""

De sista trollen

Den här produktionen spelades på 29/11 2014 - fram till 7/2 2015
inför totalt
8655
åskådare Sammanlagt
35
föreställningar
Familjeföreställning
Barnteater

Trollet Gråsten och hans vänner är de sista som finns kvar av alla skogens väsen. Alla människor har lämnat landsbygden och flyttat in till stan. Gråsten och vännerna Moss, Räven, Blom och Trollmor beger sig in till staden för att få vara nära människorna, för de kan inte leka och leva utan dem. Kruxet är att de inte får bli sedda. Därför tar de sig nedför mörka trappor och utmed långa gångar ner i underjorden.

En dag tar Trollmor ett människobarn. De har så vackra barn, människorna. Gråsten som levt i tusen år och sett allt, låter henne behålla barnet. Barnet växer upp med Trollmor och alla de andra i underjorden ovetande om världen däruppe. Men snart får barnet höra talas om jättehöga hus, cyklar, parker och om barn som klättrar upp och åker ner för saker…

Dramatikern Dennis Magnusson och regissören Dennis Sandin är närmast ett varumärke inom svensk teater. Tillsammans har de skapat teaterföreställningar för både barn, unga och vuxna. På Malmö Stadsteater har de tidigare satt upp Att döda ett tivoliZlatans leende och Jenny from Hörby. Dennis Magnusson belönades 2013 med Henning Mankell-stipendiet.

I rollerna

""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare

konstnärligt team

""
Författare

Text

""
Regissör

Regi

Kostymdesigner

Scenografi och kostym

Kostymdesigner

Mask

Kompositör

Musik

Du kanske även är intresserad av