Relaxed Performance

En Relaxed performance vänder sig till dig som önskar eller behöver en mer avslappnad föreställningsupplevelse. Det är samma föreställning som vanligt, men med några viktiga skillnader. 

 

  • Ljud och ljus: Ljudnivån är lägre och det är ljusare i salongen. Både starka ljud och ljus är borttagna.
  • Avslappnad attityd till rörelse och ljud: Dörrarna in till salongen hålls öppna under föreställningen. Det gör att du kan gå ut och in efter behov. I foajén finns det möjlighet att ta en paus och återkomma om eller när du känner dig redo. Det finns en förståelse för att det kan uppstå oväntade ljud eller rörelser.
  • Förberedande material och presentation: Som publik får du tillgång till material som beskriver besöket mer i detalj. Vid föreställningsstart hålls även en inledande presentation, som beskriver vad du kan förvänta dig av föreställningen. Detta med ambition att minska oro och skapa rätt förväntan. 

 

Föreställningsformen är särskilt anpassad för dig som på grund av funktionsnedsättning eller av andra anledningar har svårt att gå på en ordinarie föreställning. Vår ambition med Relaxed performance är att skapa en upplevelse där varje individ kan känna sig bekväm, inkluderad och välkommen. Det finns inget rätt eller fel sätt att vara publik på – Alla är välkomna. 

Välkommen till Malmö Stadsteater

Remote video URL

Se vår dramapedagog Anders Andersson visa oss in på Malmö Stadsteater och hör honom berätta hur vi genomför en Relaxed performance.