tick, tick... BOOM!

Hippodromen
23/02 2024 - 23/03 2024

En konstnärlig kamp mot karriärens klocka

Av
av Jonathan Larson (text & musik), i bearbetning av David Auburn
Kostnad
300 - 450 kr
Ålder
Rekommenderas från 15 år
Längd
2 timmar
Spelas med paus
Nej

Förlag: Music Theatre International


tick, tick... BOOM spelas även på i flera orter i Skåne 14/9 - 30/11 2024 som en del av Malmö Operas turnéverksamhet. Läs mer om spelplatser och speldatum på Malmö Operas hemsida.

Vad gör jag med mitt liv? Vad väntar jag på? Varför händer inget?

Jonathan Larsons prisbelönade självbiografiska rockmusikal om 30-årskrisen och drömmen om det stora Broadway-genombrottet.

Jons 30-årsdag närmar sig med stormsteg. Hur ska han hinna med allt – han har ju inte ens ett riktigt jobb! Det är tidigt 90-tal i New York. Jon är en lovande kreativ teaterkompositör som drömmer om det stora Broadway-genombrottet. Det går segt, han harvar sig fram och försörjer sig som servitör på en diner. All övrig tid jobbar han envist på med en musikal han skrivit på i åtta år men försummar både flickvännen Susan och bästa vännen Michael. Jon slits mellan konstnärskapet och verkligheten. Klockan tickar och kraven växer – detta kanske faktiskt är på liv och död?

Den 25 januari 1996, dagen innan musikalen Rent skulle ha sin första preview off-Broadway, dog kompositören och librettisten Jonathan Larson i sitt hem av en brusten kroppspulsåder. Han var 35 år gammal. Rent, musikalen som skulle komma att bli hans genombrott, fick han aldrig se. Fem år tidigare hade Larson skrivit en självbiografisk rockmonolog, tick, tick… BOOM! om sitt liv som strävande musikalkompositör. Efter hans död skrev pjäsförfattaren och librettisten David Auburn om monologen till en musikal, som hade premiär off-Broadway 2001. tick, tick… BOOM! blev också långfilm på Netflix 2021 i regi av Lin-Manuel Miranda med Andrew Garfield i huvudrollen som också Oscarsnominerades.

Nu sätter Malmö Stadsteater och Malmö Opera gemensamt upp Larson/Auburns rockmusikal på Hippodromen som sedan går på turné genom Skåne i Malmö Operas regi.   

En samproduktion mellan Malmö Stadsteater och Malmö Opera. 

konstnärligt team

Scenografi & kostym
Biträdande regi och koreografi
Kapellmästare
Dramaturgi
Översättning
Översättning
Översättning
""

Pressklipp