LEDIGA TJÄNSTER

På denna sida publicerar vi lediga tjänster, men vi tar alltid emot spontanansökningar från personer som har erfarenheter och bakgrund som vi saknar. Maila CV och personligt brev till chefsassistent josefin.beischer@malmostadsteater.se

Jobba på "Sveriges trevligaste teater"

Malmö Stadsteater är en av Sveriges ledande teatrar med uppdrag att göra dramatisk teater i hela dess bredd. Teatern har tre scener och producerar runt 15 produktioner per år, varav 3 för målgruppen barn och unga. Vi är en teater som tror på utmaningar, oavsett om de är kreativa, traditionella eller institutionella. Under senare år har vi övergått till ett mer demokratiskt förhållningssätt till vår verksamhet och vår stad. Detta har lett fram till en omfattande utveckling av vår repertoarläggning, en ny vision och verksamhetsmål som tagits fram via en delaktighetsprocess med hela personalen. På Malmö Stadsteater har vi också genomfört en fullständig ombyggnad av våra teaterlokaler och startat helt nya verksamhetsgrenar – bl a ett Teatercafé och en Ateljé med utrymme för delaktighetsarbete med skapande och utforskande verksamhet tillsammans med våra besökare. Allt i linje med en vision om att återupprätta vårt ursprung som en demokratisk mötesplats för alla Malmös invånare. 

På Malmö Stadsteater är ingen dag är den andra lik, vilket ställer stora krav på stresstålighet, ödmjukhet och flexibilitet. Här är alla med och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Om du är engagerad, nyfiken, lyhörd, tycker om att samarbeta och kan ta eget ansvar kommer du att trivas hos oss. Vi sätter värde på de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell diversitet tillför teatern därför söker vi aktivt efter personer med erfarenheter och bakgrund som kan komplettera vårt kreativa kollektiv.

DRAMATURG

Malmö Stadsteater

MALMÖ STADSTEATER SÖKER DRAMATURG

På Malmö Stadsteater är ensemblen en aktiv del av repertoararbetet både vad gäller framtagningen av idéer, samt i de workshops där vi löpande provar oss fram och har en pågående dialog om vilka föreställningar som ska realiseras på scen. Dramaturgen ingår aktivt i vårt löpande repertoararbete. Organisatoriskt sorteras dramaturgtjänsten under teaterchef.
 Som dramaturg kommer du arbeta nära skådespelare, producenter, regissörer och dramatiker i och kring teaterns produktioner. Du kommer även ha ett nära samarbete med Malmö Stadsteaters teaterchef gällande repertoarplanering och produktioner.
 

I arbetet som dramaturg kommer du bearbeta manuskript och ta fram material rörande pjäsämnet och bl a bistå teaterns kommunikationsavdelning med grundläggande information.

DU SOM SÖKER SKA HA

  • Erfarenhet av konstnärligt arbete som dramaturg eller motsvarande

  • Vana att arbeta både självständigt och kollektivt i konstnärliga processer 


  • Vana att uttrycka dig i tal och skrift 


  • Goda kunskaper om pjäser och pjäsförfattare, gärna utanför det eurocentriska kulturella området

  • God kännedom om vad som spelas på Sveriges scener och globalt 


  • Goda kunskaper i engelska 


  • Relevant utbildning för tjänsten på högskolenivå - exempelvis dramatik/dramaturgi eller litteratur/litteraturhistoria. 


DU FÅR GÄRNA HA

  • Kunskaper i annat/andra språk än svenska och engelska

  • Erfarenhet av arbete med deltagarbaserad scenkonst

OM TJÄNSTEN

Tjänsten är en 3-årsanställning på 50% (halvtid) på dag-, kvällstid och helger. Tillträde den 1 oktober 2023.

Frågor besvaras av

Teaterchef, VD och konstnärlig ledare Kitte Wagner kitte.wagner@malmostadsteater.se

Facklig representant Andrea Stenman, Scen och film andrea.stenman@malmostadsteater.se

Sista ansökningsdag är den 1 juli 2023

Ansökan ställs till Chefsassistent Josefin Beischer josefin.beischer@malmostadsteater.se