LEDIGA TJÄNSTER

På denna sida publicerar vi lediga tjänster, men vi tar alltid emot spontanansökningar från personer som har erfarenheter och bakgrund som vi saknar. Maila CV och personligt brev till chefsassistent josefin.beischer@malmostadsteater.se

Jobba på "Sveriges trevligaste teater"

Malmö Stadsteater är en av Sveriges ledande teatrar med uppdrag att göra dramatisk teater i hela dess bredd. Teatern har tre scener och producerar runt 15 produktioner per år, varav 3 för målgruppen barn och unga. Vi är en teater som tror på utmaningar, oavsett om de är kreativa, traditionella eller institutionella. Under senare år har vi övergått till ett mer demokratiskt förhållningssätt till vår verksamhet och vår stad. Detta har lett fram till en omfattande utveckling av vår repertoarläggning, en ny vision och verksamhetsmål som tagits fram via en delaktighetsprocess med hela personalen. På Malmö Stadsteater har vi också genomfört en fullständig ombyggnad av våra teaterlokaler och startat helt nya verksamhetsgrenar – bl a ett Teatercafé och en Ateljé med utrymme för delaktighetsarbete med skapande och utforskande verksamhet tillsammans med våra besökare. Allt i linje med en vision om att återupprätta vårt ursprung som en demokratisk mötesplats för alla Malmös invånare. 

På Malmö Stadsteater är ingen dag är den andra lik, vilket ställer stora krav på stresstålighet, ödmjukhet och flexibilitet. Här är alla med och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Om du är engagerad, nyfiken, lyhörd, tycker om att samarbeta och kan ta eget ansvar kommer du att trivas hos oss. Vi sätter värde på de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell diversitet tillför teatern därför söker vi aktivt efter personer med erfarenheter och bakgrund som kan komplettera vårt kreativa kollektiv.

MALMÖ STADSTEATER SÖKER MASKÖR

Mask och kostymavdelningen på Malmö Stadsteater består av 10 personer som jobbar inom mask, kostymservice och skrädderi. Avdelningen präglas av god samarbetsförmåga och lyhördhet. Chef för avdelningen är Mask & kostymchefen.

Arbetet är omväxlande och kreativt och innebär mycket sociala kontakter och därför är det av stor vikt att du trivs i mötet med människor och är trygg i din yrkesroll. Tjänsten innefattar även framtagande av maskdesign i tilldelade produktioner. Tidigt i en produktion kommer du i samarbete med konstnärligt team arbeta fram maskdesignen som sedan går över i framtagning och tillverkning, ibland tillsammans med övriga maskörer. En viktig del i arbetet är att planera, göra research, presentera mask och karaktärsförslag, ansvara för den tilldelade produktionsbudgeten och i samverkan med dina kollegor bidra till maskavdelningens gemensamma arbeten och utveckling.

DU SOM SÖKER SKA

  • ha en treårig utbildning inom mask- och perukdesign och/eller ett antal års relevant dokumenterad yrkeserfarenhet.
  • kunna tillverka peruker och frisera.
  • ha god kunskap om stilar och epoker.
  • ha god datorvana och behärska engelska i tal och skrift.

DU BÖR

kunna klippa och färga hår, göra tandmaskering och tillverka lösa delar och masker.

VEM DU ÄR

Vi söker dig som är kommunikativ, en konstruktiv problemlösare utrustad med lugn och tålamod. Du är strukturerad och van att hantera stressiga situationer och är flexibel i både vad gäller arbetssätt och arbetstider då dessa varierar.
Du trivs med att arbeta i team där du på ett prestigelöst sätt bidrar konstnärligt och hantverksmässigt till teaterns produktioner och mål.
Du är nyfiken och har viljan att utvecklas i takt med ny teknik och nya idéer.

OM TJÄNSTEN

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och vi tillämpar sex månaders provanställning. Arbetstiden är oregelbunden då du jobbar både dagtid med tillverkning och med föreställningsarbete på kvällstid och på helger. Tillträde 1 augusti 2024.

Varmt välkommen med din ansökan!

FRÅGOR BESVARAS AV

Paola Billberg Johansson, Mask- & kostymchef :paola.billbergjohansson@malmostadsteater.se

Facklig representant Scen och Film: Andrea Stenman: andrea.stenman@malmostadsteater.se

Sista ansökningsdag är den 11 mars

ANSÖKAN STÄLLS TILL

Chefsassistent Josefin Beischer: josefin.beischer@malmostadsteater.se