Kejsarens nya kläder föreställningsbild, Kejsaren träffar skräddarna för första gången

Bekanta dig med Kejsarens nya kläder

I Kejsarens nya kläder får vi möta den fåfänge Kejsaren och hans märkliga ministrar och hov. Det är personer som fått olika saker att bestämma om, men ändå gör alla som Kejsaren vill, för de vågar inget annat. På denna sida har vi samlat alla figurerna i föreställningen så du kan lära känna dem bättre. Vi börjar med att presentera scenrummet så att du får se hur det kommer att se ut på scenen. 

Föreställningsbild Kejsaren med sitt hov som sjunger och dansarSCENRUMMET

Scenen består av ett rum med gula höga väggar. I mitten står en stor rosa trappa och ovanför finns en stor rund cirkel. Det finns också stora träd längs med sidorna som åker in och ut. Under föreställningen ändras ljuset så att scenen skiftar färg. Musiken som spelas och sjungs är väldigt olika genre, det är både eurodisco och visor. 

En stor skärm visar Kejsaren ha videomöte med några ministrar

Vid ett tillfälle åker en jättestor skärm ner från taket för att Kejsaren och några av ministrarna ska ha ett videomöte. 

 

Skräddarinnan med det moderna vävstolen i bakgrunden.Vid två tillfällen åker skräddarnas moderna vävstol, som du kan skymta bak i denna bild, ner från taket. Då spelas samtidigt eurodiscomusik.  

 

Karaktärerna

Porträtt av KejsarenKejsaren

Här har vi Kejsaren. En kejsare bestämmer över ett rike eller ett land. Det är bara kejsaren som bestämmer, men han har personer som hjälper honom - ministrar. Problemet för vår Kejsare är att han både är osäker och velig. Han är dessutom väldigt otålig, så allt som bestäms vill han ska vara klart på minuten. Kejsaren har på sig de färggladaste kläderna, men i slutet blir han lurad att ta på sig kläder som inte finns. 

Estetikministern portättEstetikministern

Kejsaren tänker på mode och kläder hela tiden så därför har han anställt en estetikminister. Estetikministern har som uppgift att altid veta vad som är snyggt och coolt. Hon har den här gula hatten och rosa klänningen på sig.
 

Rollporträtt RetorikministernRetorikministern

Här är Retorikministern i röd kostym och blåa handskar. Hans uppgift är att hjälpa Kejsaren att prata bra och få alla att göra som Kejsaren vill. Men Retorikministern är lät virrig och får sällan rätt på alla uttryck. 

Rollporträtt StylistenStylisten

Här har vi stylisten som ser ut som en enda stor boll i sina lila kläder. Stylisten ska se till att Kejsaren alltid har snygga kläder på sig, men hon blir genast osäker när de coola skräddarna kommer på besök.

Rollporträtt Flexibilitetsministern
Flexibilitetsministern

I helgul kostym från topp till tå ser vi Flexibilitetsministern som kan hoppa från den ena uppgiften till den andra. Hon får sparken och nya ministerroller efter vart annat, prova räkna hur många nya jobb hon får under föreställningen. 

Rollporträtt SkräddarnaSkräddarna

Till Kejsaren i landet Apparans kommer skräddarna, två skurkar i svarta kläder och blått hår. De vill lura Kejsaren på alla hans pengar genom att få honom att köpa ett tyg som inte finns för att komma med i en modeklubb som inte finns. 

Gruppbild Kejsarens hovKejsarens hov

Hovet är Kejsarens egen hejarklack. De sjunger och dansar och är alltid redo att bekräfta varenda åsikt.

Kejsaren i nakenkostym

Där är ju Kejsaren i sina nya kläder av tyget som skräddarna har vävt! Det som bara coola, smarta och de med god smak kan se. Visst är han stilig och cool? Eller ser du också att han är naken?

Kejsarinnan i nakenkostymKejsarinnan och Nervositetsministern

Tillslut kommer Kejsarinnan och hennes Nervositetsminister, som nog helst hade velat stanna hemma, på besök till Kejsaren i landet Apparans. Som du kanske ser har även Kejsarinnan blivit lurad av de coola skräddarna. Både Kejsaren och Kejsarinnan hoppas på att bli inbjudna till en häftig modeklubb, men allt är skräddarnas påhitt och vi hoppas att du vill hjälpa dem förstå sitt misstag tillslut och ropa "Ni är nakna" när vi ber om er hjälp.