Erbjuder ni hörhjälpmedel på Hippodromen?

Hippodromen är utrustad med ett trådlöst system för hörhjälpmedel. Detta system bygger på en radiosändare som sänder ut till små lokala mottagare. För att få tillgång till förstärkningen behöver du hämta ut en hörslinga med mottagare i garderoben i foajén. Under lånet lämnar du ditt namn och telefonnummer i pant.

Det finns två möjligheter:

  • Du som har hörapparat kan låna halsslinga med mottagare. Detta ”halsband” är en lokal egen teleslinga som sänder en signal som kan tas emot av den egna hörapparaten. Du behöver en T-funktion på din hörapparat.
person med hörslinga runt halsen
Hörslingan hänger du runt halsen och mottagaren kan du fästa i linningen. Mottagaren har en rund volymknapp i mitten. Där ställer du in rätt volym. Din hörapparat behöver sättas i läge "T" för att det ska fungera.
  • Du kan låna ett par hörlurar och koppla in dem i samma mottagare och lyssna direkt i lurarna. Har du ett par favorithörlurar med dig till teatern så går det bra att använda dessa, om de har en standard 3,5 mm telekontakt.
hörhjälpmedelmottagare med hörlurar
Mottagaren går också att använda med ett par hörlurar. Även dessa finns att låna på plats.

 

Observera att vi är en dramatisk talteater och skådespelarnas röster förstärks inte alltid med mikrofon, s k myggor, som på musikteater eller musikal. Det innebär att ljudet som förstärks via systemet är ett allmänt rumsljud, uppfångat med mikrofoner placerade på olika platser i teaterrummet. Det gör att man ibland kan uppleva att fel ljud förstärks. Mikrofonen kan inte göra skillnad på tal och fotsteg, t ex. De hörs båda lika väl.

Fler vanliga frågor & svar