""

Artisten - Lärarmaterial

Det här är lärarmaterial till föreställningen Artisten som spelades hösten 2022 på Kirsebergsteatern. Här hittar du beskrivningar om handlingen och dess karaktärer, en hälsning från regissören och diskussionsfrågor att arbeta med efter besöket. Om du vill veta mer om denna föreställning kan du läsa om den i spelarkivet. 

 

Handling

Publikvärden Gregor är mycket nöjd, men samtidigt lite stressad och bekymrad. Han har lyckats boka en föreställning med sin idol. Den stora artisten, Primadonna Assoluta, Madame Nilsson.

Röda mattan är utrullad och blomsterarrangemangen är utplacerade och nu fattas bara ni, publiken. Gregor vill såklart att allt ska bli perfekt. Han sopar, dammar, ser till att ljud och ljus är i ordning och han vill att ni i publiken ska få uppleva den mest fantastiska och storslagna föreställning som ni någonsin har sett.

Det finns en oro som gnager i Gregor. Är artisten, Madame Nilsson, nöjd med Gregors arrangemang? Varför ringer Chefen hela tiden och stör honom? Kommer publiken att sköta sig och applådera på rätt ställen? Och…

…var är artisten?

Artisten är en spännande, humoristisk, rörande och interaktiv föreställning för alla påhittiga och leksugna barn. Den är full av förtrollande överraskningar och handlar om hur mycket roligare det är att leka tillsammans, men också om hur vår fantasi och kreativitet kan ge oss magiska stunder.

""

 

Regissören Jimmy Meurling om föreställningen:

“Till och med den sura gubben kan ha lekfullhet, kärlek och längtan inom sig. I ett möte mellan scen och salong, bjuder vi in publiken att uppleva denna förvandling, från vresighet till artisteri. Med tankar om att vara sann mot sig själv, följa sin dröm och modet att våga, hoppas jag många, ung som gammal, får ta del av denna glädjekaramell.”

"" ""

 

Frågor att diskutera efter föreställningen:

  • Vad betyder det för dig att vara modig?
  • Vem är modig tycker du?
  • Vilka sorts kläder vågar du inte ha på dig?
  • Vågar du sjunga?
  • Vem är Madame Nilsson?
  • Vad är en artist?
  • Vem eller vilka är dina favoritartister?

Hur förbereder ni er inför teaterbesöket?

Föreställningen spelas på Kirsebergsteatern. Ni kommer mötas upp av vår personal i foajén där man kan hänga sin jacka och gå på toaletten.

Salongen har ca 90 platser och alla kan se och höra bra. Det finns kuddar att sitta på för mindre barn om det skulle behövas.

Föreställningen är ca 35 minuter lång.

Det förekommer inte några höga ljud under föreställningen. Lite rökslöjor finns i lokalen för att ljuset ska se fint ut.

Vi har vår publikvärd på plats hela tiden för att se till så att er upplevelse känns trygg och blir så bra som möjligt.

En interaktiv föreställning

Ni kommer märka att Gregor gärna styr och ställer med er i publiken under föreställningens gång. Detta är något som Gregor tycker om. Även om han ibland kan verka lite irriterad så älskar han publiken och deras reaktioner. Ni pedagoger känner era barn bäst och vet var deras gränser går men låt dem höras och synas så att Gregor vet att de är med (så länge de visar hänsyn till sina kamrater).

""

 

 

Relaterade föreställningar