En midsommarnattsdröm

Hippodromen
24/02 2023 - 06/05 2023

"VAD SKA MAN STANNA FÖR, NÄR KÄRLEK KALLAR?"

Av
William Shakespeare
Ålder
Rekommenderas från 12 år
Längd
2 timmar 40 minuter
Spelas med paus
Ja

OBS! Vi håller just nu på att uppdatera systemet för biljettbokning för den ombyggda salongen på Hippodromen och därför finns endast alternativet att systemet väljer bästa platserna åt dig inom den del av salongen ni vill sitta. Senare kommer det finnas möjlighet att själv välja platser i salongen som tidigare.

Drama
Komedier

I En midsommarnattsdröm välkomnar vi dig in en mardrömslik värld där ingenting är riktigt som du tror… Vad händer där de djuriska drifterna är som starkast och natten som mörkast? Kanske kommer du aldrig igen återvända som den person du var? Fylld med humor, underligheter, kärlek, spänning och teatervärldens absolut vackraste språk, kliver du in i Hippodromens nya teaterrum – helt i Shakespeariansk anda. I vår värld kan, och kommer, allt att hända. Vad är dröm och vad är verklighet? Är du redo?

Allt tar sin början i civilisationens Athen där ett kungapar planerar sitt bröllop, men egentligen älskar de inte alls varandra och bara bråkar. Vid hovet finns också fyra kärleksberusade ungdomar som är förälskade i ”fel” personer. De flyr från den förtryckande vuxenvärlden in i skogen där magin och mörkret snart tar överhanden. I skogens värld styr älvorna och andra väsen som trollar runt med ungdomarnas känslor. Dessutom dyker ett gäng hantverkare upp och repeterar en pjäs som de ska framföra på det kungliga bröllopet i Athen. I skogen uppstår förväxlingar mellan alla och ingenting kommer att bli som förut.   

En midsommarnattsdröm inviger Malmö Stadsteaters ombyggda lokaler på Kalendegatan 

I rollerna

Teseus/Oberon

Gunbritt Flöjt

Robert Magerman

Hippolyta/Titania

Niklas Botten

Filostrat/Ärtblomma

Yvonne Kvitten

Egeus/Liam Snugg

Understudy (Helena)

konstnärligt team

Översättning

Bearbetning & dramaturgi

Scenografi & kostym

Komposition & ljuddesign

Koreografi

Remote video URL
Salongskarta med sittplatserna utmarkerade med stolsnummer i olika sektioner

Salongen

Sittplatserna i Hippodromen under En midsommarnattsdröm är placerade som en halvcirkel kring scenen som går ut mot mitten i cirkussalongen. Sittplatserna är indelade i tre sektioner: mittparkett, sidoparkett och balkong. När du bokar biljett väljer du sektion och sedan inom vilken plats- och priskategori i den valda sektionen du vill sitta. Alla platser i Hippodromen har god sikt, men det vi har delat in platserna i priskategorier beroende på hur bra helheten upplevs från respektive plats. Systemet väljer de lediga platser som vi bedömer som de bästa lediga inom den valda kategorin. Vi håller på att byta systemet som hanterar val av biljetter och så snart detta är klart kommer du att kunna välja platser utifrån en salongskarta när du bokar.

Klicka på bilden eller salongskartan för att visa i större format.

Malmö Stadsteaters stora nyrenoverade teatersalong Hippodromen

”Föreställningen var fylld av humor, glädje, sorg, ilska, oro, ljus, mörker. Den speglar både det vi kanske egentligen känner innerst inne och det vi vill signalera utåt. Lekfullheten och skickligheten från skådespelarna var outstanding! Jag vill se föreställningen igen och igen”

— Publikröst

Teaterintroduktion

Under spelperioden erbjuder vi vid ett par tillfällen Teaterintroduktioner. De startar en timme innan föreställningen börjar och kan innehålla allt från att publiken får se när skådespelarna blir sminkade till att någon ur produktionen berättar om arbetet bakom föreställningen. Via länken ser du vilka datum under spelperioden vi erbjuder Teaterintroduktioner till En midsommarnattsdröm samt temat för respektive tillfälle. Teaterintroduktionerna är kostnadsfria, kräver ingen föranmälan eller att du har biljett till föreställningen för att få delta. De är öppna för alla som är nyfikna på teaterkonsten helt enkelt - välkommen!

Speldatum för En midsommarnattsdröm
Regissören Sara Cronberg talar till publiken på Malmö Stadsteaters innergård på Kalendegatan.

Vanliga frågor

Om tillgänglighet

Finns det rullstolsplatser på Hippodromen?

På Hippodromen finns två rullstolsplatser och ledsagarplats alt. en plats för permobil på parkett längst fram till höger. Det finns också två rullstolsplatser på övre parkett. Dessa når du via en hiss som finns till vänster innanför entrén när du kommer in i foajén. Samtliga rullstolsplatser bokas via mail info@malmostadsteater.se.

Läs mer

Erbjuder ni syntolkning på Hippodromen?

Det gör vi! Föreställningsdatum som syntolkas är markerade med ett öga på hemsidan. Biljetter till våra syntolkade föreställningar bokas senast 14 dagar i förväg via mail till info@malmostadsteater.se.

Läs mer

Erbjuder ni textning av föreställningarna på Hippodromen?

Vi textar ett antal av våra föreställningar via appen Thea. Dessa föreställningar är markerade med ett T på hemsidan. Du kan ta del av textningen genom att använda din smartphone och egen surf. Ladda ner appen Thea gärna redan innan du kommer till teatern.

Läs mer

Erbjuder ni hörhjälpmedel på Hippodromen?

Hippodromen är utrustade med ett trådlöst system för hörhjälpmedel. Detta system bygger på en radiosändare som sänder ut till små lokala mottagare. Det finns två möjligheter:

Läs mer
Mer om tillgänglighet

EN INVIGNINGSPJÄS FÖR MALMÖ STADSTEATER SEDAN 1944

När Malmö Stadsteater invigde sitt nya hus vid Fersens väg 1944 var det med Shakespeares En midsommarnattsdröm. Före 1944 var pjäsen relativt sällan spelad i Sverige och invigningsföreställningen verkar ha varit inflytelserik. Nu blev det allt vanligare att sätta upp pjäsen på svenska teatrar. 1969 satte Jan Lewin åter upp den på Malmö Stadsteater. Då var det första gången i Sverige som Puck spelades av en man. Därefter dröjde det till 1979 då Göran O Eriksson satte upp pjäsen med elever på Statens Scenskola i Malmö. 2014 iscensatte den tyska regissören Anna Bergmann En midsommarnattsdröm på Hipp som vampyrpjäs i samband med att Malmö Stadsteater fyllde 70 år. 

En midsommarnattsdröm 1944.

UPPSÄTTNINGAR AV EN MIDSOMMARNATTSDRÖM PÅ MALMÖ STADSTEATER:   

En midsommarnattsdröm på Storan 1944 i regi av Sandro Malmquist 

En midsommarnattsdröm på Storan 1969 i regi av Jan Lewin 

En midsommarnattsdröm på Verkstan/Unga Teatern 1986 i regi av Marianne Rolf 

En midsommarnattsdröm på Hipp 2014 i regi av Anna Bergmann 

I En midsommarnattsdröm på Hippodromen 2023 medverkar även statister från Malmö Latinskola.

Pressklipp

Du kanske även är intresserad av