Titta Hamlet

Studion
22/03 2024 - 26/04 2024

Shakespeares mest kända drama – nu för barn!

Av
Barbro Lindgren och Anna Höglund
Ålder
Rekommenderas från 6 år
Längd
45 minuter
Spelas med paus
Nej

Förlag: Colombine Teaterförlag

Kampanjbild: Isabel de Jounge har animerat några av de teckningar som barn i F-klass och ÅK 1 från flera Malmöskolor bidragit med. Foto: Emmalisa Pauly. 

Hamlet kär i Ofelia.
Ofelia kär i Hamlet.
Ofelias pappa skum. 

Hamlet och Ofelia har fredagsmys i soffan hemma i Malmö. Gosedjuren räven och kaninen är också med. Plötsligt hör de en fiol spela i mamma Gertruds garderob. Nyfikna beger de sig i väg och hamnar i Shakespeare-världen. Där bakom gör de vuxna sin entré och dramat börjar.

Vår husregissör Hedvig Claesson gör en dramatisering av Barbro Lindgrens och Anna Höglunds Titta Hamlet: En bilderbok av Shakespeares mest kända drama. Föreställningen har tagits fram tillsammans med barn i F-klass och ÅK 1 från Stapelbäddsskolan, Holmaskolan och Kirsebergsskolan i Malmö, samt fritidsgrupper från Krokbäcksskolan, Hyllievångsskolan, Mariaskolan, Rosengårdsskolan. De har läst boken, samtalat, dansat, pysslat och ritat.

Varmt välkommen att stiga in i vår Shakespeare-värld à la Malmö 2024!

 

Skolbiljetter

Våra skolföreställningar av Titta Hamlet riktar sig från F-klass till ÅK 2. Pris per biljett 60 kr. Vi spelar vardagar dagtid under april. Klicka på knappen KÖP BILJETTER för att se tillgängliga skolföreställningsdatum. 

I rollerna

konstnärligt team

Bearbetning och regi
Scenografi och kostym
Mask
Dramaturgi

Teaterverkstad innan föreställningen

I samband med föreställningen Titta Hamlet bjuder vi in till skapande verkstad i Ateljén. Teaterverkstaden öppnar två timmat innan föreställningsstart, är kostnadsfri och öppen för alla. 

Läs mer
Barn som pysslar med i ateljén. Bild ovanifrån