Aktuellt

Föreställningar

Bränder

Hur viktig är egentligen sanningen?

9/3 2024 - fram till 3/5 2024

Syskonparet Janine och Simon nystar upp ett mysterium kring sin tysta moder Nawal som visar sig dölja en tragedi som kommer att uppsluka hela deras värld. Drömlikt och poetiskt rullas en stor kraftfull berättelse upp om familj, arvsynd, krig och kärlek.

Titta Hamlet

Hamlet kär i Ofelia.
Ofelia kär i Hamlet.
Ofelias pappa skum. 

22/3 2024 - fram till 26/4 2024

En dramatisering av Barbro Lindgrens och Anna Höglunds Titta Hamlet: en bilderbok av Shakespeares mest kända drama. Varmt välkommen att stiga in i vår Shakespeare-värld à la Malmö 2024!

Bang

Succémonologen är tillbaka!

6/4 2024 - fram till 17/5 2024

En monolog med Susanne Karlsson som kretsar kring minnesbilder av den svenska journalisten Barbro Alving, alias Bang som blev ”Käringen mot strömmen” med hela svenska folket.

Ett Drömspel

Teater och cirkus i ett förtrollande möte om människolivet

 

27/4 2024 - fram till 25/5 2024

En av August Strindbergs mest älskade och fantasifulla pjäser förvandlas till en föreställning där teatern och cirkusen flätas ihop och de två konstarterna flyter samman. En ny scenkonstupplevelse som skapas av teaterregissören Katrine Wiedemann och cirkusregissören Tilde Björfors tillsammans med skådespelare och cirkusartister som möts i en hisnande gränsöverskridande upplevelse i den nyrenoverade cirkusbyggnaden på Hippodromen.

Var inte rädd Lilla Krabban

Men pappa, vad jag än säger så säger du bara det är inte farligt, var inte rädd min lilla krabba, men jag är ju rädd...

14/5 2024 - fram till 30/8 2024

Lilla Krabban och Stora Krabban bor i en pöl, men idag ska de på utflykt och ta ett dopp i det stora havet. Lilla Krabban har aldrig badat i havet. Hand i hand klättrar de över klipporna mot havet och äventyret. Ska Lilla Krabban våga hoppa i?

Var inte rädd, Lilla Krabban är en berättelse om att våga göra det du är rädd för och som kanske känns jätteläskigt.

Alice i underlandet

Kära nån, jag är sen!

28/11 2024 - fram till 5/1 2025

Årets stora familjeföreställning för alla över 7 år är ingen mindre än Alice i underlandet. Följ med nyfikna Alice på hennes spännande äventyr till andra sidan av kaninhålet, där fantasin och verkligheten möts på ett förtrollande sätt.

Underdog (2025)

”Det är nåt visst med att ha syskon. Det är som att alltid kunna dra upp två strumpor ur byrålådan och även om de inte är ett par så är det i varje fall bättre än att gå bar på ena foten.”

5/4 2025 - fram till 24/4 2025

Publiksuccén Underdog kommer tillbaka våren 2025 och denna gång spelas Torbjörn Flygts varma och humoristiska Malmöberättelse på Intiman. Upplev skådespelaren Erik Borgeke egen dramatisering av den Augustprisvinnande romanen som han framför själv.

Vanliga frågor

Om teaterbesöket

Vad händer med min biljett om jag blir sjuk?

Om du blir sjuk så maila till biljetter@malmostadsteater.se senast kl 12.00 samma dag så får du pengarna tillgodo att använda vid ett senare köp. Vänligen uppge bokningsnummer (som finns i bokningsbekräftelsen). Vi svarar dig inom tre vardagar.

Läs mer

Vad händer om jag inte kommer i tid till föreställningen?

För publikens, skådespelarnas och din egen skull är det viktigt att komma i tid. Vi har bara i undantagsfall möjlighet att släppa in efter att föreställningen har börjat. Vi återbetalar inga biljetter på grund av sen ankomst som gör att du missar föreställningen.

Läs mer

Var kan jag parkera när jag ska till Intiman?

Bakom Intiman finns en stor parkeringsplats (vid Gamla Idrottsplatsen). Det finns också platser längs Carl Gustafs väg.

Läs mer

Hur reser jag med kollektivtrafik till Hippodromen?

Malmö Stadsteater, Hippodromen ligger ca 650 m gångväg från Malmö centralstation. Den närmaste busshållplatsen för stadsbussar är ”Djäknegatan”. Här kan du leta upp din resa: www.skanetrafiken.se/sok-resa

Läs mer

Finns det servering på Intiman?

I samband med föreställning finns en foajébar där du kan köpa wraps, snacks, kakor, godis, alkoholfria drycker, öl och vin. Baren öppnar en timme innan föreställning och har öppet under paus.

Läs mer

Hur reser jag med kollektivtrafik till Intiman?

Den närmaste busshållplatsen för stadsbuss till vår scen Intiman är ”Malmö Opera” och från tågstationen Triangeln är det ca 500 meter gångavstånd. Här kan du leta upp din resa: www.skanetrafiken.se/sok-resa

Läs mer
Tillgänglighet

Erbjuder ni syntolkning på Hippodromen?

Det gör vi! Föreställningsdatum som syntolkas är markerade med en syntolkningssymbol i kalendern på hemsidan. Biljetter till våra syntolkade föreställningar bokas senast 14 dagar i förväg via mail till biljetter@malmostadsteater.se.

Läs mer

Erbjuder ni textning av föreställningarna på Hippodromen?

Vi textar ett antal av våra föreställningar på svenska via en app som heter Thea. Dessa föreställningar är markerade med ett T i kalendern på hemsidan. Du kan ta del av textningen genom att använda din smartphone och egen surf. Ladda ner appen Thea gärna redan innan du kommer till teatern.

Läs mer

Kan jag ta med en stödperson via Malmönyckeln eller motsvarande ledsagarkort?

Malmö Stadsteater är med i samarbetet Malmönyckeln – ett kort som ska underlätta för personer med funktionsnedsättningar att ta del av aktiviteter i samhället. 

Läs mer

Erbjuder ni Relaxed performance

Ja vi erbjuder Relaxed performance på utvalda föreställningar. 

En Relaxed performance vänder sig till dig som önskar och behöver en friare och mer avslappnad föreställningsupplevelse. 

LÄS MER