och Julia, Ifgenia i Aulis och Nora i Ett Dockhem. Bland de filmer Li varit med i kan nämnas Hempas bar (1977), Den osynlige (2001) och Höjdhopparn i regi av Lars Molin (1977).Li var anställd vid TV-teatern på Sveriges Television under 3 år i början av 1980-talet. Där medverkade hon bland annat i Missförståndet i regi av Bo Widerberg. På TV har hon även bl a synts i 32 avsnitt av serien Varuhuset.På Malmö Stadsteater var Li första gången 1976, då hon medverkade hon i Jösses flickor i regi av Jan Lewin. De senaste säsongerna har hon bl a medverkat i Jösses flickor – Återkomsten, Mordet i Midlands, Sova på marmorgolv, Fanny och Alexander, Kärleksbrev, monologen Pietà, Ottar och kärleken, De sista trollen,  Jane Eyre och Stockholms blodbad.

""
Lukas Orwin

Lukas Orwin tog sin examen från Teaterhögskolan i Malmö våren 2016. Han medverkade i slutproduktionen Titanic i regi av Sara Cronberg, och gjorde bl a sin praktik på Uppsala stadsteater.

""
Mari Götesdotter

Mari Götesdotter är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö 2001-2005. Hon har därefter arbetat på en rad olika teatrar i Sverige. På Uppsala stadsteater gjorde hon rollen som Polly i Tolvskillingsoperan, på Riksteatern var hon med i uppskattade Dan då Dan dog och Förödelsedagsbarnet, och här på Malmö Stadsteater har vi kunnat se henne i bland annat  Ingvar - en musikalisk möbelsaga, Min vän fascisten, 27, Filifjonkan som trodde på katastrofer och Blod och Eld.

På TV medverkar Mari i fjärde säsongen av Bron och har tidigare kunnat ses i Ingvar - en musikalisk möbelsaga och Borders med Cirkus Cirkör.

Mari blev den första skådespelaren att tilldelas Lars Passgårds stipendium.

""
Maria Naidu

Maria Naidu är utbildad vid Balettakademien i Göteborg och senare vid Alvin Ailey American Dance center i New York. 

Hon debuterade som dansare 1987 och som koreograf 1989. Maria blev fast anställd 1991 vid det New York-base­rade, internationellt turnerande danskompaniet Jennifer Muller/THE WORKS och tog då ett avbrott från det egna koreografiska arbetet. 

Efter 13 år i NYC och åtta med THE WORKS återvände hon till Europa och eget skapande. 

Sedan flytten har hon, förutom att presentera en mängd egna verk, koreograferat för opera och teater (Norrlandsoperan, Vadstenaakademien, Raseborgsoperaförening, Malmö Opera, Malmö Stadsteater, Teater 23, Teaterhögskolan Malmö, Helsingborgs Stadsteater, Moomsteatern), medverkat i massor av scenkonstproduktioner samt ar­betat som repetitör vid NorrDans och senare vid Carte Blanche, Norges nationella kompani för samtidsdans. 

Hennes verk har visats i Sverige, Finland, Japan, England, USA, Tyskland, Österrike, Indien, Danmark, Norge, Frankrike, Schweiz och på Kuba.

Maria är sedan 1992 en auktoriserad Mullerteknikpedagog och undervisar professionella dansare över hela världen. 

Hon var en av initiativtagarna till kooperativet RÖRELSEN-koreografer i Skåne och driver sedan 2013 MISCELLANEOUS AB som förutom att producera scenkonst utvecklar ett användarvänligt, digitalt kompositionsverktyg för koreografer. 

www.marianaidu.com

www.miscellaneous.se

""
Marie Tourell Søderberg

Marie Tourell Søderberg är utbildad vid Skuespillerskolen vid Odense Teater (2012). Marie är mest känd för sin roll Inge i den danska TV-serien 1864 (2014).

Hon har medverkat i Betty Nansens uppsättning av Angels in America och i Det Kongelige Teaters uppsättning av Häxjakten.

Marie har också medverkat i långfilmen Steppeulven (2014). 

""
Märta Lundin

Efter att Märta Lundin tog sin examen från Teaterhögskolan i Malmö 2010 har hon bl a arbetat på Malmö Dockteater (Kortfilmen Vi bara lyder, 2016 och Funktionell Dumhet, 2015), Teater 23, Teater Uno och Teater Insite.

Märta har även synts i TV- serier som Bron och Anders och Måns – succéduon.

2009 gjorde Märta praktik på Malmö Stadsteater i uppsättningen Häxjakten av Sara Cronberg.

""
Mattias Linderoth

Mattias Linderoth är Helsingborgaren som blev skådespelare och Malmöbo. Han gick ut Teaterhögskolan 2003 och har sedan dess varit ständigt återkommande på Malmö Stadsteater.

Mattias har jobbat på Regionteatern Blekinge-Kronoberg och Norrbottensteatern. Hösten 2004 jobbade han på Borås stadsteater i Natten är dagens mor. Under sommaren 2008 spelade Mattias huvudrollen i Romateaterns uppsättning av Revisorn på Gotland. 2010/2011 spelade han Prins Herbert i Monty Pythonmusikalen Spamalot på Nöjesteatern i Malmö och på Oscarsteatern i Stockholm.

Tidigare säsonger har Mattias bland mycket annat medverkat i Ronja Rövardotter, Repeteras: Fröken Julie, Kalla det vad fan du vill, Nysningen, Snövit, Rampfeber, Min vän fascisten, Yarden, Amadeus, De sista trollen, Folkets fiende, Blod och eld, Stockholms blodbad och Karl-Bertil Jonssons julafton.

""
Nasreen Al Janabi Larsson

Dansare och koreograf som är född i Damaskus. Nasreen började tidigt att dansa folkdans och uppträda vid fester och högtider. Hon har fyra års högskoleutbildning inom dans vid Higher Institute of Dramatic Arts i Damaskus. Året efter examen prisades hon som dansare/koreograf på CairoInternationalFestival for Contemporary andExperimental Theatre för föreställningen Fawda (Kaos).

Hon kom till Sverige 2006, har jobbat på Sveriges Radios arabiska redaktion och uppträtt med bland annat Tusen år hos gud av Kompani Giraff och La Familia av aliasTEATERN. Under 2017 startar hon sitt eget danskompani, Manpha, som kommer bli en plattform för svenska och nyanlända dansare.

""
Natalie Sundelin

Natalie Sundelin är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö 2009 – 2012.

Natalie har tidigare bl a medverkat i Resan till Melonia på Helsingborgs Stadsteater (2012), i Skandal på Borås Stadsteater (2013) och i Måsen på Skillinge Teater (2014). Hon har också medverkat i uppsättningar på TeaterVariant och på Teateri.

På Malmö Stadsteater har Natalie tidigare medverkat i Ottar och kärleken (2013) och i Martyrer (2013), båda på Intiman, samt i Kasimir och Karoline (2014) på Hipp. Våren 2016 spelade hon titelrollen Jane Eyre i Jane Eyre på Intiman, och under hösten 2016 spelade hon i Petra von Kants bittra tårar på Intiman.

""
Nedal Alsuoaf

Nedal växte upp i Syrien, Damaskus han utbildade sig inom ekonomi och börshandel men har jobbat som skådespelare från 1994 och började regissera tio år senare. Han har både regisserat och medverkat i ett flertal teateruppsättningar, filmer och TV-serier. 2005 startade han företaget Third Eye Production som bland annat arrangerade teaterfestivalen Sham Teater Festival. 

Nedal flydde 2014 till Sverige och bodde först i Storfors i Värmland innan han och hans familj slog sig ner i Sandviken. Sen ankomsten till Sverige har han bland annat varit regiassistent i Cirkushoppet, ett samarbetsprojekt av Cirkus Cirkör och Clowner utan Gränser för att ge hopp, stöd och aktivitet på asylboenden.

""
Oldoz Javidi

Movement. Movements. Rörelser inuti, utanpå och runtomkring. Rörelser som påverkar, driver på, uppmanar, kräver, smeker, bygger upp, håller om, river ner, öppnar upp, skapar, inspirerar...
Ingenting är någonsin helt stilla.
Den mest krävande rörelsen kanske är att uppnå just stillhet.
Vi (över)lever sålänge vi rör oss.
Så länge det finns movements så finns det hopp. Där hoppet finns, där finns det liv.

Oldoz Javidi – guldbaggenominerad skådespelerska och clown. Hemländer Sverige och Iran. Feminist, aktivist, vegetarian som bortom scenen även arbetar med konflikthantering och som mindfulnessintruktör och kroppsterapeut.

Rörelser som ligger närmast hjärtat: Clowner utan gränser, Fatta, Amnesty, Greenpeace, Vi gör vad vi kan, F! och många många fler.
Mål i livet: Krossa patriarkatet.

""
Pelle Grytt

Pelle Grytt gick ut från Teaterhögskolan i Stockholm 1993 och har sedan dess setts i ett flertal film- och TV-produktioner, men han har huvudsakligen verkat på teaterscenen. Han har spelat i uppsättningar på teatrar som Teater Plaza med Grupp 98, Teater Galeasen, Stockholms Stadsteater, Göteborgs Stadsteater, Dramaten m fl. De senaste åren har han medverkat i flera produktioner på Teater Tribunalen i Stockholm. 

""
Petra Brylander

Petra Brylander delade teaterchefskapet på Malmö Stadsteater med Jesper Larsson 2007–2014. Sedan augusti 2014 tog hon över ledarskapet och är Malmö Stadsteaters VD och teaterchef. Hon utbildade sig till skådespelare vid Teaterhögskolan i Malmö mellan 1992–1995. Hon har bland annat arbetat på Norrbottensteatern, Helsingborgs stadsteater och Dramatiska teaterkompaniet i Malmö.

På Malmö Dramatiska Teater/Malmö Stadsteater har Petra haft bärande roller i bl a RevisornAntigoneBubblorna i bäckenDen ärlige lögnarenSå tuktas en argbiggaRepeteras: Fröken JulieLivet kom så plötsligtKörsbärsträdgården och Rampfeber.

Bland de filmer hon har medverkat i kan nämnas Jägarna av Kjell Sundvall och Stora och små män av Åke Sandgren. I TV har hon medverkat i bl a Carin Mannheimers Fru Mariannesamt Ronny Erikssons Lid i natt och Bondånger. Sommaren 2006 syntes Petra i sommarlovsprogrammet Hej hej sommar!

Petra har även undervisat på Teaterhögskolan, både i Malmö och Luleå.

""
Sandra Stojiljkovic

Sandra Stojiljkovic gick ut Teaterhögskolan i Malmö 2008. Dessförinnan studerade hon på Scenstudion och på Kulturama. På Teaterhögskolan gjorde hon sin praktik på Angereds Teater och medverkade där i The mental States of Gothenburg (2006).

Sandra har arbetat på Backa Teater och där bl a medverkat i Utopia 2012 och 5boys.com.

På Malmö Stadsteater har Sandra tidigare bl a medverkat med det egna projektet Panik panik kom inte hit, Jösses flickor – Återkomsten, Zlatans leende, Häxjakten, Love and Information, familjeföreställning De sista trollen, i Lennart Hellsings Ägget, familjeföreställningen Hjältar, gudar, monster, Liv Strömquist och Ada Bergers Blod och eld och Karl-Bertil Jonssons julafton.

Sandra har också medverkat i senaste säsongen av SVTs Bron samt i flera kortfilmer och även i en del radioproduktioner på Sveriges Radio.

Hon tilldelades Malmö Teatermuseums stipendium 2009 för sina insatser under året som gått.

""
Sanna Persson Halapi

Sanna Persson Halapi är komiker och skådespelare. Hon började sin komikerbana inom Lunds studentliv med bl a Boelspexarna. Hon är mest känd från TV och serierna Hipp Hipp (bl a som Jolanta), Extra Allt, Anders och Måns, I Anneli, Halvvägs till himlen och Skolan en humorserie i skolmiljö.

Sanna är välkänd för den yngre publiken som Pax i Pax jordiska äventyr (tre säsonger för SVT Barnkanalen) och i Vintergatan (SVT Barnkanalen). 2012 spelade hon mamma Kicki i SVT:s julkalender Mysteriet på Greveholm – Grevens återkomst, och hon har också medverkat i de populära programmen Gabba Gabba, Är det sant? och Mysteriet på Barnkanalen.

På Malmö Stadsteater har Sanna tidigare medverkat i Kalla det vad fan du vill (2008) på Intiman.

""
Sina Kießling

Sina Kiessling utbildade sig till skådespelare på Högskolan för Musik och Teater i Rostock, Tyskland 1999-2003. Hon arbetat på flera stora tyska teatrar som t ex Maxim Gorki Theater i Berlin, Volksbühne i Berlin och Theater Lübeck. Sina har arbetat tillsammans med regissören Anna Bergmann i flera uppsättningar.

Hon har också medverkat i flera filmer och TV-serier, bl a i Alles Klara (2011).

""
Sissela Benn

Sissela Benn gick på Fridhems folkhögskolas teaterlinje 2000-2001 och Cirkusskolan Allan i Köpenhamn under 2001.

Hon blev Filippa Bark med svenska folket i SVT:s Robins. Efter det har man kunnat se Sissela Benn som den besserwissrande 14-åringen i Melodifestivalen, TV4:s Hjälp!, SVT:s Centralskolan samt i Riksteaterns Just another summer 2007, där Sissela turnerade tillsammans med Salem al Fakir, Moneybrother och Säkert. Sissela gjorde stor succé med Filippa Bark och döden på Uppsala stadsteater 2007 – en föreställning som även filmades och visades på SVT 2008.

Under 2008 medverkade hon även i Riksteaterns Jam All Stars, och syntes i nya humorprogram på TV, bl a Lilla Landet Lagom och Sverige pussas och kramas på Kanal 5.

På Malmö Stadsteater har Sissela tidigare spelat Marilyn Monroe i Ada Bergers pjäs Marilynpassionen (2009), våren 2014 medverkade hon i komedin SITCOM – en TV-fri kväll på Intiman och hösten 2014 medverkade hon i Unga Teaterns första uppsättning Lilla döden hälsar på.

På senare år har hon ofta synts i TV, bl a i SVTs dramakomedi I Anneli, som hon själv skrev manus till, i humorserien Kontoret på TV4, den svenska versionen av succén The Office, samt i julkalendern 2013 Barna Hedenhös uppfinner julen. Hon har gjort flera bejublade framträdanden som Filippa Bark, bl a i Melodifestivalen och på Guldbaggegalan. 

""
Susanne Karlsson

Susanne Karlsson utbildade sig till skådespelare på Teaterhögskolan i Malmö 1996–2000. Samma år som hon tog sin examen var hon med och startade upp den fria gruppen Teater Terrier. Där var hon en av de tongivande skådespelarna mellan 2000 och 2006.

Under 2005 gästade hon Regionteatern Blekinge-Kronoberg och spelade med i Pojke med resväska i regi av Johan Bernander.

Hösten 2013 stod hon för regin till Kärleksbrev som spelades på Studion.

På Malmö Stadsteater har Susanne haft bärande roller i bl a VD (2003), China (2008), Massakerguden (2009), Loranga, Masarin och Dartanjang (2010), Medealand (2011), Prins Charles känsla (2011), 27 – En teaterkonsert (2013), Misantropen (2013) och i Cabaret (2014). Under hösten 2014 arbetade Susanne med nystartade Unga Teatern och medverkade i Lilla döden hälsar på. Under förra säsongen medverkade hon i Direktören för det hela på Intiman, En ny revy på Hipp samt i Blod och eld på Intiman. Susanne spelade titelrollen i Petra von Kants bittra tårar på Intiman hösten 2016 samt medverkade i humorshowen På gränsen.

""
Sven Boräng

Sven Boräng är utbildad på Wendelsbergs folkhögskola (musikdramatik/musikal) 2004-2006 och Teaterhögskolan i Malmö 2008-2011, med praktik på Folkteatern i Göteborg i föreställningarna Teaterspöket och det försvunna hjärtat och Skalv.

Från 2011 har han varit verksam vid Malmö Stadsteater med roller i barnföreställningar som Momo eller kampen om tiden, Den elektriska flickan och Gusten Grodslukare samt i Erik Gedeons sångspel Ingvar! – en musikalisk möbelsaga och Min vän fascisten. Sven har också medverkat i två uppsättningar av den experimentella tyska regissören Anna Bergmann, som Helmer i Elfriede Jelineks Nora 2013 och Lysander i Shakespeares En midsommarnattsdröm 2014. Under säsongen 2014/2015 spelade Sven en av huvudrollerna i Malmö The True Story-projektet Vilja väl, samt medverkade i vårt stora samarbete med Cirkus Cirkör – Borders. Senast syntes han i Tolvskillingsoperan, En ny revy, båda på Hipp, samt i hyllade Blod och Eld på Intiman. Under hösten 2016 medverkade han i I väntan på Godot på Intiman.

På SVT har Sven medverkat i TV-serier som Andra Avenyn (2007) och Molanders (2012), och gjorde huvudrollen som Robin i långfilmen Från djupet av mitt hjärta (2014). Han har även spelat i flera radioteaterproduktioner på Sveriges Radio i programserien Världshistorien.

""
Tom Ahlsell

Tom Ahlsell tillhör Malmö Stadsteaters fasta ensemble. Han utbildade sig till skådespelare vid Statens Scenskola i Göteborg 1975-78. Därefter har Tom arbetat på Malmö Stadsteater. Under tre år tillhörde han Unga Teatern på Malmö stadsteater och medverkade bl a i Den feruktansvärda semällen och Sagan om havet.

Tom har gjort både musikal, t ex La Cage aux Folles och Little Shop of Horrors, och massor med drama, bl a Woyzeck, Vasasagan, Revisorn, Romeo och Julia, Bubblorna i bäcken, Utsikt från en bro, Hedda, Tartuffe/Bedragaren, Mordet i Midlands, Momo och kampen om tiden och Martyrer. 2006 spelade Tom huvudrollen i Teater Terriers föreställning Drömmer om att dö (som en svensk med hög cred), som blev utvald till Teaterbiennalen året efter. 2012 medverkade han i Helsingborgs Stadsteaters uppsättning Den enfaldige mördaren.

Han har också medverkat i flera av Malmöbalettens uppsättningar och arbetat på Riksteatern.

Tom känns också igen från flera film- och TV-produktioner, som Bron, Succéduon med Anders och Måns, Lövensköldska ringen, Esarpsmördaren, Labyrinten, McLean och Henning Mankell-filmatiseringen Den femte kvinnan.

Under hela sin karriär har Tom spelat radioteater, allt från sommarföljetonger till deckare.

Han har också läst Dagens Dikt i P1 och undervisat i framställningsteknik på Folkuniversitetet.

Tom Ahlsell syntes senast i I väntan på Godot på Intiman hösten 2016, samt i Livläkarens besök på Hipp våren 2017.

""
Yazan Alqaq

Yazan Alqaq är skådespelarpraktikant på Malmö Stadsteater. Han kommer ursprungligen från Syrien och har en 5-årig teaterhögskoleutbildning från Moskva. Yazan har bl a medverkat i Tolvskillingsoperan, Hjältar, gudar, monster och Trettondagsafton.