""

Ägget

Den här produktionen spelades på Studion 5/9 2015 - fram till 1/11 2015
inför totalt
1432
åskådare Sammanlagt
42
föreställningar
Alla vill bli något stort. I alla fall något större!
Ålder
Rekommenderas från 5 år
Längd
40 minuter
Barnteater

Så här är det: Först vill man bli någonting. Sen tror man att man är det som man ville bli. Till slut blir man kanske det som man trodde att man var. Det låter krångligt – men ni vet hur ägg jämt krånglar till allting – och så, när de inte orkar fortsätta att tänka, så somnar de bara, utan så mycket som en säng.

Ägget funderar på vad det ska bli. Något stort vill det bli och kunna flyga och simma. Fötter vill ägget också ha och kanske glasögon och kunna cykla! När det kläcks har det visserligen blivit allt det som det drömde om, och mer därtill, men är ändå inte riktigt nöjd…

Lennart Hellsings älskade klassiker är en filosofisk historia om livet och alla våra drömmar om att bli någonting alldeles speciellt. Om hur det känns att vara nöjd, och hur det känns när man inte är nöjd och vad man kan göra då.

Författaren Lennart Hellsing

Lennart Hellsing är en centralgestalt i svensk barnlitteratur. Han debuterade 1945 med barnboken Katten blåser i silverhorn och har sedan dess skrivit över hundra böcker för barn översatt och tolkat nästan lika många. Herr Gurka, Krakel Spektakel, Bagare Bengtsson och de andra karaktärerna väcker ständigt läslust hos nya generationer av barn. Hellsing är känd för att leka med orden och innehållet böckerna är både burleskt och allvarligt, roligt och pedagogiskt. I Ägget (1978), som satts upp av Unga Teatern på Malmö Stadsteater tar Hellsing upp de stora existentiella livsfrågorna och vänder sig till både barn och vuxna. "All pedagogisk konst är dålig konst, men all god konst är pedagogisk", är ett ofta citerat uttalande av Lennart Hellsing. Dikten ska aktivera själva livskänslan, menar han. Under hela sitt författarskap har han skapat allkonstverk med sina böcker, och valt att samarbeta med flera framstående konstnärer och musiker.

 

I rollerna

""
Skådespelare
""
Skådespelare

konstnärligt team

Rum och kostym

Regi

Ljusdesigner

Ljus

Författare

Originaltext

Pressklipp

Du kanske även är intresserad av