Sandra Stojiljkovic

Skådespelare

Aktuell med

Om Sandra

Sandra Stojiljkovic gick ut Teaterhögskolan i Malmö 2008. Dessförinnan studerade hon på Scenstudion och på Kulturama. På Teaterhögskolan gjorde hon sin praktik på Angereds Teater och medverkade där i The mental States of Gothenburg (2006). På Malmö Stadsteater har Sandra arbetat sedan 2008. 

Sandra har arbetat på Backa Teater och där bl a medverkat i Utopia 2012 och 5boys.com.

Hon är också aktuell i båda säsongerna av TV-serien Tunna blå linjen, och har medverkat i SVTs Bron samt i flera kortfilmer och även i en del radioproduktioner på Sveriges Radio.

Sandra tilldelades Malmö Teatermuseums stipendium 2009 för sina insatser under året som gått.

Varför ville du bli skådespelare?
– När jag var 6 år flyttade jag och min mamma till Svågertorp och det visade sig att vår nya granne jobbade som skådespelare på Malmö Stadsteater. Hon brukade ge min mamma genrepsbiljetter och det var det som öppnade upp en helt ny värld för mig.  Det var magi och kärlek vid första ögonkastet. Från den stunden visste jag att jag ville var en del av det stora kollektiva berättandet.

Om du inte blivit skådespelare, vilket yrke hade du valt då?
– Jag älskar att jobba med barn, och barn- och ungdomsteatern ligger mig mycket varmt om hjärtat. Så jag tror att jag hade blivit förskolelärare eller lärare av något slag.

Vilket är ditt första teaterminne?
– Svårt och välja ett, men lite kul är att ett av min första teaterminnen är just från Malmö Stadsteater. Framförallt minns jag föreställningen Hill och Gargamella som Katarina Lundgren-Hugg var med i. Den handlade om ett par siamesiska tvillingar som rymde för att slippa operera sig och den föreställningen satte ett avtryck hos mig. Så extra coolt kändes det när jag sjäv några år senare fick spela på samma scen tillsammans med Katarina.