""

Blod och Eld

Den här produktionen spelades på Intiman 6/5 2017 - fram till 18/5 2017
inför totalt
2386
åskådare Sammanlagt
15
föreställningar
Av
Liv Strömquist
Ålder
Rekommenderas från 15 år
Längd
1 timme 15 minuter
Komedi

”Jaha du Snövit, nu ska du alltså dö”

Blod och eld är ett nyskrivet, tragikomiskt körverk som spelades för fulla hus på Intiman våren 2016. Nu återkommer succén! 

Det handlar om att åldras. Varför måste Snövit dödas av sin elaka styvmor? Varför fick tidernas största sexsymbol, Marilyn Monroe, aldrig själv orgasm? Och varför vet vi så lite om klimakteriet? Vi rör oss mellan tidlösa och eviga teman, från moderskap och sexualitet till vår tids jakt på evig ungdom.

Blod och eld spinner vidare på Liv Strömquists succébok Kunskapens frukt (2014) som handlar om det kvinnliga könets kulturhistoria.

 

Liv Strömquist och Ada Berger

Liv Strömquist är en av våra mest hyllade och etablerade serieskapare, och även programledare i radio. Hon har bl a tilldelats Region Skånes kulturpris, Sydsvenskans kulturpris och Dagens Nyheters kulturpris. Malmö Stadsteater iscensatte för några år sedan hennes bok Prins Charles känsla (2011) på Intiman. Liv Strömquist och Ada Berger har tidigare jobbat ihop på Dramaten med uppsättningen Liv Strömquist tänker på dig! (2014).

Lyssna på låtarna

Föreställningen Blod och eld innehåller nio specialskrivna låtar av kompositören Erik Hjärpe. Alla låtar ur föreställningen finns på både Spotify och iTunes

 

I rollerna

""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare

Musiker

""
Skådespelare
""
Skådespelare
""
Skådespelare

konstnärligt team

""
Regissör

Regi

Scenograf

Scenografi och kostym

Kompositör

Ljusdesign

Författare

Originaltext

Pressklipp