FLICKAN FRÅN LANDET I NORR

Hippodromen
08/03 2025 - 26/04 2025

Musikteaterföreställning med legendariska låtar av Bob Dylan

Av
Av Conor McPherson, med musik och sångtexter av Bob Dylan
Ålder
Rekommenderas från 15 år
Längd
2 timmar 30 minuter
Spelas med paus
Ja

Presenteras efter överenskommelse med Music Theatre International. Ursprungligen producerad av Tristan Baker och Charlie Parsons för Runaway Entertainment.


Originaltitel: Girl from the North Country

En musikalisk mustig familjehistoria tar plats på Hippodromens scen med liveband och stor ensemble. Bob Dylans dynamiska sånger, i nyöversättning av Mikael Wiehe, vävs in i en berättelse om kärlek, brustna drömmar, hemligheter, hopp och förtvivlan.

Det är 1930-tal och en kall höst i Duluth, Minnesota. Nick Laine står på ruinens brant och gör vad han kan för att rädda sitt familjeägda pensionat. Hans fru Elizabeth har inte varit sig själv på senaste tiden och går vilse i demensdimman. Sonen Gene bär på stora författardrömmar men tittar för djupt i flaskan, och adoptivdottern Marianne är med barn. Huset fylls gradvis upp av nya och gamla hyresgäster, och med dem livsberättelser om längtan, raseri, passion, förluster och strimmor av hopp. Här bär alla på en hemlighet.

Flickan från landet i norr är en musikteaterföreställning där du får du uppleva legendariska låtar av Bob Dylan som de aldrig har hörts förut, som t ex I Want YouHurricaneForever YoungSlow Train Coming och Like A Rolling Stone.

Sverigepremiär på Hippodromen 8 mars 2025

konstnärligt team

Originaltext
Musik och sångtexter
Översättning och tolkning av sångtexter
Översättning och tolkning av pjästext
Scenografi och kostym
Kapellmästare
Koreografi
Dramaturgi
""

Pressklipp