""

Sidonie & Nathalie

Den här produktionen spelades på Intiman 12/9 2020 - fram till 29/10 2020
inför totalt
924
åskådare Sammanlagt
19
föreställningar
Vi kommer aldrig att mötas, bara gå tillsammans
Ålder
Rekommenderas från 15 år
Längd
1 timme 45 minuter
Drama
Nyskriven dramatik

Kan du bevisa vem du egentligen är utan identitetshandlingar? Om du måste börja om på nytt, vem blir du då? Vad händer med den du var innan? 

I mars 1944 kommer Sidonie och Nathalie till Skåne efter att ha flytt genom ett krigshärjat Europa. Deras kläder bränns upp i en tunna och efter ett hett bad får de nya rena kläder, arbete på en herrgård utanför Höör och döps om till Siv och Nanna. Hur överlever de vardagen i ett nytt land med ett nytt svårt språk och nya identiteter?

90-åriga Nathalie minns under sömnlösa sommarnätter vid Lofoten flykten och ankomsten till Sverige tillsammans med Sidonie. De är båda från Frankrike men har inget annat gemensamt, och har helt olika bakgrund och klasstillhörighet. De tycker inte om varandra men har inget val – de måste överleva sida vid sida.

Sidonie och Nathalie är en dramatisering av Sigrid Combüchens Augustpris-nominerade roman om två kvinnors flykt under andra världskriget.

Denna föreställning spelades under Coronapandemin 2020 inför en "fullsatt" salong på 50 personer varje kväll. Läs mer om de förhållningsregler som gällde på teatern med anledning av Coronapandemin? Läs mer här  

I rollerna

""
Skådespelare

Sidonie

""
Skådespelare

Nathalie

""
Skådespelare

Fru Mårtensson i Skanör/Fru Hansson i Höör/Fru Ivarsson/Läsaren

Skådespelare

Stinsen i Skanör/Hendryk/Dr. Fredriksen/Danken

Baronsonen i Höör/Stationsvakt Hälsingborg/Tysk soldat

konstnärligt team

Originaltext

Regi

Kostymdesigner

Scenografi och kostym

Ljusdesigner

Ljusdesign

Kompositör

Musik

Mask

Dramaturgi

Pressklipp

Du kanske även är intresserad av