Varma lampor på rad

EN DRAMATISK HELKVÄLL PÅ HIPPODROMEN

Mitt i de gamla centrala delarna av Malmö finns en välbevarad kulturhistorisk juvel – Malmö Stadsteaters Hippodrom. Ett fantastiskt hus från 1899 vars publika utrymmen nyligen totalrenoverats och resultatet är en varm och mer tillgänglig mötesplats med lyhördhet för teaterns själ som nu öppnat upp mot stadens liv.

”Själva teaterlokalen är en upplevelse i sig”

En kväll på Hippodromen är så mycket mer än bara en teaterupplevelse – det är en helkväll i Malmö Stadsteaters dramatiska lokaler där du också känner Malmöhistoriens vingslag ända från slutet av förrförra seklet.

Folk i cafét

Varför inte börja kvällen i vårt nya mysiga Teatercafé? Här kan du varva ner, umgås och kanske diskutera förväntningar och förhoppningar inför kvällens teaterföreställning. Vi serverar enkla, goda hemmalagade kvällsrätter innan föreställningen och det går också bra att bara beställa en öl, ett glas vin eller ta en fika innan det är dags att gå in i Hippodromens teatersalong. Teatercaféet är också ett perfekt ställe för dig som vill hänga mer på teatern. Det har öppet måndag – lördag hela dagen fram till föreställningen börjar.

I teaterpausen erbjuder Teatercaféet enklare snacks och god dryck - goda viner, öl och flera alkoholfria alternativ.

Folk på innergården

”Mycket fin och varm atmosfär. Känns unikt att vara på Hipp.”

Två publikvärdar

Vi har också en bar inne i Hippodromens teaterfoajé som är öppen både innan föreställningen och i pausen. Foajébaren har ett utbud av vin, öl och annat att skåla med. Vi har också snacks, mackor, kaffe och sötsaker. Vi rekommenderar att du förbeställer så att du slipper köa i pausen.

”Jag tyckte att det var en fantastiskt fin kulturupplevelse.”

På Malmö Stadsteater ingår alltid programbladet till varje föreställning i biljettpriset. I det kan du läsa artiklar och intervjuer och se vilka som medverkar i föreställningen. Du hittar programbladet i foajén, men också digitalt på hemsidan.

För att du ska slippa stå i toalettkö under hela pausen har vi nu ännu fler toaletter i källaren och samtliga toaletter på teatern är könsneutrala.

Foajé och garderob

I foajén finns också en bemannad garderob, men vill du hänga av dig dina ytterkläder kostnadsfritt finns en obemannad garderob i källaren eller så kan du ta med dig din jacka in i teatersalongen.

”Smakfullt och mysigt!”

Hippodromens auditorium

På vår ombyggda Hippodromscen får vår ensemble nu möjlighet att med full kraft nå ut till dig i publiken. Med fantastiska och berörande berättelser blir förhoppningsvis din kväll på Hippodromen en oförglömlig och minnesvärd upplevelse som inspirerar till samtal som varar långt efter teaterföreställningens slut.

”Härligt skådespeleri! Snygg uppsättning! Underbar nyrenoverad lokal!”

 

Läs mer om våra aktuella teaterföreställningar

Läs mer om vårt Teatercafé

Relaterade föreställningar