""

Hjältar, gudar, monster

Den här produktionen spelades på Hippodromen 28/11 2015 - fram till 1/2 2016
inför totalt
5110
åskådare Sammanlagt
21
föreställningar
Ålder
Rekommenderas från 7 år
Längd
1 timme 20 minuter
Familjeföreställning
Nyskriven dramatik

VILDA ÄVENTYR I DEN GREKISKA MYTOLOGIN 

Vinterns stora familjeföreställning på Hipp – för alla över 7 år.

Följ med oss på en resa tur & retur mellan Malmö och Hellas tillbaka till de gamla grekerna – fylld av spänning, humor och musik. Det var hos dem som alla äventyr började!

Möt den mäktige guden Zeus, Kung Minos och dödsguden Hades. Träffa också Ikaros som flyger för nära solen och faller med ett plask ner i havet, Sisyfos som i all evighet rullar sitt stenblock uppför kullen, den vackra Narcissos som bara älskar sig själv, och Orfeus, vars vackra sång väcker den älskade Eurydike från de döda.

Spännande, fascinerande och allmänmänskliga berättelser som rör vid vårt innersta och hjälper oss att förstå oss själva och andra lite bättre.

Spelas även som skolföreställning på dagtid 1 dec-12 feb, information om skolföreställningarna samt bokningsinformation för skolan

 

Karaktärerna i föreställningen

Är du nyfiken på de olika karaktärerna i föreställningen? I vårt bakom kulisserna reportage nedan kan du läsa mer om vilka de är och hur de hänger ihop med den grekiska mytologin.

Regissören Pontus Stenshäll

Pontus Stenshäll är regissör och skådespelare och nytillträdd teaterchef vid Göteborgs Stadsteater. Han är en initiativtagarna till moment:teater i Gubbängen, Stockholm. Pontus har regisserat på de flesta av Sveriges stadsteatrar, i t ex Uppsala, Borås, Gävle, Skellefteå m fl. Bland hans senaste uppsättningar kan nämnas Caligula på Helsingborgs Stadsteater och Hamlet på Kulturhuset Stadsteatern, Skärholmen, samt senast I väntan på Godot på moment:teater. Tillsammans med regissören Andreas Boonstra, också en av moment:teaters grundare, tilldelades Pontus Stenshäll Svenska Dagbladets prestigefyllda Thaliapris 2008. 

Lyssna på låtarna i föreställningen

Årets familjeföreställning är full av sång och musik. Gillade du musiken kan du lyssna på låtarna på SoundCloud. Musiken är arrangerad och komponerad av Malmö Stadsteaters musiker och kompositör Anders Ortman. 

Lyssna på låtarna i föreställningen via SoundCloud

I rollerna

""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare

konstnärligt team

Författare

Text och regi

Ljusdesigner

Scenografi och ljusdesign

Kostymdesigner

Scenografi och kostym

Koreografi

""
Kompositör

Musik

Mask

Kostymdesigner

Kostymattribut

Pressklipp

Du kanske även är intresserad av