Kirsten Thomsen

Scenograf

Om Kirsten

Kirsten Thomsen utbildade sig till scenograf på Statens scenskola i Köpenhamn 1986–1990. Hon arbetar med film, konstutställningar och teaterscenografi.

Bland den uppsjö föreställningar Kirsten medverkat i som scenograf kan nämnas Ildpröven (1991), Genfaerd (2000), Festen (2002), Alle mine sönner (2003), alla på Det Kongelige Teater i Köpenhamn; Den Skårede Krukke (1996) på Århus Teater; Latter med Mammut teatret i Kanonhallen; Snehvide (2005) på Folkteatret i Köpenhamn samt Jordpojken (2005) i regi av Fransesca Quartey på Helsingborgs stadsteater. Under 2007 satte hon upp Midsommarkvartetten i regi av Fransesca Quartey för Smålands Musik och Teater i samproduktion med Skillinge Teater samt Rasmus och Jamilla på Betty Nansenteatret.

Hon har under senare år arbetat på bl a Östgötateatern, Borås Stadsteater och Den Jyske Opera. Hon gjorde scenografi och kostym till Västerbottenteaterns Sara, Sara, Sara!, som också regisserades av Anna Azcárate.

Kirsten har under årens lopp varit involverad i flera filmproduktioner: Gigolo 1992 i regi av Carsten Rudolf, Lykkelige Jim (1993) i regi av Ole Christian Madsen och Down Town (1995), där hon förutom scenografi även låg bakom manus och var medregissör. Downtown blev utvald till kortfilmsfestivalen i Split året efter.

Kirsten har tidigare arbetat på Malmö Stadsteater då hon gjorde scenografi och kostym till Norénpjäserna Distans och Om ljuset på Intiman 2007.

Medverkande som konstnärlig team