""

Kejsarens nya kläder

Den här produktionen spelades på Hippodromen 13/2 2021 - fram till 6/3 2021
TITTA, KEJSAREN ÄR NAKEN!!!
Av
Viktor Tjerneld
Ålder
Rekommenderas från 7 år
Längd
2 timmar
Barnteater
Familjeföreställning

Kejsaren är jättepopulär, klär sig alltid i det senaste modet och är en stjärna på catwalken. Kejsaren har swag! Men modet förändrar sig snabbt. Det fantastiskt vackra fluffiga plagget kejsaren haft på sig på morgonen kan redan på kvällen vara gräsligt och omodernt.  

Årets familjeföreställning är en fartfylld och färgsprakande version av H.C. Andersens saga men eftersom vi inte kan ses i teatersalongen nu i vinter kommer kejsaren och hans hov hem till din skärm istället! Kejsarens nya kläder har filmats och kan under fyra lördagar i februari och mars ses här på hemsidan. Den streamade versionen blir en minst lika spektakulär modeshow med mycket skratt, fantasi och glimten i ögat. 

Du bjuds också in till vår Live-studio direkt från teatern där ett par av skådespelarna ser till att hela familjen kommer i rätt stämning. Det blir lite överraskningar och efter föreställningen kan alla som vill ställa frågor till skådespelarna via en chatt. 

Precis som i den klassiska sagan kommer två kända och coola skräddare till stan och skvallrar om att kejsarinnan i grannlandet snart kommer på snabbvisit. Nu blir tiden knapp att hitta en ny och ännu mer fantastisk outfit till kejsaren. Men de båda skräddarna har med sig ett helt magiskt tyg med superkrafter – bara de som är smarta och har god smak kan se tyget! De lovar att kvickt sy nya vackra kläder till kejsaren, men det kommer att kosta en rejäl slant. Egentligen har skräddarna en riktigt slug plan och har bestämt sig för att spela hela hovet ett spratt… ​

 

I rollerna

""
Skådespelare

Kejsaren

""
Skådespelare

Retorikministern

""
Skådespelare

Flexibilitetsministern

""
Skådespelare

Artikulationsministern, skräddare

""
Skådespelare

Kejsarinnan, Skräddarinnan

""
Skådespelare

Estetikministern

""
Skådespelare

Stylisten

""
Skådespelare

Hovet

""
Skådespelare

Hovet

konstnärligt team

Regissör

Regi

Scenografi, kostym och mask

Ljusdesigner

Ljusdesign

Koreografi

""
Skådespelare

Kompositör

Körledare

Dramaturg

Pressklipp

Du kanske även är intresserad av