""

Teaterrundvandring

Innergården
01/04 2023 - 28/05 2024

Presentation av de ombyggda teaterlokalerna på Kalendegatan

Av
Malmö Stadsteater
Ålder
Rekommenderas från 15 år
Längd
45 minuter

Följ med på en rundvandring i Malmö Stadsteaters nya teaterlokaler i Hipphuset på Kalendegatan. Huset har en spännande historia från att ha varit cirkus, teater, pingstkyrka och byggts tillbaka till teater igen. Du får en presentation av tankarna bakom ombyggnaden och får insyn i teaterarbetet bakom kulisserna. Kanske berättas en och annan spökhistoria? Vi samlas på teaterns nya inglasade Innergård. För att hitta till Innergården går du in genom entrén under den stora Malmö Stadsteater-skylten på Kalendegatan 12 och följer gången rakt fram.

Rundvandringarna leds av Malmö Stadsteaters tidigare dramaturg, Henrietta Hultén, någon av dramapedagogerna Anders Andersson eller Karim Rashed eller någon av teaterns övriga medarbetare med kunskap om både husets historia och teaterns verksamhet. Varmt välkommen!

Maxantal per tillfälle är 15. 

Vi har tyvärr inte möjlighet att erbjuda specialvisningar eller rundvandringar utöver de tillfällen som säljs här på hemsidan.
Förfrågningar från skolor hänvisas till mail: skola@malmostadsteater.se

 

""

Henrietta Hultén

Henrietta Hultén var i många år kulturjournalist vid Sveriges Radio och dramaturg vid Radioteatern i Stockholm. Efter återkomst till Skåne under 10-talet har hon varit verksam som dramaturg på Malmö Stadsteater.

Anders Andersson och Karim Rashed

Anders Andersson och Karim Rashed är Malmö Stadsteaters två dramapedagoger. Anders och Karim håller årligen i ett stort antal guidningar i teaterns lokaler, främst för barn och unga, men också för vuxna.

Porträtt av en man som ler Karim Rashed
Porträtt av en blond man Anders Andersson