""

Fly me to the moon

Den här produktionen spelades på Intiman 2/2 2018 - fram till 7/4 2018
inför totalt
2952
åskådare Sammanlagt
18
föreställningar
Ålder
Rekommenderas från 15 år
Längd
2 timmar 20 minuter
Komedi
Nyskriven dramatik

Två kvinnor redo för en ny 8-timmars arbetsdag. 
En 84-årig man som inte kommer kunna hämta sin pension. 
En livsfarlig idé.

Frida och Ljiljana är två medelålders kvinnor som jobbar i hemtjänsten. De tar hand om en 84-årig man som älskar Frank Sinatra och spelar på hästar. En dag blir han oväntat kvar på toaletten och det kommer att dröja innan han får användning för sina pensionspengar. Frida och Ljiljana ser en chans de har svårt att motstå och snart eskalerar det hela i en karusell av risker och brinnande drömmar.

Fly me to the moon är en hisnande svart komedi av prisbelönta dramatikern Marie Jones – en rolig, varm och vass Malmösaga om drömmen om ett bättre liv.

Marie Jones

Marie Jones är dramatiker och skådespelare från Nordirland. Hon föddes 1951 i Belfast och är uppvuxen i en protestantisk arbetarklassfamilj. Marie Jones var skådespelare i många år innan hon blev dramatiker, och hennes pjäser har spelats på allt från Broadway till Nordirland och Skandinavien.

Marie Jones är en av grundarna av the Charabanc Theatre Company i Belfast, en turnéteater med bara kvinnor. Den skapades för att motverka bristen av roller för kvinnliga skådespelare, och producerade kollektivt skrivna originalpjäser. Gruppens första pjäs, Lay Up Your Ends (om strejkande kvinnor från början av 1900-talet), blev en omedelbar framgång. Marie Jones arbetade med Charabanc till 1990, och bildade därefter the DubbelJoint Theatre Group 1991 i Belfast. Hon har även skrivit fem pjäser till the Replay Theatre Company.

Den pjäs hon blev mest känd för är Stones in His Pockets, som handlar om när ett filmteam från Hollywood kommer till en liten irländsk by för att filma. Pjäsen har bl a spelats med stor framgång på Broadway.

Marie Jones har även skrivit flera manus för TV, och är känd för sin medverkan i filmen In the Name of the Father (1993), med Daniel Day-Lewis. Hon har tilldelats flera priser som t ex Brittiska Imperieorden, Laurence Olivier Award för bästa nya komedi (Stones in His Pockets 2001), John Hewitt Award, Irish Times/ESB Theatre Award för bästa produktion, samt Honorary degree of Doctor of Letters från Ulster Universitet (2006).

I rollerna

""
Skådespelare

Frida

""
Skådespelare

Ljiljana

Karl-Gösta

konstnärligt team

Författare

Översättning

""
Regissör

Regi

Scenograf

Scenografi och kostym

Koreograf

Koreografi

Ljusdesigner

Ljus

Ljusdesigner

Ljud

Maskör

Mask

Pressklipp