Vanliga frågor

Finns det garderob på Studion?

Ja, i Studion finns en obevakad garderob i foajén.

Finns det garderob på Intiman?

Ja, på Intiman finns bevakad garderob i foajén. Den är kostnadsfri.

Vad är ensembleteater?

Vad är Malmö-metoden?

För några år sedan påbörjade vi en intern förändringsprocess som bland annat innebar ett nytt arbetssätt för hur vi jobbar när vi tar fram vår repertoar. En process där alla på teatern får komma med idéer och skådespelarna sedan går in i workshop för att testa vilka ideér som fungerar bäst på golvet. Något vi gör tillsammans med olika samarbetspartners som vi på teatern gärna vill prova att jobba tillsammans med. Vi frågar oss själva vilken sorts teater vi vill vara och vad vi ska  erbjuda för att kunna möta framtiden och fortsätta att vara en levande och hållbar teater. 

Läs mer

Har ni åldersgräns på föreställningar?

Nej, vi har ingen åldersgräns på teatern, men vi har ofta en rekommenderad ålder för hur gammal man bör vara för att tillgodogöra sig föreställningen. Oftast är 15 år den rekommenderade åldern på våra vuxenföreställningar. Barn- och ungdomsföreställningar görs för en specifik åldersgrupp. Åldersrekommendationen anges på produktionssidan på hemsidan.

Läs mer

Har ni triggervarningar på era föreställningar?

Nej, inte som regel. Teatern är en plats där stora känslor får finnas. Ofta är det oväntade som fängslar, skapar samtal och debatter efter en föreställning. Om du är orolig över att en föreställning innehåller något du är känslig för, utifrån den information du tagit till dig, är du varmt välkommen att kontakta oss.

Läs mer

Var hittar jag föreställningsprogram?

Du hittar alla våra föreställningsprogram, nedladdningsbara som pdf, här på vår hemsida under respektive pjäs.

Läs mer

Får jag ta med mig ett småsyskon när jag ska besöka en föreställning med mitt barn?

All publik oavsett ålder måste ha en egen giltig biljett när de ska se våra föreställningar. 

Läs mer

Får jag fotografera eller filma föreställningen?

Nej, av upphovsrättsliga skäl är all form av fotografering och ljudupptagning inte tillåten.

Läs mer

Finns det garderob på Hippodromen?

I Hippodromens foajé finns en bemannad garderob som kostar 20 kr, men vill du hänga av dig dina ytterkläder kostnadsfritt finns också en obemannad garderob i källaren samt låsbara skåp för värdesaker. Det går också bra att ta med ytterkläder in i teatersalongen.